DIETA VIEŢII (IV)

Combinaţiile incorecte de mâncăruri duc la o adevărată criză de energie internă şi la scurtarea spectaculoasă a vieţii. Moartea apare în momentul în care corpul nu mai are la dispoziţie energia necesară.

Să luăm un exemplu: friptura cu cartofi.

Ajungând în stomac sunt necesare sucuri gastrice care să le digere. Carnea se digeră în sucuri acide – ca, de altfel, şi celelalte proteine. Cartoful se digeră în sucuri alcaline – ca, de altfel şi fasolea, mazărea, orezul etc. Cele două tipuri de sucuri se neutralizează. Stomacul disperat, va încerca din nou să le digere, printr-o nouă secretare de sucuri gastrice, care însă, la rândul lor, se neutralizează lăsând mâncarea tot nedigerată. Până la noua secreţie apar arsuri (stomacale), dar la sfârşit, mâncarea care a fost digerată corect este înlăturată din stomac prin acţiunea peristalică a intestinelor. În acest timp, proteinele au putrezit, iar carbohidraţii au fermentat. Putrefacţia şi fermentaţia sunt două procese de pe urma cărora corpul nostru nu beneficiază sub nici un chip. Nutrienţii afectaţi de către cele două forme nu pot fi încorporaţi într-o structură celulară sănătoasă, iar mâncărurile alterate generează acizi toxici în corpul nostru. Apoi, se recurge la o gamă întreagă de medicamente. De fapt, suntem singura specie de pe pământ care, după ce a mâncat, trebuie să ia medicamente pentru a mişca mâncarea prin tubul digestiv. Mâncarea care stă în stomac se alterează, iar substanţele nutritive se pierd. Şi totul cu o enormă cheltuială de energie! Apoi, această mâncare alterată ajunge în intestine. Imaginaţi-vă 10-14 m de intestine având de luptat cu mâncarea alterată… Nu e de mirare că suntem obosiţi după o masă grea!

Această mâncare stă în stomac timp de 8 ore, iar în intestine între 20 şi 40 de ore. Dacă este corect combinată, ea va fi integral descompusă, absorbită şi folosită de organism. La combinarea incorectă a mâncărurilor apare fermentaţia pe tractul digestiv şi degajă alcool, cu aceleaşi consecinţe pentru ficat ca şi consumul direct al alcoolului.

Principiile corecte ale combinării alimentelor constau în:

* A nu dori să pierdem inutil  energie.
* A nu dori ca mâncarea să stea în stomacul nostru 8 ore şi să se altereze, apoi să treacă şi să rămână în intestine peste 20 de ore.
* A dori ca alimentul să stea 3 ore în stomacul nostru fără să putrezească, să fermenteze fără gaze, arsuri, indigestie acidă sau medicaţie.
* A dori ca mâncarea să treacă repede şi eficient prin intestine.

Pentru a obţine toate acestea, trebuie să mâncăm un singur tip de mâncare concentrată la o masă.

Exemplul 1:

Dacă mâncaţi carne, aveţi voie să o mâncaţi cu salată, şi NU cu cartofi, orez, macaroane, brânză,  pâine.
* Puteţi să combinaţi carnea cu: fasole verde, roşii, spanac, ţelină, conopidă, dovlecei.

Vegetalele se digeră în orice fel de sucuri, acide sau alcaline. Dacă gătiţi vegetale pentru a le mânca lângă o friptură la grătar, faceţi o salată de crudităţi.

Exemplul 2:

Mâncaţi cartofi fierţi cu unt, asortaţi cu dovlecei, fasole verde, dar şi salată. Ca regulă, reţineţi:

Puteţi mânca alimente gătite bogate în amidon (cartofi, orez, fasole verde, paste, vinete, usturoi), dar trebuie să mâncaţi şi o salată de crudităţi. Dacă doriţi să mâncaţi brânza cu salată, nu folosiţi pâine!

