Djuna – reţete de sănătate (II)

Reţeta 2

Reţeta tibetană cu usturoi a fost prezentată şi în Evenimentul regional al Moldovei, din data de 28.03.2007. Această reţetă este veche de 5000 de ani şi este recomandată în vindecarea unor tumori, prevenirea infarctului miocardic şi prevenirea unor boli de stomac, precum ulcerul. În acelaşi timp, organismul este purificat de depuneri adipoase, se îmbunătăţeşte metabolismul, vasele sanguine devin elastice, creşte acuitatea vizuală, este prevenită ateroscleroza, cardiopatia ischemică, paralizia şi apariţia diferitelor tumori.
Pentru prepararea remediului, se spală şi se curăţă foarte bine 350 g de usturoi, apoi se pisează mărunt într-o piuliţă de lemn. După ce usturoiul este bine pisat, se ia cu o linguriţă 200 g din această compoziţie (partea mai suculentă) şi se introduce într-un vas ce conţine 200 ml alcool rafinat de 96 grade. Vasul se închide ermetic şi se ţine la rece, timp de 10 zile. Se strecoară maceratul prin tifon, se pune într-o sticlă bine închisă şi se mai ţine încă 3 zile. Pentru administrare, într-un pahar în care s-au pus 50 ml lapte rece, fiert în prealabil, se adaugă un număr anume de picături de suc de usturoi şi se bea cu 15 minute înaintea fiecărei mese.
Tratamentul se face timp de 11 zile, astfel: în prima zi se iau 2 picături dimineaţa, 2 la prânz şi 2 seara; a doua zi se iau 4 picături dimineaţa, 5 la prânz şi 6 seara; a treia zi se iau 7 picături dimineaţa, 8 la prânz şi 9 seara;în a patra zi se iau 10 picături dimineaţa, 11 la prânz şi 12 seara; în a cincea zi se iau 13 picături dimineaţa, 14 la prânz şi 15 seara.
Începând cu a şasea zi, picăturile se iau descrescător: 15 picături dimineaţa, 14 la prânz şi 13 seara; în a şaptea zi se iau 12 picături dimineaţa, 11 la prânz şi 10 seara; în a opta zi se iau 9 picături dimineaţa, 8 la prânz şi 7 seara; în a noua zi se iau 6 picături dimineaţa, 5 la prânz şi 4 seara; în ziua a zecea se iau 3 picături dimineaţa, 2 la prânz şi 1 seara. În ziua 11 se ia doza cea mai importantă, o doză de şoc, cu 25 de picături dimineaţa, 25 la prânz şi 25 seara.
Un lucru foarte important menţionat în reţetă este că tratamentul nu se poate repeta decât la 6 ani.

Reţeta 3 (Djuvana Davitasvili)

O altă reţetă asemănătoare, numită ,,Elixirul tinereţii” a prescris celebra vindecătoare Djuna Davitasvili.

,,Elixirul tinereţii”

Este indicată în special persoanelor care au probleme legate de inimă şi circulaţia sângelui.  Se pisează foarte bine 300 g usturoi, într-o piuliţa de lemn. 200 ml din cantitate se scot de pe fundul vasului şi se pun într-un borcan de sticlă, împreună cu 200 ml alcool de 90°. Se închide bine şi se ţine 10 zile la macerat. Tratamentul va dura 11 zile, cu o jumătate de oră înaintea fiecărei mese, preparatul luându-se în câte 20 ml lapte rece, după cum urmează:

ZIUA 1: – 2 picături dimineaţa (D), 2 picături la prânz (P), 2 picături la cină (C);

ZIUA 2: – 4 D, 5 P, 6 C;
ZIUA 3: –  7 D, 8 P, 9 C;
ZIUA 4: – 10 D, 11 P, 12 C;
ZIUA 5: -13 D, 14 P, 15 C;
ZIUA 6: -15 D, 14 P, 13 C;
ZIUA 7: -12 D, 11 P 10 C;
ZIUA 8: – 9 D, 8 P, 7 C;
ZIUA 9: – 6 D, 5 P, 4 C;
ZIUA 10: – 3 D, 2 P, 1 C;
ZIUA 11: – 25 D, 25 P, 25 C
*Djuna nu specifică la cât timp se poate repeta această terapie dar având în vedere asemănarea cu cele prezentate anterior, este posibil ca şi aceasta să se repete la 6 ani.

