Patriotismul ţiganilor

Gest patriotic al ţiganilor din Harghita: au dezarborat cablul secuiesc de pe sute de stâpli

Scandalul drapelului ia amploare în Harghita, după ce mai multe grupuri de ţigani s-au solidarizat recent cu românii din judeţ. Autoproclamaţii ,,ţigani patrioţi” şi-au manifestat în cursul nopţii opinia faţă de pretenţiile de autonomie ale comunităţii maghiare, dând jos cablul secuiesc de pe sute de stâlpi unde fusese arborat, inclusiv în faţa Primăriei şi Prefecturii din Miercurea Ciuc.

,,Să se ducă în ţara lor, să-şi fluture cablul pe stâlpi cât vor ei”, a declarat Pardailean Acrişor, liderul unui grup de ţigani patrioţi. ,,Noi ne-am făcut doar datoria civică, în spiritul Constituţiei acestei ţări. Am smuls simbolul lor revizionist şi şovin, l-am încărcat în căruţă şi sperăm să luăm pe ei nişte bani româneşti autentici.”

Pentru a-şi face înţeles mesajul, patrioţii declară că au vândut la fiare vechi şi câteva semafoare şi semne de circulaţie din municipiu, motivând că se simt profund jigniţi de combinaţiile roşu-verde, respectiv alb-roşu, ,,inspirate în mod evident de drapelul Ungariei”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.