DIETA VIEŢII (VI)

ALIMENTAŢIA NATURISTĂ – VEGETARIANĂ?

Vegetarienii se disting prin faptul că nu consumă sub nici o formă carne, de nici un tip, dar fierb majoritatea alimentelor. Chiar dacă se respectă toate “canoanele” fierberii, adică în aburi, enzimele – aceste substanţe atât de necesare organismului – sunt distruse şi omul se hrăneşte greşit.

Zarzavaturile fierte în apă sunt cel mai puternic distruse şi un exemplu concret în acest sens îl constituie varza, care prin fierbere, îşi pierde 60% din valoarea iniţială. Dar prin fierbere nu sunt distruse numai enzimele, ci şi vitaminele. Una dintre cele mai importante vitamine, vitamina C, al cărei rol principal este cel de purificator sanguin, se pierde total prin prelucrarea termică a alimentelor. Nici sărurile minerale nu suportă fierberea, ele fiind eliminate prin apa în care se fierb legumele, chiar şi la aburi, astfel încât zarzavaturile şi legumele îşi pierd practic toate proprietăţile nutritive.

Totodată, în urma procesului de fierbere şi proteinele îşi pierd 2/3 din valoarea lor nutritivă şi se modifică devenind – în urma arderilor metabolice – reziduuri şi acizi.

CAPITOLUL IV

PRINCIPIILE ALIMENTAŢIEI CORECTE

Avem la dispoziţie patru principii uşor de înţeles şi de urmat, ce pot deveni unelte valoroase în scopul reducerii greutăţii şi reenergizării corpului dumneavoastră:

1. Principiul unei alimentaţii cu înalt conţinut de  apă.
2. Principiul combinării corecte a alimentelor.
3. Principiul consumului corect de fructe.
4. Principiul gestionării depozitelor de grăsime.

1. Principiul unei alimentaţii cu un înalt conţinut de apă

Corpul nostru este format în proporţie de 70% din apă, însă din clipa în care ne naştem, el devine avid de mâncare, aer şi apă pentru supravieţuire. Pentru supravieţuire şi pentru a menţine corpul în cea mai bună condiţie, trebuie să consumăm o dietă care să fie constituită din cel puţin 70% apă. Aici nu este vorba de băut apa, ci de alimentele care să conţină, în stare normală, apă.

Fructele şi vegetalele crude sunt alimente care satisfac acest deziderat. Orice altceva este mâncare concentrată, care şi-a pierdut apa prin gătire sau prelucrare. Nu trebuie mâncat exclusiv fructe şi vegetale, ele reprezintă doar 70% din mesele noastre zilnice; restul de 30% va conţine alimente concentrate, cum ar fi: pâine, carne, produse lactate, legume etc.

Sunt două motive pentru care avem nevoie de apă din vegetale: hrănire şi curăţare. Trebuie reţinut faptul că acestea sunt şi motivele pentru care apa băută nu va fi de nici un ajutor. Apa este transportată de nutrienţii din mâncare la toate celulele corpului şi apoi, la întoarcere, în latura reziduurilor toxice.

Toţi nutrienţii de care are nevoie corpul uman (vitamine, proteine, minerale, aminoacizi, enzime, acizi graşi) se găsesc în fructe şi vegetale. Aceste elemente sunt transportate de apă din vegetale şi fructe în intestine, unde sunt absorbite. Vitaminele şi mineralele din farmacii – se pare – nu sunt asimilabile. În livezi şi grădini sunt vitaminele, nu în farmacii.

La rândul lor, toxinele (reziduurile) sunt curăţate de apa din corpul nostru şi eliminate. Ca orice lucru pe care îl folosim, care se curăţă şi se spală, şi corpul nostru are nevoie de acestea. Faptul că o largă pătură a populaţiei este grasă arată că noi nu curăţăm corpul în interior, deci mâncăm defectuos. Sunt oameni care, o viaţă întreagă, nu îşi pun problema curăţeniei interioare a propriului corp.