Reţeta 4 (Djuna Davitasvili)

O reţetă relativ simplă se bazează pe amestecul obţinut din 500 g usturoi pisat, cu zeama de la 24 de lămâi. Se pune într-un borcan, se acoperă cu tifon şi se ţine 24 de zile, amestecându-se periodic. Se consumă câte o lingură la o jumătate de pahar cu apă, seara, înainte de culcare.

Reţetele celebrei vindecătoare Djuna Davitasvili

Djuna Davitasvili este un nume foarte cunoscut, cu puternice rezonanţe speciale pentru milioane de oameni. Dar nu despre persoana sau personalitatea vestitei vindecătoare vom vorbi mai jos, ci vom reproduce – fără comentarii – o serie de sugestii şi reţete pentru terapia (sau profilaxia) diverselor afecţiuni ce-i macină pe români. Luaţi vă rog ceva de scris şi notaţi-vă!!! Este extrem de important pentru că este extrem de… util!!! Alimentaţia stă la baza sănătăţii, doar dacă ştim sau nu să o facem prin prisma raţiunii, şi nu doar a pornirilor animalice.

Djuna identifică trei categorii mari de alimente, după cum urmează:

1. carne, peşte, zeamă de carne, ouă, fasole (bob), ciuperci, nuci, floarea soarelui (seminţe), vinete. Aceştia sunt ,,acizii”!!!

2. verdeaţă, fructe, legume, pepene verde, pepene galben, vin sec, unt, grăsimi, ulei vegetal. Le putem spune… ,,neutrele”. O să vedeţi de ce.

3. pâine, paste făinoase, orez, cartofi, zahăr, miere de albine. Acestea sunt ,,bazele”!!!

Pentru curăţarea organismului de substanţele dăunătoare acestuia, introduse în corp prin alimentaţia curentă, trebuie să se ţină seama de câteva reguli uşor de respectat.  Categoria nr. 1 de alimente reprezintă acizii, iar categoria nr. 3 – bazele.
Nu se amestecă la aceeaşi masă alimentele din categoria 1 cu cele din categoria 3. Se pot combina categoria 1 cu categoria 2 sau categoria 2 cu categoria 3.
Diferenţa dintre mesele acide şi cele bazice trebuie să fie de minimum 3 ore.
În curăţirea organismului, lactatele sunt excluse. Nu se bea apă în timpul mesei, ci abia la o oră după aceasta. Tot cu o oră mai târziu se pot consuma şi fructe, întrucât ele se digeră mai repede decât restul alimentelor.
Pe lângă alimentele enumerate mai sus, dimineaţa şi seara se consumă câte un căţel de usturoi. Curăţirea organismului se face, de preferinţă, în luna iunie.

Anexite, fibrom, boli vaginale

Se toacă mărunt ceapa, se pune într-un tifon şi se unge acest tampon cu unt nesărat. Se introduce în vagin, noaptea.  Acelaşi procedeu se poate face cu untură de gâscă.
Doamnelor şi domnişoarelor, vă spunem noi la ,,Se întâmplă acum”, atenţie mare la măsurile de igienă pe care trebuie să le luaţi în ceea ce priveşte tifonul, ceapa (perfect curăţată şi spălată) şi untul (musai curat şi proaspăt)!!!

Spondiloza (lumbago)

Se aplică ,,la cald” frunze de brusturi, cu partea nelucioasă pe locul dureros. ,,La cald” înseamnă în timpul crizei de lumbago!!! O altă procedură: un amestec obţinut din:
– ridiche neagră tocată mărunt şi
– o căpăţână de usturoi pisat,
amestec aplicat pe locul respectiv.

