Întâlnire fatală

Încet, încet, s-a adaptat și Silviu la tehnologia modernă și a început să utilizeze calculatorul. Întâi doar pentru a se înscrie pe site-uri de socializare, prin care a legat multe prietenii virtuale. Căuta femei de vârsta lui, în speranța că va găsi pe cineva cu care să se înțeleagă și să trăiască împreună, alungând astfel singurătatea ce-l înconjura. Ar fi preferat ca și ea să aibă un handicap fizic, ca și al lui, pentru a fi egali și în această privință, dar nu e usor la vârsta lui. Totuși, a cunoscut-o pe Maria S., o asistentă drăguță și fără prejudecăți. Era de 55  de ani si nu avea nici un defect fizic, în schimb era prietenoasă si dornică de o întâlnire reală. După câteva luni de tatonare, au stabilit să vină în Baia Mare cu masina ei, într-o sambătă de august.

La ora stabilită, Silviu o aștepta emoționat în fața blocului. Nu mai avusese o întâlnire de multă vreme, pentru că la handicapul lui și la concepțiile societății, era greu să găsească o femeie care să accepte să-l cunoască mai îndeaproape. În jurul orei indicate, a vazut o mașină cu număr de Cluj oprind în apropiere și a știut că trebuie să fie Maria. S-a apropiat și au făcut cunoștință. Ea era înaltă, bine făcut, cu ochii verzi și părul castaniu. Mai era însoțită de o colegă, Ana, tot corpolentă, brunetă și zâmbitoare. Silviu și-a băgat “secretarele”(așa le zicea el la cârje) între scaunele din spate ale Fordului și, dupa ce s-a urcat, le-a invitat la un restaurant. Au servit ciorbă de burtă și mici, iar în timpul mesei atmosfera se destindea și timiditatea dispărea. Ana a băut un coniac mare, iar dupa masă un pahar de vin. Maria a propus să caute împreuna o pensiune unde să facă o baie fierbinte și să se simtă cu toții bine. Așa că s-au ridicat de la masă si au pornit-o spre Satu Mare.

Prima localitate, la iesirea din Baia Mare, este Tăuții Măgherăuși, unde au gasit pensiunea “La doi păuni”. Era o clădire nouă, pe o strada laterală, plină de verdeață. În jurul ei mai erau doua vile în construcție, dar acum era o liniste imbietoare. Au inchiriat două camere și au avut surpriza să afle ca într-una din ele este jacuzzi. Silviu și-a luat bani suficienți la el, iar înainte de a urca a comandat  doua sticle de vin roșu. Camerele erau la etaj, situate vizavi. După ce le-au inspectat și s-au acomodat, Maria a propus să desfacă o sticlă de vin. Ea nu băuse decat un suc și o cafea, fiind la volan. Au închinat toti trei pentru prietenie si iubire, dar Silviu nu bea de felul lui. La insistențele lor repetate, a gustat un pic din licoare și restul la golit pe furiș într-un ghiveci de flori. Chiar și așa simțea că i s-a urcat la cap si nu voia să se facă de rușine în perspectiva unei nopți erotice. Fetele l-ai invitat să intre în jacuzzi, iar el a acceptat bucuros. Apa era caldă și efervescentă, pentru Silviu fiind o experiența pe care nici n-o visase, ce-l făcea să se simtă în al nouălea cer.Trupul lui se atingea simultan de cele două corpuri nude, exultând de placere. Divele îl tot îmbiau cu vin, dar el nu mai putea să-l guste. A trebuit să fenteze din nou, deșertând paharul în apă. L-au întrebat dacă știe să inoate și el a răspuns negativ. La rândul lui, era curios ce înseamna cele două litere tatuate pe brațul drept al amândurora.

–  CS. Înseamnă Curățenia Sociala. Noi cu asta ne ocupăm, a răspuns Maria.