REPET, această curăţare a corpului (interioară) se face prin intermediul unei hrane cu un conţinut mare de apă, care va favoriza spectaculos desfăşurarea celor trei cicluri ale corpului. Când mâncăm trebuie să ne punem întrebarea:

“Oare mâncarea pe care o consum acum va contribui la curăţarea corpului meu sau la îmbâcsirea lui cu toxine?”. Sau, cu alte cuvinte: Este dominată de fructe şi salate?

Actualmente, noi suntem prizionierii papilelor noastre gustative. Nu mâncăm alimente de care are cu adevărat nevoie corpul nostru, ci pe cele cerute de gusturi. De aceea, mâncăm acum mâncăruri foarte gustoase care – de fapt – ne năclăiesc corpul adăugându-i greutate. Dacă vreţi să fiţi viu, viguros, vibrant şi într-o formă din cele mai bune trebuie să mâncaţi mâncare vie (fructe şi legume crude).

Comparându-ne cu animalele care trăiesc în mijlocul naturii, aţi văzut animale obeze, ştirbe, surde, cu ochelari, cu stimulatoare cardiace sau animale care să moară de atac de cord, cancer, diabet sau congestie cerebrală? Carnivorele nu mănâncă niciodată alte carnivore, iar de la ierbivore mănâncă prima dată intestinele pline cu vegetale, bogate în apă; apoi le beau sângele, după care mănâncă organele bogate în apă şi la sfârşit, dacă nu sunt sătule, carnea şi muşchii.

Fără discuţie, există momente când mâncărurile concentrate vor domina; nu trebuie să vă simţiţi vinovat. După zeci de ani de concentrate, este greu să treci la o alimentaţie naturală. Vechile pofte răbufnesc. După o zi cu concentrate, a doua zi treceţi pe vegetale. Trebuie să aveţi în minte importanţa acestei alimentaţii bogate în apă.

În atomii moleculelor din plante se află enzimele, care nu sunt lucruri sau substanţe, ci principii ale vieţii fiecărei celule vii. Enzimele din celulele corpului uman sunt identice cu cele vegetale. În consecinţă, când anumiţi atomi sunt necesari pentru refacerea sau înlocuirea celulelor corpului, va apărea o atracţie “magnetică” între celulele de acelaşi tip din alimentele vegetale şi cele din corpul nostru. Deci fiecare celulă din structura corpului nostru este impregnată şi animată de viaţa cunoscută ca enzimă. Această atracţie magnetică este valabilă numai în moleculele vii. Enzimele se distrug la 54 grade C şi orice mâncare gătită la o temperatură mai mare decât aceasta este condamnată la moarte prin dispariţia enzimelor. Mâncarea gătită la peste 54°C şi-a pierdut viaţa şi deci valoarea nutritivă. Această mâncare poate să susţină viaţa sistemului uman, dar o face în contul energiei, vitalităţii şi al unei sănătăţi degenerate progresiv.

Băutul apei este specific oamenilor care mănâncă mâncăruri concentrate. Cei care mănâncă fructe şi vegetale crude nu mai au nevoie să bea apă. Dacă totuşi doriţi să beţi apă, ar trebui să beţi apă distilată sau “apă minune” (de tărâţe), dacă aveţi această posibilitate. Apa de izvor nu este recomandată, deoarece conţine minerale anorganice, pe care corpul uman nu le poate folosi sau precipita şi care se agaţă de colesterolul din corp şi se depune sub forma unei plăci groase pe artere. Apa distilată (şi în vegetale este tot distilată) nu are acest efect.

FOARTE IMPORTANT!

Este foarte periculos să bei apă la masă, deoarece apa diluează sucurile digestive care “sparg” mâncărurile din stomac, împiedicând digestia corectă a alimentelor şi dereglând puternic cele trei cicluri ale corpului nostru. Se cheltuie totodată o mare cantitate de energie.

după Daniel Menrath

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s