Vampiri energetici (I)

Vampirii şi donatorii casei

Idei extrase din cartea lui MIHAI PLATONOV

Plante: ORHIDEEA

Sunt vampiri clasici şi iau foarte multă energie  de la oameni. Este deosebit de periculoasă pentru casa în care locuiesc oameni nehotărâţi, cu voinţa slabă. Pentru aceştia, orhideea funcţionează ca o pompă, absorbindu-le energia. În timpul nopţii şi în zorii zilei vampirismul orhideei se manifestă cel mai acut.

În zonele malefice predomină speciile iubitoare de umezeală: plopul tremurător, arinul, salcia, stejarul, ulmul şi frasinul. Coniferele, teiul şi mesteacănul evită zonele geopatogene. Dacă în mijlocul unei vegetaţii luxuriante cu specii iubitoare de umezeală, observaţi frunzele decolorate şi îngălbenite ale mesteacănului sau teiului, feriţi-vă de acel loc.

Arborii care evită zonele geopatogene, sunt donatori. Dacă observaţi tulpini de rogoz sau de stuf pe un teren nemlăştinos, înseamnă că pânza freatică se află la mică adâncime, iar acesta este un indiciu că zona respectivă este geopatogenă. Existenţa plantelor medicinale şi otrăvitoare, a maselariţei, lăcrimioarelor şi a rozmarinului sălbatic indică acelaşi lucru – zona respectivă este geopatogenă. Toate plantele de baltă şi cele otrăvitoare sunt vampiri – zone geopatogene.

Plantele cultivate, pomii fructiferi nu suportă zonele geopatogene. Se consideră că pinul, smochinul, bradul, prunul, mirtul, dafinul, teiul, mesteacănul, mărul, fagul, scorrusul, palmierul au capacitatea de a restabili echilibrul energetic al omului.

Arbuştii fructiferi iradiază puternic energie:

zmeurul, coacăzul roşu şi cel negru, agrişul, gutuiul, viţa de vie. Pentru a primi energia copacilor este suficient să ne aşezăm cu spatele lipit de trunchiul arborelui donator sau îl cuprindem cu braţele şi ne vom primi porţia necesară de energie.

Tradescantia – este o plantă indicator (barometru). Ea indică existenţa în apartament a zonelor cu dereglări energetice, pentru că ea refuză să trăiască în aceeaşi cameră cu un vampir sau într-o zonă geopatogenă.  Plasată într-un asemenea loc, ea începe să se îngălbenească şi să-şi piardă frunzele. Luaţi-o din locul cu energie negativă şi planta se va simţi mai bine, îi va reveni imediat culoarea.

Plante donatori:

muşcate cu flori roşii sau albe, cu frunzele uşor încreţite. Ne ajută să scăpăm de durerile de cap, dacă ne introducem câte o frunză de muşcată în fiecare ureche. Muşcata posedă o energie pozitivă foarte puternică. Este suficient să stăm lângă o muşcată timp de 10-15 minute şi ne vom simţi odihniţi, cu forţe refăcute.

Ficusul – plantă benefică pentru energetica omului. Lui i se datorează atmosfera plăcută şi bunăstarea din casă. Iritarea şi furia dispar datorită prezenţei ficusului. Asupra persoanelor irascibile au un efect calmant, acţionează cu blândeţe, abia perceptibil, calmând accesul de agresivitate. Este important să fie aşezat într-un loc unde să nu primească direct lumina de la soare.

Cactusul – ne ajută să ne completăm energia şi în acelaşi timp poate înlătura energia negativă. Poate fi amplasat în faţa monitorului computerului, preluând o parte din energia negativă.

Amarilia – plantă benefică.

Ciuboţica-cucului – este ideală pentru echilibrarea energiei, neutralizează conflictele şi de aceea este bine să fie amplasată la ferestrele încăperilor unde apar frecvent emoţii negative.

Violetele – nu suportă în casă energiile inferioare, pasiunile exagerate, scandalurile. Nu suportă nici atitudinea prea familiară faţă de ele, deci nu are rost să le mângâiaţi frunzele catifelate, pentru că se supără şi se îmbolnăvesc. Violetele pot să ne echilibreze stările emoţionale, în schimb se întristează ele. Ele sunt un purificator al spaţiului.

Ciclama – face ordine în energetica locuinţei. Deosebit de utilă în casele în care locuiesc oameni cu voinţă slabă, molatici, “lasă-mă să te las”. Energetica acestor case este instabilă, depinzând de starea de spirit al locuitorilor lor, de persoanele venite în vizită etc. Ciclama unifică fragmente disparate, răzleţe, încercând să creeze un spaţiu unitar.

Azaleea – menţine în casă energetica bunei dispoziţii, neutralizând toate energiile egoiste. Persoanele care au nevoie să-şi suplimenteze energia din afară, trebuie să aibă neapărat în casă azalee, deoarece ele sunt capabile să-i “hrănească” pe oameni cu energie deosebită, creatoare.

Rozmarinul – înlătură oboseala, frica, anxietatea, panica, astenia. Foarte indicate persoanelor în vârstă şi femeilor însărcinate. Ameliorează toxicoza şi irascibilitatea.

Lianele – izvor nesecat de energie în locuinţă. Lianele cer afecţiune şi nu suportă deloc atitudinea rece, indiferenţa faţă de ele.

Papirusul – Energia lui este destul de aspră. Este donator, dar energia sa este agresivă, de aceea persoanele cu voinţă slabă se vor simţi abătute, deprimate în prezenţa lui.

Curmalul – oferă şi ia energie în egală măsură. Persoanele dezechilibrate energetic trebuie să evite apropierea de această plantă. Curmalul nu iubeşte animalele de casă şi în prezenţa acestora se îmbolnăveşte.

