Adevăratele motive ale demisiei Papei Benedict al XVI-lea

PUNCTE DE VEDERE

Adevăratele motive pentru care Papa Benedict al XVI-lea a renunţat la conducerea Vaticanului

Demisia controversată pe care Papa Benedict al XVI-lea a pus-o pe masă în 28 februarie 2013 a născut foarte multe controverse în rândul opiniei publice. Motivul principal invocat de Joseph Ratzinger este epuizarea fizică, cauză pentru care trebuia să se retragă din funcţia deţinută. Aceasta este doar o acoperire sau pur şi simplu o explicaţie menită să distragă atenţia opimiei publice de la adevăratele motive care l-au obligat pe Ratzinger să părăsească un fotoliu care îi era destinat până la ultima suflare.

Presa italiană a elaborat diverse articole prin care încearcă să explice adevăratul substrat al actului de curaj pe care Ratzimger l-a făcut de curând. Se vehiculează că un scandal imens s-a născut la Vatican cu privire la gestionarea unor sume fabuloase de bani din cadrul Băncii Vaticanului, cunoscută şi sub numele de ,,The Institute of Religious Works”. 300 milioane de euro nu se pot justifica.

Bruxelles-ul emitea de foarte multă vreme semnale cu privire la o mai mare transparenţă a modului de administrare a banilor de care dispune Vaticanul. Toate aceste apeluri au fost făcute pentru că de zeci de ani se cunoaşte legătura puternică între anumiţi reprezentanţi ai Vaticanului şi Mafia. Sume imense de bani au fost spălate de mafia italiană prin intermediul Băncii Vaticanului. Toate aceste acţiuni murdare s-au petrecut cu acordul papilor, care au închis ochii din diferite motive.

* Conspiraţia din spatele asasinatului Papei Ioan Paul II

Cel care a încercat să rupă corupţia, dar şi procesul de spălare de bani, a fost Papa Ioan Paul I, care din motive lesne de înţeles a fost găsit otrăvit la doar doar câteva luni după ce a fost numit papă. De atunci, spălarea de bani, corupţia, cât şi colaborarea cu Mafia au fost tolerate de cei mai înalţi reprezentanţi ai Vaticanului. Chiar Papa Benedict XVI este acuzat de deturnare de fonduri şi spălare de bani – peste 300 milioane de euro – care conform anumitor surse nedezvăluite de presa italiană, nu se poate justifica în visteria Băncii Vaticanului.

Joseph Ratzinger

Anumite voci din Partidul Radical Italian susţin că ,,nimeni nu poate să fie făcut papă fără un trecut sordid, pentru că altfel nu ar mai putea fi controlat”. Structura Vaticanului este asemănătoare ca în orice altă companie şi cei din umbră îi conduc pe cei din lumina reflectoarelor, care nu sunt decât nişte marionete. Ratzinger a făcut foarte multe gafe atunci când a fost Cardinal şi din această cauză a fost ales în funcţia supremă. Acum, dacă a ales să părăsească corabia condusă de Mafie, va fi scos ţap ispăşitor pentru toate problemele murdare care există în Vatican.

Biserica are nevoie de o nouă reformă

Principalul maestru păpuşar care trage toate iţele la Vatican este Cardinalul Tarcisio Bertone. Acest ,,demon” îmbrăcat în straie bisericeşti este cel care face parte din Mafia italiană şi face toate jocurile spălării banilor. De asemenea, numeroase acuze de viol şi pedofilie sunt aduse celor mai mulţi dintre înalţii Vaticanului. Decadenţa a pus stăpânire pe una dintre cele mai sfinte instituţii ale lumii şi dacă o reformă generală, care să cureţe tor răul existent, nu se va produce, atunci colpasul va fi cuvântul cheie.

Cardinalul Tarcisio Bertone

,,Trebuie să înţelegeţi că în ţara mea Mafia, Guvernul şi Vaticanul sunt reprezentate de aceeaşi oameni şi au o singură preocupare: protejarea faptelor de corupţie”, susţine o persoană anonimă din mass media din Italia.

* Sfântul Malachia: Cel de-al 112-lea Papă va fi negru şi va aduce Apocalipsa!

Bineînţeles că problemele Vaticanului nu vor dispărea odată cu numirea următorului Papă, ci trebuie destabilizată întreaga structură mafiotă şi făcute publice toate actele de corupţie, sexualitate şi spălare de bani care au devenit o practică permanentă la Vatican.

La vârsta de 85 de ani, Papa Benedict XVI a demisionat. După cum se ştie din Biserica Catolică nu iasă decât cu picioarele înainte. Sistemul catolic e astfel făcut încât nimeni nu se poate retrage, nimeni nu poate demisiona de la vârful Bisericii. Iată că totuşi, Papa Benedict XVI a făcut-o, şi-a dat demisia, lăsând libere jocurile de putere de la Vatican. Riguros, bine organizat, Benedict şi-a dat demisia într-o zi şi o oră anume (28 februarie 2013, ora 00.00). Nimic nu e lăsat la voia întâmplării.

