Djuna – reţete de sănătate (I)

.
Curăţirea limfei şi a sângelui
Dimineaţa, se beau 100 ml de apă rece, în care s-a dizolvat, după gust, sare amară, atât cât să fie băubilă.

Se prepară un suc din:

– portocale (900 ml)

– grapefruit (900 ml)

– lămâie (200 ml)

La o oră după ce s-a băut soluţia de sare amară, se beau primii 100 ml din sucul respectiv şi 100 ml de apă fiartă şi răcită.

Apoi, aceeaşi cantitate (100 ml suc şi 100 ml apă răcită) se bea la fiecare jumătate de oră, până se termină cantitatea de 2 litri din fiecare. Tratamentul durează 3 zile.

Mare atenţie: în perioda când se face acest tratament extrem de util organismului… nu se mănâncă şi nu se bea nimic altceva!!!
.
Curăţirea ficatului
Timp de 2 zile, zice Djuna, se beau câte 5-6 pahare de suc de măr.
În a treia zi, bolnavul se culcă la ora 19 (şapte seara) pe partea dreaptă, cu o sursă de căldură (pernă electrică sau sticle cu apă fierbinte) sub ficat.
Se prepară un amestec din:
– 3 linguri de ulei de măsline
– 3 linguri zeamă de lămâie
care se bea din sfert în sfert de oră, pe durata a circa 2 ore.
Atenţie oameni buni: cantitatea totală trebuie să fie de 300 ml ulei de măsline şi 300 ml zeamă de lămâie. A doua zi de dimineaţă se face clisma, ocazie cu care veţi elimina toate reziduurile de la ficat.
.
Curăţirea rinichilor (mai ales pentru cei cu pietre – calculi renali)
Pe parcursul unei săptămâni, nu se mănâncă decât pepene verde cu pâine neagră.
În ziua a şaptea, între orele 2 şi 3 (noaptea), se face o baie caldă, cu corpul cufundat în apă până la gât şi se mănâncă pepene verde rece.
Chiar dacă nu vă vine a crede… după circa o oră, vor fi eliminate pietrele. În cazuri extrem de rare este nevoie ca procedura să fie repetată după două săptămâni!!!
.
Curăţirea articulaţiilor de săruri (spondeloză, artrită, poliartrită)
Djuna a găsit un leac şi pentru cei care au mari probleme cu articulaţiile:
– se fierb 5 g foi de dafin în 300 ml apă, timp de 5 minute, după care se ţin într-un termos 3-4 ore.
– pe parcursul a 12 ore, se consumă lichidul, luându-se câte o linguriţă.
– tratamentul durează 3 zile, însoţit de alimentaţie de regim, dar o singură dată pe an.
.
Boli de plămâni (tuberculoza, bronşita etc.)
Se face un amestec din:
– 500 g miere de albine
– 5 căpăţâni de usturoi, pisate
– 5 lămâi tocate în maşină
Amestecul se lasă 7 zile la macerat.
Se consumă câte 4 linguri, seara, înainte de culcare, înghiţindu-se foarte încet.
.
Hipertensiune
Una dintre cele mai frecvente şi păcătoase probleme ale românilor… iată ce zice Djuna:
– În fiecare dimineaţă să consumaţi o… sfeclă roşie coaptă.
– Seara mâncaţi o salată făcută din sfeclă roşie crudă, usturoi şi morcov ras stropite cu ulei.
Simplu şi eficient!!!
.
Reumatism
Aici problema mare o constituie… materia primă şi vremea.
Trebuiesc râme din acelea cu care se dă la peşte sau care se găsesc în pământ reavăn şi… trebuie vreme frumoasă!!!
Se pun, într-un borcan de 0,5 l, râme, într-un strat de circa 2-3 cm grosime.
Peste ele se toarnă gaz lampant sau alcool de peste 90%, atât cât să le acopere cu 2 cm şi se ţin la… soare 7 zile.
Tratamentul propriu-zis constă în frecţii pe zonele afectate cu gazul (alcoolul) respectiv. Aşteptaţi vremea însorită. Doar aşa are efect.
.
Reţeta 1
Această reţetă a unui farmacist antic a fost găsită în 1972, într-o mănăstire budistă din Munţii Tibetului.