Lămâiul – este o plantă instabil energetic. Plantele exotice pot fi vampiri energetici. Ex: Monstera deliciosa, absoarbe o cantitate imensă de energie.

Begoniile – sunt plante vampir, dar folositoare în special pentru casele în care vine multă lume. Begonia absoarbe ca un aspirator toată energia, iar după un timp redă casei doar energia pozitivă.

Orhideele, trandafirii, ferigile sunt plante vampiri

Trandafirii – îngrijind trandafiri, oamenii îşi transferă surplusul energetic asupra lor şi de aceea toţi cei care se consideră donatori pot să cultive fără grijă trandafiri. Persoanele cărora nu le este suficientă propria energie, le sunt contraindicaţi trandafirii, deoarece le provoacă anxietate şi irascibilitate. Trandafirii nu suportă pisicile, dar se înţeleg bine cu câinii.

Feriga – puternic vampir energetic, pentru a se putea dezvolta normal are nevoie de foarte multă energie. Poate sta bine pe televizor absorbindu-i toată energia negativă.

Chiparosul – deşi este un puternic purificator al aerului, nu este indicat să-l avem în locuinţele noastre (considerat în antichitate arborele morţii).

Tuia – la fel ca şi chiparosul, planta vampir care e plasată în camera unde petreceţi mai mult timp, vă poate pune viaţa în pericol.

Este important de reţinut că plantele nu trebuie amplasate în dormitoare, deoarece în timpul nopţii absorb oxigen şi degajă dioxid de carbon. În plus, noaptea, plantele se eliberează de energia negativă: ciclul lor energetic este programat pe absobţia diurnă a informaţiei negative şi purificarea nocturnă, prin eliminarea energiei negative. Fireşte, nu toate plantele – vampiri, intră în categoria celor care trebuie ţinute departe de casă. Anumite plante, precum ferigile, îi ajută pe unii, iar altora le pot face rău. Totul depinde de sistemul energetic al fiecărei persoane în parte.

Lista ce conţine plantele noastre protectoare, deoarece sub semnul uneia din ele am venit pe lume:

Putem aduce în casă planta noastră fără nici o reţinere, ea ne va proteja oricum, chiar dacă este vampir.

Violeta : 22 decembrie – 1 ianuarie; 25 iunie – 4 iulie

Trandafirul: 2 – 11 ianuarie; 5 iunie – 14 iulie

Aloe: 12 – 24 ianuarie; 15 – 25 iulie

Muşcata: 25 ianuarie – 3 februarie; 26 iulie – 4 august

Tradescantia: 4 – 8 februarie; 5 – 13 august

Ficusul: 9 – 18 februarie; 14 – 23 august

Amarillia: 19 – 28 februarie; 24 august – 2 septembrie

Cactusul: 1 – 10 martie; 3 – 12 septembrie

Azaleea: 11 – 20 martie; 13 22 septembrie

Zambila: 22 – 31 martie; 24 septembrie – 3 octombrie

Crypthomeria: 1 – 10 aprilie; 4 – 13 octombrie

Ciclama: 11- 20 aprilie; 4 – 13 octombrie

Nucul: 21 – 30 aprilie; 24 0ctombrie – 2 noiembrie

Iasomia: 1 – 14 mai; 3 – 11 noiembrie

Rozmarinul: 15 – 24 mai; 12 – 21 noiembrie

Asparagusul: 25 mai – 3 iunie; 22 noiembrie – 1 decembrie

Portocalul: 14 – 23 iunie; 2 – 11 decembrie

Orhideea: 13 – 23 iunie; 12 – 21 decembrie

Saxifraga: 21 martie

Feriga: 24 iunie

Lămâiul: 23 septembrie

Hortensia: 21 decembrie

.

Plante-donator: ienupărul, Crypthomeria, cactusul Cereus, Crotonul (Codiaeum), Plectranthus, rozmarinul, zambila, aloe, iasomia, saxifraga, nucul.

Plante vampir: toate speciile de asparagus, floarea de ceară (Hoya carnosa), filodendronul, clopoţelul italian (Campanula isophylla). Tetrastigma voineriana, Saxifraga sarmentosa, voalul miresei (Chlorophyitum comosum), Rhoicissus, portocalul dulce (Citrus sinensis), grapefruitul de apartament (Citrus paradisio), orhideea.

Dacă sunteţi o fiinţă donatoare de energie vă puteţi înconjura de cele mai dificile plante, de tipul Monstera, pentru că nu vă va pricinui nici un rău.

Dacă sunteţi o fiinţă vampir-energetic, trebuie să alegeţi doar plante donatori, cele vă vor înrăutăţii starea sănătăţii.

În cazul în care sunteţi neutru şi vă este suficientă energia pe care o primiţi, fără a atenta la energia celorlalţi, dar şi fără a o dărui pe a voastră, este bine să alegeţi plante neutre sau plante-donatori.

2 thoughts on “Vampiri energetici (I)

  1. Cautam informatii despre ingrijirea voalului miresii si am vazut ca google mi-a scos si articolul asta! Foarte interesant… Am acasa in camera si Monstera deliciosa, si asparagus… Inteleg acum ca imi fac bine in perioadele cand simt ca sunt un puternic donator… Dar in celelalte perioade ar trebui sa fug de ele… insa dincolo am o floare de ceara… Mai, mi-ai complicat viata!! :))

    1. Depinde doar de tine să-ți simplifici traiul. Eu aș renunța la floarea de ceară, înlocuind-o cu o plantă donator de la care să te încarci atunci când simți nevoia. Una care să te și încânte. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.