Secretul zilei de naştere (III)

22. Plutocraţii

Personalitate: Dispun de forţă, stăpânire de sine, o mare ambiţie şi au spirit de aventură. Au un caracter puternic, simţ practic, creativitate, iniţiativă, talent de lider şi abilitatea de a-i influienţa pe ceilalţi. Acţiunile lor se îndreaptă către afaceri de mare întindere, imperii financiare, putere politică, faimă. Orientarea spre material predomină, iar pornirea de a acumula, de a face avere îi propulsează adesea în lumea plutocraţiei. Destinul lor e măreţ, promiţător, dar poate fi şi dificil.

Defecte: Înfumurare, lipsă de scrupule, inflexibilitate, nesiguranţă, lăcomie, tendinţe acaparatoare şi manipulative.

Dragoste: Sentimentele lor nu cunosc cale de mijloc: iubesc sau detestă. Caută un partener din acelaşi aluat, cu aceleaşi ambiţii- de preferat, care provine dintr-o clasă socială de vârf.

23. Spontanii

Personalitate: Inteligenţi, flexibili, agili şi ingenioşi, cei născuţi pe 23 au o mare capacitate de adaptare. Reacţionează spontan, rapid şi adecvat. Pentru ei, viaţa este o aventură, în care pot experimenta mereu ceva nou şi incitant. Socializează uşor şi au darul comunicării. Imaginativi şi perspicace, au talente diverse şi interese multiple. Au un destin schimbător, dar nu le lipseşte şansa.

Defecte: Inconstanţa, nerăbdarea, lipsa de tenacitate, înclinaţii către dependenţe (mai ales alcool, mâncare, tutun, eventual droguri).

Dragoste: Sunt afectuoşi şi sensibili, dar marea lor curiozitate îi îndreaptă spre mai multe relaţii, dintre care unele nepotrivite sau imposibile. Îşi doresc un echilibru afectiv, aşa că până la urmă fac tot posibilul să fondeze o căsnicie armonioasă şi stabilă.

24. Prietenoşii

Personalitate: Mărinimoşi, săritori şi gata să răspundă promt la solicitări, cei născuţi pe 24 sunt foarte buni prieteni. Pentru ei, cercul apropiaţilor este sfânt şi sunt gata să facă sacrificii pentru a păstra bunele relaţii. Pe umărul lor fidel şi devotat poţi să te sprijini sau să plângi. Altfel, sunt persoane casnice şi responsabile, dar care au adesea, graţie sensibilităţii, veleităţi artistice, mai ales dramatice sau actoriceşti…

Defecte: Prea mare sensibilitate, emotivitate, indulgenţă exagerată, de care alţii pot încerca să abuzeze; indolenţă.

Dragoste: Sunt romantici, au emoţii puternice, le place să-şi arate dragostea. Au enormă nevoie de afecţiune. Sunt plăcuţi de sexul opus şi pot avea avantaje prin intermediul lor. Plini de farmec, sunt iubiţi de partenerii lor.

25. Intelectualii

Personalitate: Posesori ai unei judecăţi logice şi pătrunzătoare, cei născuţi pe 25 strălucesc prin facultăţile intelectuale şi prin dorinţa de studiu, de instruire. Le place să afle, să cerceteze, să investigheze şi trebuie încurajaţi de mici în această direcţie, fiindcă este păcat ca înzestrarea lor să nu fie folosită. Au o intuiţie excelentă, pe care trebuie să se obişnuiască să o asculte. Firi care nu suportă restricţiile şi care preferă să lucreze independent, în linişte, retraşi.

Defecte: Răceala, aroganţa, atitudinea de superioritate, spirit critic, melancolie.

Dragoste: Sensibilitatea lor afectivă este mare, dar se feresc să lase să se vadă acest lucru. Sunt reţinuţi, nu îşi comunică emoţiile şi reuşesc anevoie să lege ori să menţină o relaţie. Au putere de atracţie, dar sunt greu de înţeles.

26. Afaceriştii

Personalitate: Energici, eficienţi şi ambiţioşi, cei născuţi pe 26 au stofă de afacerişti. Sunt buni organizatori, inteligenţi, realişti, cu viziune de ansamblu şi putere de răzbatere. Se descurcă excelent în hăţişul finanţelor. Managementul lor este diplomatic şi cooperant. Relaţiile sociale şi familia contează pentru ei cel puţin la fel de mult cât cariera. Îşi găsesc siguranţa când stabilesc un echilibru între toate acestea.

Defecte: Tendinţa de a se ataşa excesiv de lucruri şi oameni, scepticism, ranchiună, gelozie, încăpăţânare.

