Omoară Plictiseala

Omoară Plictiseala – Fericirea este cea mai importantă

La o spargere din Guangzhou, spărgătorul strigă: ,,Nu mişcă nimeni. Şi ţineţi cont: banii sunt ai statului, viaţa este a voastră.” Toată lumea din bancă s-a întins pe podea, în linişte. Asta se numeşte ,,Schimbarea Modului de Gândire – > Schimbarea modului convenţional de gândire.”

O tipă se întinde provocator, pe masa din faţa ei. Spărgătorul i se adresează: ,,Vă rugăm să fiţi civilizată! Acesta este un jaf, şi nu un viol!” Asta se numeşte ,,Profesionist – > Concentrează-te doar pe ceea ce ştii să faci”.

Când s-au întors de la seif, spărgătorul cel tânăr (cu studii MBA) i-a spus hoţului mai bătrân (care avea doar studii primare) ,,Hai să numărăm câţi bani am furat!”. Hoţul bătrân, indignat, îi răspunde: ,,Vezi că eşti prost? De ce să pierdem noi atâta timp, când putem să aflăm diseară, de la ştiri, câţi bani lipsesc din bancă.” Asta se numeşte ,,Experienţă – > În zilele noastre experienţa este mult mai importantă decât calificările de pe hârtie”.

Imediat după ce hoţii au părăsit banca, directorul i-a ordonat casierului să cheme poliţia. Casierul, după ce se gândi o secundă, îi răspunse: ,,Domnule Director, nu mai bine punem 5 milioane de euro deoparte şi spunem că i-au furat hoţii?”. Asta se numeşte ,,Înoată cu valul – > a întoarce o situaţie defavorabilă în avantajul tău”.

Casierul zâmbind: ,,Ar fi minunat să avem câte o spargere în fiecare lună!”. Asta se numeşte ,,Omoară Plictiseala – > Fericirea este mai importantă”.

Seara la ştiri se anunţă că doi hoţi au intrat într-o bancă şi au dat o spargere de 100 mil. €. Hoţii au început să numere banii, apoi au făcut-o de mai multe ori, dar nu le ieşeau decât 20 de milioane. Furioşi au început să înjure: ,,#€@&, noi am făcut planuri, am riscat ani grei de închisoare sau poate chiar viaţa şi directorul s-a ales cu 80 de milioane, cât ai bate din palme?!?”. Asta se numeşte ,,Ştiinţă – > Cunoaşterea este mai valoroasă decât aurul!”

Directorul băncii este acum fericit şi zâmbitor, că pierderile lui de la bursa de valori sunt acum acoperite de acest jaf. Asta se numeşte ,,Oportunitate – > Curajul de a-ţi asuma riscuri!”

6 thoughts on “Omoară Plictiseala

  1. M-ai facut sa zambesc larg; gluma, gluma dar poate fi foarte adevarat…Lipseste Intelepciunea…dar probabil ca nu mai este de valoare! (sau in viata reala n-a fost niciodata, decat doar in filozofie! :))

  2. Acum cinci minute am plecat de pe un blog unde era acelasi text, asezat putin altfel. Nu intreb nimic. 😛
    La tine am ajuns de pe jurnalul evei, atrasa de nume si de un comentariu.

  3. Ai dreptate şi recunosc că unele articole satirico-umoristice, medicale şi alte informaţii utile, le preiau din alte surse, pentru cei care vor să se mai destindă şi nu au mereu timpul şi norocul de a nimeri pe articolul original. Dar nu mi le însuşesc şi nici nu le adaug la categoriile de creaţie proprie: “Actualitatea în comentarii”, “Proză scurtă inedită”, “Nuvele SF”, “Poezii Inedite”, “Epigrame inedite”, la care te invit pentru lectură şi comentarii sincere, fără “perieri” uzuale. Cu simpatie şi recunoştinţă, Petrişor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.