* Papa Benedict al XVI-lea cere imperativ introducerea Noii Ordini Mondiale

Se vehiculează ideea că până la Paşte un nou Papă să ocupe fotoliul principal de la Vatican. Această grabă probabil că are anumite inflienţe economice, politice, dar nu şi în ultimul rând profetice.

Profeţia Sfântului Malachia

Dacă ne întoarcem puţin în timp, acum ceva timp publicam un articol despre profeţia Sfântului Malachia (vezi articolul ,,Urmaşul lui Papa Benedict al XVI-lea” , tot de pe acest blog). Acesta, între anii 1139 şi 1140, a scris o profeţie incredibilă despre cei 112 papi de la Vatican şi viitorul omenirii. Trebuie să subliniem că Papa Benedict XVI a fost cel de-al unsprezecelea pontif, iar conform profeţiei Sfântului Malachia, cel de-al 112-lea va fi şi ultimul.

Conform acestui text, ultimul Papă cunoscut de oameni se va numi Petrus Romanus (Petru Romanul) şi va fi negru. În timpul acestui Papă omenirea va trece prin numeroase încercări traumatizante (războaie, foamete), pentru ca la un moment dat Apocalipsa să pună stăpânire pe întreaga planetă. Nu putem preciza dacă Apocalipsa va însemna sfârşitul vieţii pe Terra, dar cu siguranţă că foarte multe drame se vor năpusti asupra oamenilor. Iată ceea ce scria Sfântul Malachia despre cel de-al 112-lea Papă:

* #112: ,,Petrus Romanus” (Petru Romanul). Care va fi ultimul Papă, pentru că în timpul domniei sale va veni sfârşitul.

În timpul persecuţiei finale a Sfintei Biserici Romane va domni Petrus Romanus (Petru Romanul), care-şi va hrăni credincioşii în mijlocul multor suferinţe. După aceea, cetatea celor şapte coline va fi distrusă şi temutul judecător va judeca poporul său. Sfârşitul.

* Profeţiile Sfântului Malachia susţin că Apocalipsa este mai aproape ca niciodată

Următorul Papă va fi negru Peter Turkson  

Cardinalul Peter Turkson este unul dintre numele vehiculate care ar putea să îl înlocuiască pe Papa Benedict al XVI-lea la şefia Bisericii Catolice, susţine publicaţia The Guardian. Cardinalul de Ghana, Peter Turkson, este preşedintele Consiliului Pontific pentru Justiţie şi Pace. El este considerat papabil de când a fost numit în acest post, în 2009, de Benedict al XVI-lea. Au existat mai multe speculaţii că noul Papă va veni din Africa, ca încercare a Bisericii Catolice de modernizare.  Cardinalul de Ghana este favorit la casele de pariuri, alături de Angelo Şcola, arhiepiscopul de Milano.
Astfel, profeţia Sfântului Malachia este pe cale să se producă, şi atunci trebuie să ne aşteptăm ca Apocalipsa să se propage pe întreaga planetă. Conform celor scrise de sfântul călugăr, a venit vremea ca viaţa să ia o nouă formă. Dacă vom fi şi noi incluşi în această nouă formă, rămâne de văzut.

Sfântul Malachia, unul dintre cei mai mari profeţi ai omenirii, s-a născut în Armagh, Irlanda, în anul 1094. A fost botezat cu numele Maelmhaedhoc (latinizat ca şi Malachia). Înclinaţiile sale spre religie au fost certe încă de mic copil, cauză pentru care a fost educat de Imhar O’Hagan şi apoi de Abbad Armagh. În anul 1119 a fost hirotonisit ca preot de Sfântul Cellach.

Sfântul Malachia a avut o viaţă simplă, bazată în principal pe cuvântul religiei, iar studiul ocupa un loc important în viaţa sa austeră. Preotului Malachia i se atribuie foarte multe miracole pe care le-a desăvârşit de-a lungul vieţii sale, dar este cunoscut în zilele noastre pentru profeţiile pe care le-a făcut asupra viitorului omenirii. Între acestea, cea mai renumită profeţie se referă la Papi. Pentru fiecare dintre Papi, Sfântul Malachia a scris un motto caracterizant, începând cu Celestino al II-lea, ales în 1143, până la sfârşitul lumii. Sfântul Malachia a scris profeţia la Roma, între anii 1139 şi 1140, când era în vizită la Papa Inocenţiu al II-lea pentru a-i raporta problemele episcopiei sale. Atunci a înmânat acest manuscris Papei, pentru a-l consola în frământările sale. Papa păstră manuscrisul în arhivele romane, unde a rămas uitat până la descoperirea lui, în 1590 (Cucherat, ,,Profeţia succesiunii papilor”, ch. xv).
Iată ultima parte din profeţia Papilor:

* #101: ,,Crux de Cruce” (Cruce a Crucii). Pius al IX-lea (1846-1878)

* #102: ,,Lumen in caelo” (Lumină în cer). Leon al XIII-lea (1878-1903)

* #104:  ..Religio Depopulata” (Religie devastată). Benedict al XV-lea (1914-1922)

* #105: ,,Fides intrepida” (Credinţă temerară). Pius al XI-lea (1922-1939).