Dragoste: Au pasiuni devoratoare, pe care se străduiesc să şi le stăpânească. Pot dărui mult în dragoste, dar cer la fel de mult. Dilema lor este cum să echilibreze setea de absolut cu compromisul necesar menţinerii cuplului, de care au atâta nevoie.

27. Organizatorii

Personalitate: Deschişi la minte, dinamici, entuziaşti şi idealişti, au darul de a-i inspira şi organiza pe ceilalţi. Sunt autoritari fără să fie duri. Au talente multiple. Îi întâlnim des în mediul cultural, ştiinţific, politic, artistic. Sunt performanţi în comunicare, relaţionează uşor, iubesc călătoriile. Au simţ social. Cu cât fac mai mult pentru ceilalţi, cu atât vor primi mai mult în schimb.

Defecte: Exigenţa, tendinţa de a dezvolta ataşamente nocive; au adesea senzaţia că nu au primit ce merită.

Dragoste: Fascinează prin ţinută şi charismă. Sunt romantici şi îşi exprimă simţămintele cu patos, uneori puţin cam prea dramatic. Poartă inconştient în minte portretul partenerului ideal, ceea ce poate fi un handicap în calea împlinirii afective.

28. Asociaţii

Personalitate: Plini de iniţiativă şi mânaţi de dorinţa de a se impune, cei născuţi pe 28 au stofă de lider, dar au mai mare succes în asociere decât singuri. Au o fire puternică, dar contradictorie. Cooperanţi şi totodată independenţi, se simt în largul lor când au libertate de mişcare, însă au nevoie de încurajări pentru a reuşi. Sunt, prin excelenţă, nişte iniţiatori şi le trebuie cineva care să finalizeze ceea ce ei încep. Buni strategi, au o minte analitică, novatoare şi lucidă, care vede bine în perspectivă.

Defecte: Încăpăţânare, rigiditate, iritabilitate, agresivitate, înclinaţie spre risc.

Dragoste: Pasionali, plini de erotism şi magnetism sexual. Însetaţi de iubire, dar rareori au răbdare să construiască o relaţie stabilă. Destin amoros frământat.

29. Vizionarii

Personalitate: Personaje cu totul speciale, cei născuţi pe 29 se bucură de instincte şi intuiţii ieşite din comun. Sunt nişte vizionari. Detestă banalitatea, au ţeluri înalte şi proiecte ambiţioase. Pot face multe lucruri în viaţă, dar le trebuie mereu hrană pentru spirit (cultură, religie, filozofie, ştiinţă). Se disting întotdeauna prin ceva şi au mare nevoie de atenţie. Adesea, spre 30-35 de ani, întâmpină frustrări sau provocări.

Defecte: Perioadele de exaltare alternează cu cele de deprimare şi anxietate; sunt influienţabili şi imprudenţi.

Dragoste: Au mult sex appeal, emoţii năvalnice şi nevoi afective uriaşe. Dar relaţia de cuplu e o zonă fragilă, în care nu fac cele mai fericite alegeri. Îndoieli, decepţii, neîmpliniri.

30. Creativii

Personalitate: Dăruiţi cu sensibilitate, dragoste pentru frumos şi o doză neobişnuită de creativitate, cei născuţi pe 30 au un suflet de artist. Caută armonia, sunt inspiraţi, au talent şi îl manifestă, dacă nu prin profesie, cel puţin ca hobby. Sunt simpatici, entuziaşti, prietenoşi, au darul vorbirii şi multă putere de convingere. Problema lor este că tind să se risipească în lucruri mărunte în loc să-şi focalizeze energiile pentru a-şi exploata potenţialul.

Defecte: Dezordine, lipsă de consecvenţă, superficialitate, stări de spirit schimbătoare, încăpăţânare.

Dragoste: Fermecători,seducători, tandri şi iubitori, cuceresc fără efort. Totuşi, au tendinţa de a-şi controla partenerul, lucru pe care acesta s-ar putea să nu-l tolereze. Au noroc în dragoste, dar un noroc cam schimbător…

31. Făurarii

Personalitate: Harnici, pricepuţi, practici, responsabili şi atenţi la detaliu, cei născuţi pe 31 sunt nişte maeştri făurari. Tot ce iese din mâna lor este temeinic, frumos şi funcţional. Sunt disciplinaţi, perseverenţi şi organizaţi. Au o minte clară, lucidă, învaţă uşor, reuşesc şi în activităţile de natură intelectuală. Sunt oameni cu principii, care pun preţ pe familie, tradiţie, muncă.

Defecte: Rigiditate, încăpăţânare, intrasigenţă, avariţie, orgoliu.

Dragoste: Au sentimente profunde, pe care le exteriorizează doar atunci când sunt siguri că nu vor fi respinşi. Nu se lasă duşi de valul pasiunii, iar iubirea lor se instalează progresiv, în timp. Sunt loiali partenerului şi familiei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.