Ţiganii din fruntea României

PUNCTE DE VEDERE

Aceasta este o analiză neprofesionistă care de fapt este o OBSERVAŢIE de o viaţă a unuia care a văzut multe, a trăit printre oameni mulţi şi diferiţi şi, vorba unui român, vecin de-al meu, care zicea: “nici ţiganul nu e om, nici salcâmul nu e POM” – şi eu zic, de ce? Iar el zice:

Peste 90% din conducerea Partidului Comunist din România – în perioada anilor 50-60 – era formată din alogeni: unguri, evrei, ţigani.

Ion Iliescu – mama sa originală, Maria Cioabă, l-a părăsit de mic, a fost crescut de o româncă din Rozavlea. Maria Cioabă a fost bucătăreasa lui Ana Pauker, iar Ion Iliescu, prin mama sa, este văr de-al doilea cu fostul împărat al ţiganilor, Cioabă al III-lea.

Adrian Năstase – fost ministru de externe, fost premier, bunica sa din Tărtăşeşti este tuciurie – în fapt jumătate din comună este ţigănească.

Florin Georgescu – fost ministru de finanţe, ţigan.

Văcăroiu – fost premier, ţigan din Ismail, sudul Basarabiei, actualmente în Ucraina.

Adrian Severin – fost ministru de externe, ţigan evreu.

Andrei Pleşu – fost ministru al Culturii, al Externelor, consilier prezidenţial – ţigan evreu din Brăila.

Marean Vanghelie – şef PSD Bucureşti, ţigan evreu.

Petre Roman – fost premier, ministru de externe – evreu ţiganizat.

Mădălin Voicu – fost parlamentar PSD.

Niţă Voicu – fost şef al Poliţiei, ţigan.

Adrian Sârbu – fost şef de cabinet al lui Petre Roman, şef al PRO TV – ţigan evreu.

Dan Ioan Popescu – fost ministru al Industriilor, PSD, PC – ţigan.

Berceanu – fost ministru al Industriilor, al Transporturilor – ţigan evreu.

Dan Voiculescu – Crscent, Grivco, Antene, fost parlamentar – ţigan.

Mircea Dinescu – fost şef al Uniunii Scriitorilor, multimilionar – ţigan.

Sorin Ovidiu Vântu – ţigan, mama florăreasă, tatăl necunoscut.

Dinu Patriciu (numele real Dan Costache) – ţigan cu nume de împrumut.

…şi tot aşa

Politica Partidului Comunist de promovare a ţiganilor şi a minorităţilor în general are o explicaţie: manualul NKVD/KGB, utilizat de partidele comuniste din blocul sovietic. Între instrucţiunile acestei cărţi de căpătâi a bolşevicilor se găsesc explicaţii amănunţite cu privire la modalităţile de control a “băştinaşilor” din ţările ocupate de sovietici. Utilizarea minorităţilor, motivată de ura pe majoritate, reprezintă o metodologie standard. Peste 90% din conducerea Partidului Comunist din România, în perioada anilor 50-60, era formată din alogeni: unguri, evrei, ţigani.

http://www.onlinesport.ro/forum/archive/index.php/t-149309.htlm

Alexandru Iliescu, băiatul cel mare al lui Vasili, s-a căsătorit în 1929 cu Maricica, o ţigancă bulgăroaică, din neamul căldărarilor, analfabetă care vorbea prost româneşte şi care este adevărata mamă a lui Ilici. Maricica era fata lelei Stoica, ţigancă din Oltenia, venită din Bulgaria, ce locuia pe o stradă paralelă cu I.H. Rădulescu. Nu se ştie cine a fost tatăl ei.

În 1940, Alexandru Iliescu s-a căsătorit cu Mariţa, ţigancă din Maramureş, sora bună a mamei lui Ion Cioabă din Sibiu, bulibaşa ţiganilor, cu care a avut doi băieţi, fraţii vitregi ai lui Ilici (Mircea şi Crişan – veri primari ai lui Cioabă. Unul a fost ataşat militar al României la Moscova, iar celălalt director adjunct al IRSOP.

http://www.jurnalul.ro/stire-tigan-in-loc-de-rom-/propunere-jurnalul-national-tigan-in-loc-de-rom-145427.htlm

Dar cum s-a ajuns ca în loc de “ţigan” să fie folosit termenul “rom”? S-a întâmplat după decembrie ’89. Într-o postare pe site-ul personal, senatorul de Ilfov Iulian Urban povesteşte că 1993 a fost anul când în Consiliul Europei s-a votat pentru folosirea termenului de “romi” în loc de “ţigani”, România având atunci doar statutul de ţară invitată. “Pentru că de acolo s-a pornit cu toată această schimbare, nemaifiind folosită denumirea de <ţigan>. Era delegaţia noastră acolo, ministru de Externe era domnul Meleşcanu şi în preşedintele de atunci al Adunării Parlamentare Europene, spaniolul Martinez, am avut un foarte mare prieten al României, care ne-a ajutat foarte mult să fim acceptaţi ca membri deplini. Domnul Meleşcanu faţă de domnul Martinez a ridicat problema şi a spus că pentru noi este o situaţie neplăcută, este un disconfort: rom – România. Ţineţi cont de faptul că în 1993 romii nu deveniseră sperietoarea Europei şi nu erau asociaţi cu naţiunea română! Reprezentanţii noştri la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei au spus că, prin modificarea denumirii din <ţigan> se va înţelege că România este de fapt ţara ţiganilor. Ulterior, chiar acelaşi domn Martinez a declarat că este îngrozit de infracţiunile românilor din Italia, el confundându-i pe români cu romii”, spune Urban.

http://fr.wikipedia.org/wiki/Roms#Le terme Rom

http://ro.wikipedia.org/wiki/Rom#Origine

după TRANAV WORLDWIDE

 

 

2 thoughts on “Ţiganii din fruntea României

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.