Acest preparat din extract de usturoi curăţă organismul de grăsimi şi pietre, îmbunătăţeşte metabolismul şi astfel toate vasele sangvine (re)devin mai elastice. Reglează greutatea corpului, topeşte cheagurile de sânge, vindecă diafragma miocardică bolnavă, arterioscleroza, inapetenţa (lipsa poftei de mâncare), sinuzita, hipertensiunea, bolile bronho-pulmonare, face să dispară artritele, artrozele şi reumatismul. Vindecă gastritele, ulcerul stomacal şi hemoroizii, absoarbe orice fel de tumori externe şi interne, vindecă diferitele tulburări de vedere şi auz, impotenţa. Are efect benefic asupra întregului organism.
.
Mod de preparare:
Într-un borcan de sticlă se pun:
– 350 grame de usturoi zdrobit peste care se toarnă:
– 220-250 de grame alcool de 95-96°, rom sau tărie
Borcanul se închide ermetic şi se pune în frigider timp de 10 zile.
În cea de-a 11-a zi se filtrează totul cu o strecurătoare foarte fină sau cu tifon.
Lichidul obţinut se toarnă în acelaşi borcan şi se pune încă 2 zile în frigider.
După această perioadă remediul este gata pentru tratament (picăturile se pot lua cu puţin lapte sau apă, înainte de a începe să mâncăm), după cum urmează:
NUMĂR DE PICĂTURI (începând de la ziua 1, până în ziua a 12-a):
.
ZIUA/MICUL-DEJUN/PRÂNZ/ CINĂ
1/1/2/3
2/4/5/6
3/7/8/9
4/10/11/12
5/13/14/15
6/16/17/18
7/12/11/10
8/9/8/7
9/6/5/4
10/3/2/1
11/15/25/25
12/25/25/25
Se va continua cu câte 25 de picături, de 3 ori pe zi, până la terminarea întregii cantităţi.
Terapia nu se poate repeta decât o dată la 5 ani!!!
Atenţie:Alcoolul nu trebuie să conţină alte substanţe (clorură de benzalconiu sau metanol).
Pentru reţeta miraculoasă, veche de… 5000 de ani, este recomandată utilizarea alcoolului rafinat (alcool alimentar) de origine agricolă (grâu, secară, porumb etc.) obţinut prin fermentătie alcoolică, distilare şi rectificare, la o concentraţie de 90-96%.
Acest sortiment de alcool este de preferat, deoarece are un conţinut minim de componente sau substanţe toxice cum ar fi alcol metilic, alcooli superiori, aldehide, cetone etc.
Nu se recomandă utilizarea primei părţi de distilat (fruntea) obţinută la distilarea borhoturilor de fructe (sau alte zaharoase), deoarece acest produs de distilare are un conţinut crescut de substanţe toxice.
.
Pe timpul păstrării amestecului de usturoi în alcool pentru macerare, timp de 10 zile, se recomandă omogenizarea zilnică a acestuia. Altfel spus: amestecaţi în borcan în aşa fel încât usturoiul pisat să se amestece cu alcoolul şi să-şi lase mai bine ,,tăria”. Usturoiul folosit şi… folositor sănătăţii voastre trebuie musai să fie românesc, să fie usturoi cu mustăţi, din acela cu care ne-am obişnuit în copilărie. Usturoiul de import, alb ca spuma laptelui şi ambalat în plăsuţe arătoase… trebuie privit doar.
De cumpărat treceţi la cel ,,bătrânesc” pe care l-aţi mâncat acasă la părinţi sau bunici. Atenţie mare: vă spunem noi, la ,,Se întâmplă acum”, secretul curăţării, tăierii şi pisării usturoiului, atât pentru reţeta cu alcool cât şi pentru mujdei sau orice altceva: nu-l atingeţi de metal! Curăţaţi-l cu unghiile sau cu un cuţit de… lemn. Pisaţi-l în mojar de porţelan sau sticlă. Dacă nu aveţi, folosiţi clasicul ,,pisălog” din lemn. În nici un caz în piua de metal în care pisaţi nuci sau alte alimente!
O ultimă precizare: pentru copiii mai mici de 14 ani, cura cu ,,usturoiul vindecător” se va face doar după o consultare a medicului.

One thought on “Djuna – reţete de sănătate (I)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.