Actualitatea în comentarii şi…epigrame.

Astăzi se împlinesc 153 de la Unirea Principatelor Române,sărbătoare mare pentru românii de pretutindeni.De obicei,politicienii profită de astfel de manifestări în care mulţimea se adună pentru a vedea spectacolul oferit de autorităţile locale sau pur şi simplu pentru a gusta din delicioasa fasole la cazan ce se oferă gratuit.Nu cred că anul acesta Băsescu şi acoliţii cel înconjoară va avea curajul să-şi facă apariţia şi să ţină un discurs.Dacă o va face,va fi huiduit ,şi el ştie acest lucru.Nici dacă stă ascuns nu e o soluţie bună în ochii celor neutri sau a presei internaţionale,care priveşte atentă mişcarea de revoltă a populaţiei.

Preşedintele speră că oamenii vor obosi sau va găsi o cale de a-i potoli şi aşteaptă rezultatul fiecărei mutări,precum la şah.După cum am presupus în comentariul anterior,a început să sacrifice din demnitari.Primul a fost ministrul de externe Teodor Baconschi deoarece,bunăoară,a folosit un limbaj impertinent la adresa celor care au ieşit în stradă.Ce preocupare măreaţa pentru domnul Băsescu,care până mai ieri aducea injurii, mai mult sau mai puţin disimulate,oricărei persoane care îl şicana (vezi “ţigancă împuţită”),sau breslei care venea cu pretenţii salariale!Dar nu trebuie să ne mirăm la orice demitere care va urma,căci pentru a rămâne preşedinte ar fi în stare să sacrifice orice şi pe oricine.E grea “boală” puterea pentru cei ca el, şi odată ajunşi să-i simtă gustul,nu ar ceda-o pentru nimic în lume!

O altă mutare făcută pentru calmarea spiritelor încinse pe care le urmăreşte de la geamul prezindenţial,a fost amânarea de către ministrul mediului Laszlo Borbely a taxei de mediu care trebuia să intre în vigoare şi care,ca de obicei,era ridicol de mare.Motivul invocat era la fel de hilar: mulţi deţinători de autoturisme nu au auzit de noua taxă şi le mai dă timp un an.Dacă ar fi un motiv plauzibil ar trebui să amâne multe legi despre care nu se cunosc prea multe,dar la noi, ca la nimenea: e ţara fanteziilor devenite realităţi!În această notă,nu mă pot răbda să nu vă supun lecturii două epigrame:

Legi efemere

Ieri s-a aprobat o lege,

Astăzi este anulată,

Iar mâine va fi schimbată,

Ce putem a înţelege?

Monolog

Ţara strigă-n mii de glasuri,

Băsescu face bilanţuri,

Condamnă alte dictaturi

Şi o ignoră pe a lui.

-SENZAŢIONAL! NICOLETA LUCIU ŞI-A IMPLANTAT SILICOANE! Vă daţi seama ce isterie pe revistele ce trăiesc doar din pasiunea unora de a afla ce fac “vedetele”,dar şi emisiuni tv. cu acelaşi profil.Probabil că e şi asta o politică pentru unii.Şi totuşi de ce ar vrea o femeie care arată bine să-şi mai adauge un kilogram în greutate?Cred că ar trebui să-şi găsească o ocupaţie mai sănătoasă,chiar dacă nu e nevoită să muncească pentru a se întreţine.Joaca de-a mărirea sânilor poate fi periculoasă şi oricum dăunătoare sănătăţii pe termen lung.Bărbăţelul său nu a putut să se opună moftului divei şi la o emisiune tv. a declarat spăşit: “Dacă la ea place,să puie!”.E sub papuc,”săracul”! Merită şi Nicoleta o epigramă:

Uneia cu silicoane

Decât să mă îngrozesc

La gândul că pipăiesc

Silicoane şi latex,

Mai bine renunţ la sex!

One thought on “Actualitatea în comentarii şi…epigrame.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.