Scleroza vasculară cerebrală

Se toacă mărunt o lămâie şi se amestecă cu măceşe (un pahar), răchiţică (un pahar) şi miere de albine (un pahar). Se iau câte 20-40 g înainte de masă.
De asemenea, aceloraşi bolnavi li se recomandă ceaiul din rădăcină de pătrunjel sau 20 g scoarţă de scoruş fiartă timp de 2 ore în 0,5 l apă şi băută zilnic, de 2-3 ori câte o lingură. Atenţie români: un pahar înseamnă 250 ml!

Reţetele Djunei pe bază de miere şi scorţişoară sunt considerate şi azi un panaceu aproape universal, vindecând de boli de inimă, de colesterol şi glicemie, până la artrite şi alte dureri locale, ca şi boli de piele.

În principiu, ingredientele de bază sunt mierea, scorţişoara sub formă de praf şi apa plată. Funcţie de boală variază cantitatea de miere, ori cea de scorţişoară, ca şi modul de utilizare intern, sau extern.
Pentru prevenţie, se amestecă în părţi egale:
– 3 linguriţe cu praf de scorţişoară, cu
– 3 linguriţe de miere
iar pasta obţinută se dizolvă în 750 ml de apă plată încălzită (fără a o fierbe sau clocoti – la aproximativ 45-50 de grade Celsius).
Soluţia se bea de trei ori pe zi (câte 250 ml) cu jumătate de oră înainte de masă.
Pentru leacuri locale, pasta nu se mai dizolvă în apă, ci se aplică local.
Pasta este foarte bună pentru acnee sau pentru arsuri, ori pentru dureri reumatice sau de artrită.

O foarte bună aplicare a amestecului de miere şi scorţişoară este în curele de slăbire. Este un tratament foarte eficient pentru obezitate, dar şi pentru scăderea rapidă în greutate. Pentru o cură de slăbire eficientă încercaţi diferite reţete pe bază de miere, scorţişoară şi lămâie. Cea mai celebră cură de slăbire cu miere este următoarea: se amestecă o linguriţă de miere cu puţină scorţişoară măcinată, se adaugă un pahar cu apă fierbinte şi se acoperă timp de 30 de minute. Băutura rezultată se filtrează şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol, înainte de a lua micul dejun.

Mai multe amănunte pentru fiecare boală în parte:

1. Boli de inimă

Întinde pe pâine miere şi presară puţină pudră de scorţişoară, în locul gemului. Este recomandat consumul zilnic, la micul dejun.
Datorită faptului că această combinaţie îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi întăreşte ritmul cardiac, persoanele cu probleme cardiovasculare au posibilitatea să prevină eventualele probleme apelând cu încredere la această combinaţie.

2. Artrita

Aplică o pastă din cele două ingrediente (o parte de miere în două părţi de apă călduţă plus 1 linguriţă cu pudră de scorţişoară) pe locul afectat şi masează încet. Experţii de la Universitatea din Copenhaga au efectuat un experiment în care 200 de persoane afectate de artrită au fost tratate timp de o săptămână cu o cană de apă fierbinte amestecată cu o lingură de miere şi 1/2 linguriţă de scorţişoară pudră. Rezultatele au arătat că 73 dintre persoanele tratate au scăpat complet de dureri în interval de o lună. Aşadar, nu strică să consumi în fiecare dimineaţă pe stomacul gol o cană din acest amestec.

3. Pierderea părului

Amestecă:

– ulei de măsline cald cu
– 1 lingură de miere şi
– 1 linguriţă de scorţişoară pudră
şi întinde-o pe păr înainte de baie.
Se lasă să acţioneze timp de 10-15 minute, după care se îndepărtează.

4. Infecţii urinare

Pentru a-ţi proteja vezica urinară, amestecă:

– un pahar cu apă călduţă (250 ml)
– 1 linguriţă cu miere şi
– 2 linguri cu pudră de scorţişoară
Apoi se bea.

