Strugurele (I)

Produsele viţei de vie

Aceasta este ultima noutate în medicină, care se pare că luptă efectiv împotriva cancerului!!!

Vinul este un produs miraculos, care distruge celulele canceroase. El este de 10.000 de ori mai puternic decât chimioterapia. De ce nu suntem la curent cu acest fapt?

Pentru că există laboratoare interesate de fabricarea unei variante sintetice, ce le-ar aduce imense beneficii. Gustul vinului este agreabil şi nu produce efectele oribile ale chimioterapiei.

Dacă aveţi posibilitatea, plantaţi o viţă de vie în grădina voastră! Câte persoane mor, în timp ce acest secret este păstrat cu rea-voinţă, pentru a fi obţinute beneficiile multimilionare ale marilor corporaţii?

Puteţi să consumaţi fructele în maniere diferite: să mâncaţi pulpele, să faceţi suc, băuturi, şerbet, patiserii, etc. I se atribuie multe virtuţi, dar cea mai interesantă constă în efectul produs asupra chisturilor şi tumorilor. Unii afirmă că este eficient în toate tipurile de cancer. Se consideră, de asemenea, că este un agent antimicrobian cu spectru larg, care ţine sub control infecţiile bacteriene şi cu ciuperci, eficace contra paraziţilor interni şi a viermilor, regularizator al tensiunii arteriale, antidepresiv şi adjuvant în bolile de nervi.

În Elveţia, şoselele supraterane au fost înlocuite cu drumuri subterane, iar terenurile au fost date în circuitul agricol, special pentru cultivarea viţei de vie. Elveţia, ţara farmaceuticelor, a constatat că e mai bine să fie consumat în mod moderat vinul, nu medicamente ucigătoare.

Sursa acestei informaţii este interesantă. Ea provine de la unul din cei mai mari fabricanţi de medicamente din lume, care afirmă că, după mai mult de 20 de încercări efectuate în laborator după 1970, extrasele au relevat că vinul distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, incluzându-le pe cel de colon, de sân, de prostată, plămân, pancreas…

Componentele viţei de vie au demonstrat că acţionează de 10.000 de ori mai bine decât produsul Adriamycin, un drog chimioterapeutic utilizat în mod obişnuit în întreaga lume în scopul încetinirii creşterii celulelor canceroase. Uimitor este faptul că acest tip de terapie, completată şi cu extract de lămâie, nu doar distruge celulele maligne canceroase, dar nici nu afectează celulele sănătoase!

Institutul de Stiinţe medicale, Les Breuleux,Elveţia.

Uleiul din sâmburi de struguri

Se găseşte în supermarketuri.

Planta are un nume cu adevărat predestinat ca elixir de sănătate: “viţa de vie”, izvor al vieţii. Prima vie a fost cultivată – se pare – acum nu mai puţin de 10.000 de ani, de atunci, din negurile preistoriei şi până acum, oamenii au dezvoltat până la nivel de artă cultivarea strugurilor şi transformarea lor în vin. Iar virtuţile terapeutice ale strugurilor sunt cunoscute şi folosite de mii de ani. Până de curând s-a crezut chiar că în acest domeniu nu mai pot apărea noutăţi absolute.

Aceasta, până când atenţia cercetătorilor s-a îndreptat asupra a ceea ce se arunca din struguri: sâmburii. Mai întâi, aceştia au provocat o mică revoluţie în industria alimentară, pentru ca apoi să înceapă o adevărată “carieră” în domeniul medical. “De vină” este uleiul extras din aceşti sâmburi cu proprietăţi terapeutice excepţionale.

Un campion al anti-îmbătrânirii

Deşi viţa de vie este cultivată de mii de ani, extracţia uleiului din seminţe este de dată recentă, aspect datorat dificultăţilor tehnologice de obţinere. Iniţial, a fost fabricat doar în Franţa şi în Italia şi a fost utilizat strict în alimentaţie. Apoi a fost utilizat extern, în cosmetică, pentru că este uşor resorbit de piele, pe care o înmoaie şi o întinde. Abia la urmă a fost luat în vizor şi de industria farmaceutică.

Uleiul de sâmburi de struguri conţine cantităţi însemnate de vitamina E şi vitamina F, precum şi unele minerale: zinc, cupru, seleniu. Dar, mai presus de toate, conţine aşa-numitele procianide (prescurtat Opc), care sunt un agent anti-îmbătrânire de 50 de ori mai puternic decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternic decăt vitamina C.