Exemplul 3:

Uneori, natura a amestecat ea singură proteinele. Este cazul fasolei. Organismul nostru este incapabil să digere bine acest amestec (puţin mai greu decât în cazul altor alimente) prin modificarea combinaţiei sucurilor digestive. Dacă nu este bine să combinăm amidonoasele cu proteinele, este bine să combinăm proteinele cu alte proteine? Nu! Pentru că a combina două alimente concentrate la o singură masă depăşeşte posibilităţile stomacului nostru de a funcţiona corect, uşor şi cu o cheltuială minimă de energie.

Proteinele sunt atât de diferite între ele în combinaţii, încât modificările necesare digerării lor combinate sunt practic imposibile. Se pot combina două proteine de acelaşi fel: carne de orice fel, produse lactate diferite, dar nu două proteine diferite, ca de exemplu: ouă cu lactate, carne cu ouă. Combinarea amidonoaselor între ele se poate face pentru că ele nu se descompun atât de greu ca proteinele şi nu apare fenomenul de fermentaţie.

Exemplu: Puteţi combina cartofi cu crutoane, fasole cu orez, cartofi cu fasole, fasole cu pâine.

Dar cel mai bine ar fi să nu le combinaţi. Dacă totuşi o faceţi, nu vă veţi deranja stomacul.

Combinarea corectă a mâncărurilor nu ne va împiedica să mâncăm felurile care ne plac, numai că nu trebuie să le mâncăm pe toate odată. Animalele care trăiesc în mijlocul naturii se bucură de o sănătate mult mai bună decât oamenii, pentru că ele nu fac combinaţii alimentare incorecte, mâncând doar un singur fel de mâncare odată; nu ca noi, care mâncăm tot ce ne cade în mână, inclusiv animale.

Este cazul că după 30, 40, 50 de ani de combinaţii tradiţionale (nefericite) de alimente, să începeţi un regim alimentar mai corect. Unde v-au dus tradiţiile? La supraponderabilitate, boli de stomac, de ficat, de rinichi, de inimă, la cancer.

Observând modul de hrănire al animalelor libere, în sânul naturii, va trebui să remarcăm faptul că ele nu amestecă niciodată diferitele alimente pe care le consumă.

Omul este singura fiinţă vie care face acest lucru, în detrimentul sănătăţii sale; se pare că aceste combinaţii alimentare incorecte sunt motivele esenţiale ale tulburărilor intestinale, care provoacă, mai departe, o multitudine de boli.

5. Teoria detoxificării

Detoxificarea corpului este cel mai important ţel al acestui program Este un lucru dificil şi poate neplăcut la început, când acumularea este cheltuită pentru eliminarea toxinelor. Atâta timp cât există reziduuri toxice în sistemul dumneavoastră, o mare energie este cheltuită pentru eliminarea lor.

La început, pot apărea efecte secundare, cum ar fi balonarea. Aceasta arată lupta fructelor cu toxinele care sunt puternic răscolite. O parte dintre toxine sunt eliminate pe gură sub forma unor secreţii, ceea ce vă poate indica starea de răceală. Fructele au tendinţa să răscolească şi să “măture” toxinele din ţesuturi. Amintiţi-vă că, ori de câte ori vă schimbaţi obiceiurile alimentare, organismul este tulburat, încercând să se adapteze.

Corpul, având la dispoziţie o cantitate atât de mare de energie nouă, încearcă să-şi elimine toxinele nedorite. Când organismul îşi dă seama că această energie este permanentă, el va elimina regulat toate toxinele, iar disconfortul dispare. Nu vă întoarceţi la vechile obiceiuri alimentare.

Eliminarea totală a toxinelor poate dura luni, sau chiar ani. Disconfortul apărut arată cât de mare nevoie are corpul de detoxifiere. Trebuie să înţelegeţi că acest program durează o viaţă. Daţi o şansă organismului să funcţioneze la cel mai ridicat nivel posibil, neîmpiedicat de toxine şi supragreutate!

Corpul dumneavoastră vrea să strălucească. Aveţi oricând la îndemână instrumentele necesare pentru aceasta.

după Daniel Menrath

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s