5. Dureri de dinţi

Aplică de câte ori este nevoie o pastă formată din:

– miere (5 linguriţe) şi
– pudră de scorţişoară (1 linguriţă), pe dintele afectat.

6. Colesterol

Adaugă:

– scorţişoară (3 linguriţe) şi
– miere (2 linguri) în
– apă fiartă sau ceai verde, şi apoi bea.
Specialiştii susţin că nivelul colesterolului ,,rău” este redus cu până la 10% într-un interval scurt de numai 2 ore de la administrarea băuturii. Mai mult, studiile de specialitate arată că mierea de albine naturală, dacă este consumată cu regularitate şi în cantităţi mici, ne scapă de problemele colesterolului. Dar, asta nu înseamnă că trebuie să uităm de regimul alimentar pe care trebuie să-l urmăm cu stricteţe.

7. Răceală

– apă călduţă – miere (1 lingură) şi
– scorţişoară (1/4 linguriţă)
Face bine la tuse şi curăţă sinusurile

8. Indigestie

Se ia o lingură cu miere presărată cu scorţişoară înainte de masă, pentru a scăpa de aciditate şi a accelera procesul de digestie.

9. Longevitate

Consumă regulat ceai cu miere şi scorţişoară. Se pune la fiert:

– 3 căni cu apă în care se adaugă
– 4 linguri cu miere şi
– 1 lingură cu scorţişoară.

1o. Acnee

Aplică o pastă formată din:

– miere (3 linguri) şi
– scorţişoară (1 linguriţă), pe coşuri, înainte de culcare.
Îndepărtează cu apă călduţă a doua zi.

11. Obezitate

Pentru a scădea în greutate, fierbe în apă:

– miere (1 lingură) şi
– scorţişoară (1/2 linguriţă)
şi apoi se bea acest amestec în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun.

12. Respiraţie urât mirositoare

Gargară cu miere şi scorţişoară amestecate cu apă fierbinte.

Probleme cu stomacul

Mierea în combinaţie cu scorţişoara îndepărtează senzaţia de balonare şi reduce intensitatea durerilor de stomac.

14. Sistemul imunitar

Datorită conţinutului de vitamine şi fier din mierea de albine, combinată cu scorţişoara, apără sistemul imunitar de acţiunea nocivă a radicalilor liberi.

15. Cancer

O serie de studii efectuate recent au demonstrat eficienţa acestei combinaţii în tratarea cancerului stomacal şi osos. Pe lângă tratamentul prescris de oncolog este indicat să iei de 3 ori pe zi câte o lingură cu miere de albine presărată cu scorţişoară.

16. Oboseala

Ca să eviţi stările de epuizare şi somnolenţă pe care le resimţi în cursul zilei, poţi să apelezi la acest remediu excelent şi să constaţi pe propria piele efectele revigorante. Amestecă într-un pahar cu apă o linguriţă cu miere de albine şi presară puţină pudră de scorţişoară. Bea un pahar dimineaţa şi unul după-amiaza, când te cuprinde toropeala.

