Ajută-ţi inima să funcţioneze ceas!

Atunci când viaţa este mai stresantă decât de obicei, când grija pentru ziua de mâine e mai mare şi trebuie să lucrezi înzecit pentru a te asigura că îţi păstrezi locul de muncă, inima are de suferit, existând riscul să se îmbolnăvească şi să îţi pună în pericol viaţa.

Este important ca, pe lângă agitaţia cu care ai de-a face în fiecare zi, să încerci să îţi menţii câteva mici obiceiuri, ritualuri care să îţi protejeze organismul. Iată câteva astfel de variante:

Impune-ţi să faci exerciţii fizice

Cercetătorii de la Universitatea Harvard spun că persoanele care sunt active din punct de vedere fizic au un risc cu 28% mai mic de a se alege cu boli de inimă faţă de cele care se complac în sedentarism.Încearcă să alergi intens câteva minute în fiecare zi.

Mănâncă pâine neagră

Pâinea neagră conţine fibre care scad colesterolul, dar şi alţi nutrienţi care îţi curăţă sângele de diverse impurităţi.

Închide geamurile de la maşină

Tot cercetătorii de la Harvard sunt aceia care au monitorizat starea de sănătate a unor oameni de 40 de ani şi au corelat-o cu expunerea la aer poluat. Cu cât mai mult inhalau impurităţi, în special în timpul condusului, cu atât mai mult inima lor era mai sensibilă.

Ia vitamina E şi aspirină

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania spun că o combinaţie de antioxidanţi şi aspirină ajută sângele să nu se îngroaşe şi previne depunerile de pe pereţii arterelor cu până la 80 de procente.

Mănâncă struguri

Strugurii reduc nivelul colesterolului, curăţă arterele şi protejează inima, după cum arată cercetările celor de la Universitatea din Connecticut.

Fă-ţi prieteni la locul de muncă

Studiile de la Universitatea St. Johns, care au fost făcute pe 70 de poliţişti din New York, arată că bărbaţii care au cei mai mulţi prieteni la locul de muncă au şi cele mai multe şanse de a rămâne sănătoşi şi a-şi menţine presiunea sangvină în limite normale.

Foloseşte seminţe de dovleac ca gustări

O mână de seminţe de dovleac înseamnă o treime din porţia zilnică recomandată de magneziu, lipsa acestui element fiind una din principalele cauze de instalare a problemelor cardiace, pe lângă nivelul ridicat de colesterol şi depozitarea plăcii pe vasele de sânge.

Dormi într-o cameră fără zgomote

Cu cât somnul tău este mai liniştit şi nu există riscul să auzi sunete care să te trezească sau deranjeze, cu atât va fi mai bine pentru sănătate. Cercetătorii germani spun că persoanele care dorm într-o cameră în care zgomotul este mai mare de 55 de decibeli (cam zgomotul pe care îl face o maşină de spălat) se expun unui risc de două ori mai mare de a suferi de tensiune mărită faţă de restul, care au parte de nopţi mai liniştite.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.