Spirit călător: Calea spre Adevăr

Ultima călătorie mi-a oferit posibilitatea de a descoperi o nouă şi extraordinară abilitate a spiritului. Subiectul acestei experienţe nu e relevant, decât prin această nouă cale de a explora şi înţelege mintea umană. E vorba de a citi gândurile celui pe care-l investighezi şi a percepe deosebirea dintre ceea ce vorbeşte şi ceea ce mintea lui zămisleşte în tăcere, în spatele chipului mai mult sau mai puţin înşelător. Acest avantaj al dematerializării mi-a fost dat să-l găsesc singur şi l-am împărtăşit Florianei, care l-a aprofundat la rândul ei.

E ceva să ştii ce gândeşte cu adevărat cel din faţa ta! Pentru asta nu e nevoie decât de concentrare şi o penetrare uşoară cu spiritul în mijlocul frunţii subiectului. Acolo gândurile prind glas ca o şoaptă continuă, iar tu eşti copleşit de intensitatea informaţiilor. E nevoie de discernământ pentru a înţelege “transmisia” şi a elimina frânturile de gânduri nesemnificative, ce nu-ţi oferă date relevante. Deşi sunt la început de drum în această nouă facilitate, prin perseverenţă şi ambiţie am reuşit să pătrund în mintea multora şi să găsesc calea spre adevăr. E avantajul incontestabil al eliberării spiritului.

Pentru a-mi confirma progresul făcut, aveam nevoie de investigarea unor firi mai complexe, cu gândiri şi fapte ce necesită un efort intelectual mai intens. Şi cine ar putea fi mai potrivit pentru a fi “citit” decât un politician care vorbeşte mult şi ascunde şi mai multe?

În acea seară se juca meciul de fotbal dintre Steaua şi CFR Cluj, pe Naţional Arena. Eram dornic să vizitez acest stadion despre care auzisem atâtea şi locul era propice pentru a găsi personaje interesante. Plus că înainte eram un stelist înfocat, dar de când echipa a devenit o jucărie pentru un cretin infatuat, nu mă mai atrage deloc. La fel gândea şi prietenul meu, George, care a venit să vadă meciul la televizor, sperând în victoria echipei CFR-ului. Tocmai bine pentru a-mi injecta psilocibina şi a mă asista după înghiţirea licorii asiatice.

Am căzut în coma indusă şi spiritul mi s-a desprins uşor, obişnuit deja cu această procedură. Am parcurs distanţa până la capitală în câteva clipe şi de sus, nu a fost greu să găsesc stadionul inundat de un şuvoi de lumini şi răscolit de o mare de glasuri incitate. Nu mă interesa ce se întâmpla pe teren, ci figurile posibil cunoscute din tribune. Într-una din lojele confortabile şi spaţioase am zărit figura cunoscută a patronului stelist, Gigi Becali. Chiar lângă el era o figură la fel de cunoscută pentru mine: Crin Antonescu, preşedintele PNL şi fostul preşedinte interimar al României. Un dialog dintre cei doi ar fi de nepreţuit pentru mine. Astfel că am zăbovit doar în preajma lor, atent la ceea ce îşi spun.

Era gălăgie mare pe tot stadionul şi cei doi subiecţi erau absorbiţi de meci. Dar a venit pauza meciului, spiritele s-au mai liniştit şi Becali s-a adresat vecinului său:

– Ce zici Crine? Aşa-i că se luptă bine războinicii mei? Trebuia să conducem dacă n-ar fi fost mizeria asta de albitraj.

Crin Antonescu aprobă din cap, aranjându-şi cravata:

– Sunt buni, nea Gigi! Mersi pentru invitaţie. Doar ştii că sunt mare stelist.

Atunci am penetrat fruntea dintre cei doi ochi albaştri şi am ascultat ce gândeşte acest om atât de misterios. Gândul lui zicea: “Oare ce vrea lipitoarea asta de la mine? Precis vrea ceva în schimbul invitaţiei!”

– Cum să nu ştiu asta? Noi doi avem multe în comun. Ţinem la Steaua şi la ţărişoara asta! Ne luptăm pentru ea. Tocmai de asta ar trebui să ne unim forţele.

“Hopa! Iată că a ajuns la subiect.” Gândea Antonescu. Şi zice:

– Cum adică, nea Gigi?

– Măi, Crine, eu m-am săturat să fac naveta la Brucsel, că acolo sunt prea mulţi fiţoşi şi vorbesc nişte limbi îmbârligate. Eu sunt român de-adevărat şi vreau să le arăt eu la străini de ce sunt în stare. Pe-acolo se găseşte câte o damă obraznică de-şi dă aere ca şi cum ar fi bărbat. Ori mie îmi place ca femeia să stea la locul ei. Că aşa a făcut-o Dumnezeu: să asculte de bărbat şi să tacă. De aceea vreau să intru în parlamentul ţării şi să facem legi bune. Ori cu PNG-ul nu sunt şanse, că s-au băgat şi acolo tot felul de hoţi care i-au stricat renumele.

Am încercat să intru în mintea latifundiarului miliardar, dar trebuie să recunosc că în afară de înjurături şi huiduieli nedefinite, nu am reuşit să desluşesc o propoziţie coerentă. Crin Antonescu dădea din cap a înţelegere şi când a prins ocazia a întrebat:

– De ce nu candidezi pe listele PRM, cu Vadim Tudor?

– Cu animalul ăla?, izbucni Becali gesticulând larg. Păi cine se poate înţelege cu el? Nu vezi că-i dus de-acasă? Nu se gândeşte decât la el şi e violent dacă nu-i faci pe plac. Eu m-am gândit să candidez pe listele PLN şi voi vota cum îmi vei zice. Nu ca alţii care şi-au luat-o în cap.

“Deci asta voia tăntălăul ăsta! Dacă-l refuz mă face cu ou şi cu oţet, precum un ţigan. Dacă nu, mă pricopsec cu un analfabet de râde toată ţara. Dar măcar e un prost cu bani!” Gândea Antonescu şi apoi zise cu glas tare:

– Dar cum ai să votezi tu, nea Gigi, că nu prea umbli la lucrări.

– Ei las’ că nici ţie nu-ţi place să pierzi vremea pe acolo!, contracară Becali. Când o să am timp, voi fi prezent. Crine, tu ştii că te-am mai ajutat cu bani, iar dacă intru în parlament, te voi susţine şi mai mult. Vezi că vin alegerile prezidenţiale şi pot să te sponzorizez cu câteva milioane. Ce zici, “domnule preşedinte”?

Şi izbucni într-un acces de râs agasant. Crin gândea: “Nenorocitul are dreptate! Decăt duşman, mai bine sponsor. Ce contează ce-o să zică opoziţia? Ei nu-l au pe Dan Diaconescu? Banii contează şi să ajung preşedinte. Apoi văd eu ce fac. Mă pot dispensa de oricine…”

Am întrerupt conexiunea că prea vedeam o gândire mercantilă şi egocentristă. Am mai apucat să văd cum bat palma şi zâmbesc prefăcuţi. Începea repriza a doua şi nu mai puteai auzi ceva interesant până la final. Aşa că m-am retras în carcasa mea rece.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.