Sfaturi practice pentru gospodărie

Trebuie să recunosc că sunt pasionat de gastronomie şi am acumulat ceva experienţă în acest domeniu.Aş vrea să împărtăşesc din ea prin câteva sfaturi.

-Pentru ca macaroanele să capete un gust mai bun,adăugaţi o foaie de dafin în timp ce le fierbeţi.

-Dacă veţi pune două linguriţe de cafea instant într-o cremă de vanilie,veţi obţine o cremă mocca foarte bună şi apetisantă.

-Spuma de albuş de ou se va întări mai bine dacă,atunci când o batem,adăugăm şi piţină sare.

-Pentru ca supa de găină să iasă mai clară,puneţi la fiert,odată cu carnea,şi o coajă de ou.

-Sotarea cărnii se face prin frigerea rapidă în tigaie cu grăsime înfierbântată,la foc tare,descoperită.Prăjindu-se aproximativ cinci minute pe fiecare parte,carnea trebuie să se rumenească fără să se întărească.

-Pentru a obţine gogoşi mai puţin unsuroase şi mult mai pufoase,adăugaţi o linguriţă de oţet la sfârşitul operaţiei de frământare.

-Cartofii prăjiţi(pai) vor fi mult mai crocanţi şi condimentaţi dacă,înainte de ai prăji îi veţi unge cu o pensulă cu apă şi sare şi eventual cu alte condimente.

-Dacă doriţi să obţineţi o supă clară şi aţi uitat să îi luaţi spuma,folosiţi următorul truc: adăugaţi un albuş de ou nebătut,acesta va cuagula resturile de spumă şi o va limpezi.

-Supa va avea o culoare plăcută dacă adăugaţi puţin morcov ras pe răzătoarea mică şi călit în piţin ulei.

-Oul este mai uşor de curăţat dacă în apa în care fierbe se adaugă câteva picături de oţet.

-Mirodeniile care merg bine cu murăturile sunt: boabele de muştar,seminţele şi crenguţele uscate de mărar,hreanul(are şi rolul de a întări murăturile),piperul,coriandrul,usturoiul,ardeiul iute,seminţele şi crenguţele uscate de fenicul.

-Toate operaţiunile de pregătire a legumelor pentru a fi puse la murat,a borcanelor şi a celorlalte vase şi ustensile ajutătoare(linguri,tifon,strecurătoare,căni),aşezarea legumelor în borcane,fierberea şi turnarea saramurei,trebuie făcute în aceeaşi zi.

-Murăturile pot prinde o culoare urâtă,vineţie,fie din cauza sării iodate,fie din cauza unei cantităţi prea mari de condimente sau a oţetului prea închis la culoare.

-Pentru a evita înmuierea murăturilor,nu folosiţi niciodată sare iodată,ci doar sare specială pentru murături.Asiguraţi-vă că soluţia de saramură conţine suficientă sare şi oţet.Capacul borcanului trebuie să fie închis etanş,ca să nu intre aerul.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.