Mai conţine substanţe care ajută la menţinerea sănătăţii vaselor de sânge şi a inimii, catalizează acţiunea unor vitamine în corp, ajută la inhibarea reacţiilor alergice. Cu alte cuvinte, un nou medicament natural s-a născut de curând. Să vedem, în cele ce urmează, cum trebuie folosit.

Câteva precizări

Când vorbim despre efecte terapeutice, ne raportăm la uleiul de struguri obţinut prin presare la rece. Mai există un ulei rafinat din sâmburi de struguri, care se obţine la temperaturi mari, când sunt distruse, practic, toate substanţele active din punct de vedere terapeutic şi care, evident, nu este recomandat în vindecare. Uleiul presat la rece din sâmburi de struguri îl găsim în prezent în marile supermarket-uri, în raioanele cu uleiuri de import.

Intern, acest ulei se administrează în primul rând prin alimentaţie, fiind un excelent adaos în salate, sosuri, în diferite feluri de mâncare ce nu presupun prepararea la foc. Este absolut necesar să evităm prăjirea sau fierberea acestui ulei, pentru că încălzirea la peste 50° Celsius duce la alterarea proprietăţilor terapeutice.

Doza zilnică de ulei este de 25-45 de grame, adică 2-4 linguri pe zi, care se pot consuma ca atare sau în hrană. Extern este folosit ca soluţie de masaj pentru piele, pe care o hrăneşte, previne uscarea sa, ajută la menţinerea tinereţii şi a elasticităţii naturale.

Uleiul de struguri – o pavăză împotriva bolii

BOLILE VASCULARE

– Folosirea constantă a uleiului de sâmburi de struguri în salate, care vor fi consumate zilnic, este suficientă pentru evitarea unor boli vasculare, cum ar fi arterioscleroza, fragilitatea vasculară sau arterita. Aceasta pentru că uleiul de struguri conţine substanţe (aşa-numite grăsimi nesaturate) care ajută la menţinerea tinereţii şi elasticităţii vasculare, precum şi substanţe care împiedică procesele degenerative ale vaselor de sânge.

BOLILE DE INIMĂ

– Se consumă zilnic două linguri din acest ulei, care este recomandat în mod special persoanelor care au avut sau au o dietă cu multă carne şi preparate din carne, cu prăjeli sau alte grăsimi “rele”, cum ar fi cele din margarină sau din uleiurile rafinte. Acest ulei previne ischemia cardiacă, precum şi tulburări circulatorii, cum ar fi hipertensiunea şi tensiunea arterială oscilantă.

TUMORILE BENIGNE

– Studii de dată recentă arată că anumite substanţe conţinute în sâmburii de struguri, împiedică dezvoltarea unor formaţiuni tumorale benigne, cum ar fi chisturile ovariene, fibroamele uterine, adenoamele şi adenofibroamele mamare. Femeile cu asemenea predispoziţii ar fi bine să facă de 4-6 ori pe an, cure de câte 28 de zile în care să consume ulei de sâmburi de struguri, câte 20-30 de ml zilnic

INFECŢIILE DIVERSE

– Substanţele active din acest ulei acţionează ca stimulent imunitar pe mai multe căi: catalizează acţiunea vitaminei C în organism, favorizează producerea de celule imunocompetente şi le activează pe cele existente. Mai ales în perioadele reci ale anului, când sistemul natural de apărare al organismului este cel mai încercat, se recomandă consumarea uleiului de sâmbure de struguri, minimum 30 de grame zilnic.

ALZHEIMER

-La persoanele din zonele în care se consumă deja acest ulei de câteva decenii (Franţa şi Italia) s-a observat, pe lângă reducerea ratei bolilor cardiovasculare, o mult mai bună funcţionare a sistemului nervos. Se pare că substanţele antioxidante din sâmburii de struguri sunt foarte eficiente în oprirea proceselor degenerative ce afectează creierul la persoanele în vârstă. Studiile pentru izolarea unei substanţe active care să prevină această cumplită boală sunt în plină desfăşurare, însă până atunci, un lucru este sigur: consumul de ulei de seminţe de struguri este printre cele mai bune antidoturi împotriva bolii Alzheimer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.