* #106: ,,Pastor angelicus” (Păstor angelic). Pius al XII-lea (1939-1958). Recunoscut ca un mare intelectual şi apărător al păcii.

* #107: ,,Pastor y nauta (Păstor şi navigator). Ioan al XXIII-lea (1958-1963). Ioan al XXIII-lea a fost Cardinalul Veneţiei, oraş de navigatori. A condus Biserica la Conciliul Vatican II.

* #108: ,,Flos florum” (Floarea florilor). Paul al VI-lea (1963-1978). Pe scutul său apărea floarea de cri (Floarea florilor).

* #109: ,, De medietate Lunae” (A semilunii). Ioan Paul I (1978-1978). Numele său era ,,Albino Luciani” (lumina albă). S-a născut în Episcopia Belluno (din latinescul bella luna). A fost ales în 26 august 1978. În noaptea dintre 25 şi 26, luna era în ultimul pătrar (jumătate de lună). A murit în data de 28 Septembrie 1978, după o eclipsă de lună. De asemenea, naşterea sa, hirotonisirea sa sacerdotală şi episcopală au avut loc în nopţi cu jumătate de lună.

* #110: ,,De labore solis” (Munca soarelui). IOan Paul al II-lea (1978-2005). A făcut o muncă extrordinară şi vastă. În ziua sa de naştere şi în ziua morţii sale au fost eclipse de soare.

* #111: ,,Gloria Olivae (Gloria măslinului). Benedict al XVI-lea (2005-2013). Acesta ia numele de sfântul Benedict şi Benedict al XVI-lea. Benedictinii au fost o grupare denumită ,,Olivetanii”. Benedict al XV-lea s-a evidenţiat prin eforturile sale de pace în timpul Primului Război Mondial.

Papa cu numărul 112 şi ultimul Papă de pe lista Sfântului Malachia este Petru Romanul.

* #112: ,,Petrus Romanus (Petru Romanul). Care va fi ultimul Papă, pentru că în timpul domniei sale va veni sfârşitul.

,,În timpul persecuţiei finale a Sfintei Biserici Romane va domni Petrus Romanus (Petru Romanul), care-şi va hrăni credincioşii în mijlocul multor suferinţe. După aceea, cetatea celor şapte coline va fi distrusă şi temutul judecător va judeca poporul său. Sfârşitul.

Papa Benedict al XVI-lea cere imperativ introducerea Noii Ordini Mondiale

Într-un discurs susţinut la Consiliul Pontifical pentru Justiţie şi Pace, luni 03 decembrie 2012, liderul Bisericii Catolice, Papa Benedict al XVI-lea, a cerut crearea unui guvern global care să conducă o Nouă Ordine Mondială. Ca un mijloc de apărare globală, dar şi pentru siguranţa familiei, cât şi a societăţii actuale, Papa a cerut imperativ formarea şi introducerea unui guvern unic la nivel mondial.

În viziunea lui Benedict al XVI-lea, acest guvern nu trebuie să fie neapărat o superputere, ci un organism paşnic prin care omenirea poate să fie mai bine ghidată spre normele morale şi etice impuse de religie. O moralitate stabilită de cine?

,,Organismul propus (Guvernul Mondial) nu este o superputere concentrată în mâna a câtorva oameni care ar conduce omenirea şi i-ar suprima pe cei mai slabi, ci o forţă morală. Autoritatea morală i-ar influenţa pe toţi membri societăţii în conformitate cu o anumită raţiune şi ar putea fi limitată prin lege”, a susţinut Papa Benedict al XVI-lea.

Noua Ordine Mondială

Această doleanţă a fostului şef suprem al Bisericii Catolice nu este o surpriză dacă ţinem cont că în 2010 reprezentanţii Vaticanului au cerut înfiinţarea unei Bănci Centrale Mondiale, care să coordoneze toţi banii din lume. De asemenea, această bancă ar fi responsabilă cu reglementarea industriei financiare mondiale şi a ofertei internaţionale.

Vaticanul este în căutarea unui organism global şi implementarea unei Noi Ordini Mondiale pentru a menţine cât mai bine controlul asupra oamenilor din toată lumea. Este impresionant şi faptul că o instituţie care trebuia să se ocupe cu spiritualitatea devine brusc interesată de aspectele economice, politice şi nu în ultimul rând sociale ale omenirii. Nu putem să ne întrebăm decât dacă fostul Papă Benedict al XVI-lea nu este un reprezentant al Illuminaţilor, dacă doreşte cu ardoare implementarea Noului Guvern Mondial.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.