Tinereţe fără bătrâneţe

Am descoperit şi deţin în prezent secretul tinereţii fără bătrâneţe şi a nemuririi corpului omenesc. Am reuşit această performanţă în mai multe etape. Prima a fost în urma învăţării medicinei tradiţionale chinezeşti de pe meridianele energetice. Practic am înţeles un anumit lucru important şi anume că primim de la cer energie yang şi de la pământ energie de tip ynn. Aceste două energii trăiesc în corpul omenesc combinate şi pentru a fi cât mai sănătoşi şi energizaţi, trebuie să ne formăm deprinderea de a le capta în cantitate cât mai mare prin creştetul capului şi tălpile picioarelor. Moartea practic intervine când acestea sunt în cantitate foarte mică şi se separă total una de alta. Aceste energii yang şi ynn sunt cele mai sănătoase întrucât nu au în ele nici un pic de toxine. Pe lângă aceste energii mai sunt şi cele ale celulelor corpului. Avem peste 200 de tipuri de celule în corp. Practic câmpurile bioenergetice produse de aceste celule grupate în organe, ţesuturi, muşchi etc. trebuie să migreze prin corp în sens corect şi nu invers, pentru a nu se produce blocaje.
Există o strânsă dependenţă între aceste migraţii de biocâmpuri energetice ale celulelor şi comenzile mentale care le vor face să curgă armonios sau să le blocheze producând deteriorarea sănătăţii.
De asemenea alimentaţia sănătoasă şi fără toxine asigură hrănirea cu nutrienţi corespunzători a celulelor care alături de o bună oxigenare a sângelui dă randament maxim.
În fine, pentru a trage o concluzie importantă, trebuie relevat faptul că tinereţea fără bătrâneţe înseamnă menţinerea biovibraţiilor pe care le-am avut în perioada tinereţii, adică ancorarea lor pentru tot restul vieţii în locaţiile din care au izvorât şi terminat în perioada tinereţii.
Asta este ceea ce oamenii nu pot ţine sub control.
Eu unul am reuşit să controlez această tehnică şi prin urmare controlez nemurirea la nesfârşit.
În prezent piaţa e plină de produse de detoxifiere, oxigenare, nutrienţi, suplimente nutritive, dar nu există perceperea înţelegerii că dacă nu se face un cuplu de voinţă emoţional bioenergetic între suprafaţa cerebrală şi dirijarea biocâmpurilor energetice produse de celule prin corp, nu se poate menţine tinereţea eternă.

15 thoughts on “Djuna – reţete de sănătate (II)

 1. Foarte interesante si mai ales utile informatii. Multe le stiu si eu, de ex. eficacitatea usturoiului si altele. Dar sunt destule pe le-am aflat de aici. Va trebui sa dau copy-paste sa le pun la “farmacia familiei”. 🙂 O zi frumoasa iti doresc si astept noi posturi.

 2. Usturoiul e la mare putere si la altii.
  Eu nu am rabdare sa fac preparate din astea, dar il adaug din cand in cand la mancare/in salate (il pun si la supe 😀 sau la salata de rosii )

  Multumim pentru impartasirea retetelor.

  1. Și eu folosesc foarte des usturoiul, mai ales iarna, când îl consum alături de slănină, pâine prăjită sau în diferite mâncăruri. Mulțumesc, la rândul meu, pentru vizită și aprecieri! 🙂

 3. Totusi apa dupa masa 1 ora si inainte masa 1 ora este necunoscuta pentru diareici. Valabil pentru enterite, crohn, sci ,sii, ulcer, dischinezie biliara, boli renale, ulcer , distonie neurovegetativa si tot ce implica activitatea sist.digestiv. Pentru toate cele mentionate si multe altele usturoiul nu este bun. Reteta in tifon, vaginal, mai bine nu, va treziti cu cine stie ce infectii si este dura pentru o mucoasa supersensibila. Biocampurile se ordoneaza singure dupa matrice, la nivel organ disfunctie reglata prin nutrutie (absolut tot) nu puteti muta campurile este un placebo (duceti o bucata de energie unde vreti dar nu dureaza) restul basme. Miere la cancer? De care cancer? De pancreas? De stomac? Mierea este o toxina in toate cazurile de cancer , alimenteaza celula canceroasa . miere pentru obezitate? Tinere ocupa-te de altceva.

 4. ” Eu unul am reuşit să controlez această tehnică şi prin urmare controlez nemurirea la nesfârşit ”
  citat din articolul Domniei-tale….chiar??!!

 5. Buna ziua ,

  Am o intrebare , poate cineva imi poate raspunde :
  Am facut reteta cu 24 de lamai si 500 de grame de usturoi pisat , anul trecut in decembrie , dar de
  atunci sta in frigider , nu am luat decat de vreo cateva ori .Ar mai putea fi consumata?Are un termen
  de valabilitate amestecul acesta ?
  Va multumesc pentru eventualele raspunsuri !
  Multa sanatate si numai bine va doresc

  Rosu Decebal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.