Testul personalităţii dominante – foarte interesant!

EŞTI TRIUNGHI, CERC, PĂTRAT SAU FORMULĂ NEREGULATĂ?

Iată ce ai de făcut! Ia-ţi o foaie de hârtie şi un pix, iar apoi să vedem ce dezvăluie despre tine, acest test de personalitate.

Avem patru forme: un triunghi, un pătrat, un cerc şi o formă neregulată. Pe foaia ta de hârtie trebuie să desenezi cele patru forme plus încă una dintre ele, la alegere. Aşadar, va trebui ca una dintre forme, aceea pe care o vrei tu, să se repete. Poţi să desenezi aceste forme exact aşa cum doreşti. Nu contează mărimea sau culoarea lor şi nici culoarea hârtiei pe care desenezi nu e importantă.

Dacă ai desenat aşa cum indicau instrucţiunile şi una dintre forme se repetă, cum e firesc, atunci e timpul să afli ce tip de personalitate dominantă ai.

Acest test are la bază o teorie în psihologie: avem tendinţa de a atrage anumite forme şi structuri, în funcţie de personalitatea noastră dominantă, de educaţie, de cultura pe care o avem. Dacă ai desenat un triunghi de două ori, atunci ai o personalitate TRIUNGHI. Dacă ai desenat cercul de două ori, atunci eşti CERC.  Dacă ai desenat pătratul, atunci ai o personalitate tip PATRAT. Iar dacă ai desenat FORMA NEREGULATĂ… atunci aceasta te reprezintă.

TRIUNGHIUL

Motto-ul tău: “Urmează-mă şi fă ce îţi spun!”

Încă din vechi timpuri, triunghiul a simbolizat puterea şi spiritul dominant. La vechii egipteni, de exemplu, triunghiul avea valenţe sacre fiindcă ei îşi îngropau faraonii morţi în morminte cu formă de piramidă. Triunghiul semnifică un sistem ierarhic chiar şi astăzi, în zilele noastre. Puterea este mereu concentrată în vârful triunghiului.

Persoanele care au preferat această formă sunt ambiţioase, probabil au calităţi de lideri şi sunt foarte interesate de carierele lor. Voi sunteţi oameni de acţiune! Iubiţi să vedeţi că lucrurile sunt făcute aşa cum trebuie şi că înregistraţi succes. Aveţi calităţi vizionare şi ştiţi să luaţi cele mai potrivite decizii, de cele mai multe ori.

Dacă şi tu ai desenat triunghiul de două ori, atunci eşti o fire decisă. Îţi place să iei hotărâri frme, atât în ceea ce te priveşte, cât şi în ceea ce îi priveşte pe ceilalţi. Eşti o conducătoare! Această atitudine îţi aduce numai de câştigat, dar şi de pierdut la capitolul relaţii interpersonale, căci oamenii văd o anume latură agresivă de care se feresc.

Dar, precum un magician, eşti singura persoană care poate să facă lucrurile posibile. Orice  provocare va căpăta forma dorită, căci ambiţia ta nu are margini.

CERCUL

Motto: “Păstrează-ţi zâmbetul, voi încerca să te ajut”.

Dacă în desenul tău cercul apare de două ori, atunci eşti o fire optimistă. Dintre cele patru forme, cercul exprimă cel mai mult grija şi empatia faţa de ceilalţi. Scopul tău în viaţă este să aduci calmul şi să menţii pacea, oriunde în jurul tău. Tu eşti persoana care reuşeşte să îi ţină aproape pe toţi ceilalţi, cea care pune preţ mai tare pe binele comun decât pe ce propriu.

Cercul a fost încă din vechi timpuri, simbolul armoniei. Eşti, de asemenea, o persoană tare sensibilă, căreia îi pasă de sentimentele celorlalţi, dar care poate fi uşor rănită de duritatea din jur. Totuşi, datorită spiritului tău optimist, tot ceea ce este negativ nu te doboară, ba chiar îţi dă forţă. Îţi place să lucrezi în echipă şi să înregistrezi succese alături de ea.

Exprimi bunătate, grijă şi afecţiune, foarte bun comunicator, căci ştii să fii un bun ascultător. Eşti persoana pe care se poate baza oricine la necaz, un sprijin de nădejde, acel cineva care ştie să rostească cele mai bune cuvinte la momentul potrivit. Oamenii din jur te iubesc şi te apreciază, ba chiar, reuşeşti să îi inspiri cu bunătatea ta.

PĂTRATUL

Motto: “Spune-mi până când, şi termin”.

Dacă şi tu ai desenat pătratul de două ori, atunci înseamnă că ai o personalitate foarte meticuloasă. Îţi place să vezi că totul este bine structurat şi organizat. Drept pentru care, poţi fi un bun administrator sau manager. Reuşeşti să îi organizezi cu succes pe cei din jurul tău. Îţi place să lucrezi cu date, cu statistici şi ai multă răbdare. Nu renunţi la ce ai de făcut, până ce acel lucru nu a fost săvârşit până în cel mai mic detaliu, la perfecţie.

Eşti de asemenea o persoană foarte verticală, care îşi ghidează viaţa după certe valori etice, pe care le impune şi celorlalţi. De asemenea, pentru tine, jobul este foarte important. Ţi-a plăcut mereu să te prezinţi impecabil în faţa tuturor, iar ei să nu aibă ce să îţi reproşeze. Vrei ca totul să fie mereu în ordine, “aşa cum trebuie” şi depui toate eforturile ca să se întâmple asta. Dacă însă ceva nu merge conform planului, reacţionezi destul de impulsiv şi nu poţi înţelge că uneori, lucrurile trebuie să le iei exact aşa cum vin…

FORMA NEREGULATĂ

Motto: “Graniţele nu sunt pentru mine!”

Dacă şi tu ai desenat forma neregulată de două ori, înseamnă că eşti o persoană caracterizată, din cap şi până în picioare de un spirit libertin şi creativ. Eşti o persoană originală, care ia mereu în calcul o mulţime de posibilităţi. Pentru tine viaţa este colorată, în niciun caz rigidă. Nu ai idei fixe,ci orizontul larg deschis către tot ceea ce poate fi interesant.

Îţi place să faci lucrurile altfel. Altfel decât toată lumea. De multe ori lansezi tot felul de trenduri, mereu vii cu idei noi care sunt foarte apreciate de către cei care ştiu să intuiască valoarea lor.

Alţii te pot considera chiar, un pic ciudaţică, dar chiar e problema lor! Ai diverse talente, îţi place să creezi, să inventezi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.