Nu a prea Înteles Silviu în ce constă această ocupație, însă a observat că doamnele șoșoteau din ce în ce mai des. N-a dat importanță acestui amănunt, socotind că-s treburi femeiesti, care nu-l privesc. Deodata, în timp ce se delecta în apa care-i ajungea până la urechi, a simțit un brat care-i apăsa puternic pieptul, fortându-l să se scufunde. S-a zbătut puternic și a încercat să se elibereze, dar un picior îi apăsa și gâtul, imobilizandu-l la fund. Atunci și-a dat seama că va muri, însă trebuia să încerce orice înainte de asta. Și-a răsucit capul, a ajuns cu gura la pulpa interioară a piciorului care-l ținea la fund și a mușcat cu toată forta. A auzit un strigăt și a simțit că gâtul îi e liber. Apoi și-a eliberat trupul, reușind să-și scoată o mâna afară, în căutarea unui punct de sprijin. Bâjbâind cu mâna, a simțit paharul de vin, pe care l-a apucat și l-a spart de marginea căzii. Cu ultimele puteri s-a năpustit cu el spre cea care-l țintuia, și a lovit crâncen. S-a auzit un nou țipăt, după care a reușit să se elibereze și să-și scoată capul din apă,  respirând cu nesaț și privind în jur. Pe Ana a tăiat-o la gât și după cum curgea sangele nu mai avea șanse să scape cu viață. Maria stătea în picioare, cu fața schimonosită de durere si uluire. Realizând care e situația, a înșfăcat sticla de vin de la marginea băii și a spart-o de cada, după care îndreptat-o spre Silviu, roșie de furie:

  • Nenorocitule! Mi-ai omorât cea mai bună prietenă! Iți dai seama ce-ai făcut? Ce crezi că inseamnă Curățenia Socială? Noi curățăm societatea de paraziți ca tine, pentru care sunt risipiți o mulțime de bani! Ce rost mai are sa trăiești în situația ta?

Trăgându-și sufletul, Silviu a îngăimat o întrebare:

–  Dar nu vă temeți că veți fi prinse? Doar e o crimă, iar crimele se pedepsesc.

–  Ce naiv ești! Am făcut-o de multe ori și o vom mai face. Avem adepți în toate spitalele importante, bărbați și femei. Dacă ai fi băut vinul, ai fi adormit in cadă și te-ai fi înecat. Noi am fi plecat înainte să te găsească, sub motiv că a intervenit ceva. Acum am să te înjunghii și am să spun că ai sărit la Ana, să o violezi, ea nu te-a lăsat ăi v-ați luptat omorându-vă reciproc.

Zicând asta, Maria s-a aruncat cu sticla spre abdomenul lui Silviu. Acesta a încercat să se ferească alunecând într-o parte, însă nu a reusit decât să-și ofere pieptul în întâmpinare. Apoi a simțit cum tăișul sticlei îl brăzdează prelung, de la stânga la dreapta. În același timp, a împins-o pe femeie cu o mână, dezechilibrâdu-o și făcându-o să se lovească cu capul de robinet. Probabil că s-a amețit în cădere și astfel Silviu a apucat să se arunce cu amândouă mâinele și să-i țină capul apăsat. Nu a întâmpinat mare rezistență și a insistat câteva minunte. Sângele curgea din pieptul lui și simțea că-l ia cu leșin. A ieșit cu greu din apă și s-a tras pâna la ușă, strigând pe cât mai putea, după care și-a pierdut cunoștința. Așa l-a găsit patroana, care a chemat poliția. Înăuntru era o scenă de coșmar.

S-a trezit la Spitalul Județean din Baia Mare, cu un bandaj masiv și o durere enormă în piept. La ușă era un jandarm însărcinat să anunțe când își va reveni, pentru a răspunde la întrebările comisarului. În timp ce acesta suna la secție, pe lângă el intra o asistentă cu un cărucior sanitar. Văzându-l pe Silviu, închise ușa și i se adresă zâmbind:

-Am venit să vă curăț.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s