Beneficiile sâmburilor amari de caise

Sâmburii amari de caise – Vitamina B17

Doar sâmburii amari de caise conţin Vitamina B17

Ani de-a rândul, chimioterapia a fost considerată ca fiind singurul mod de a elimina cancerul. Specialiştii încep să reconsidere o cale alternativă, nutriţia. Se pare că toţi avem celule canceroase în corpul nostru. Un sistem imunitar puternic poate distruge aceste celule înainte ca ele să se multiplice şi forma tumori. Mâncarea procesată, stilul de viaţă şi mediul poluant pot duce la apariţia cancerului în corpul uman.

Vitamina B17, controversată şi nerecunoscută de către lumea medicală, este conţinută tocmai de către alimentele bogate în nutrienţi: hrişca, ovăz, secară, orz, orez brun, fasole albă, mazăre, broccoli, varză obişnuită, varză vânătă/roşie, conopidă, spanac, migdale amare, dovlecei, cartofi dulci, coacăză neagră, zmeură, struguri, ceapă roşie, vin roşu, vânătă, seminţele şi miezul din sâmburii de caise, piersici, pere, prune. Sâmburii amari de caise de la izvorshop.ro sunt aduşi din Uzbekistan, ţară cu tradiţie în consumul şi producţia lor. Doar sâmburii amari conţin vitamina B17. Dintre toate alimentele, sâmburii amari de caise sunt cea mai bogată sursă de vitamina B17 (amigdalină).

Vitamina B17 a fost izolată pentru prima dată în anul 1950 de către biochimistul dr. Ernest Krebs. Atunci când este digerată se descompune în glucoză, benzaldehidă şi cianură de hidrogen. Aceşti compuşi pot să omoare celulele canceroase cam în acelaşi fel în care o face şi chimioterapia.

Ce conţine sâmburele amar de caisă

Pe lângă vitamina B17, sâmburii amari de caisă sunt o sursă mare de fier, potasiu, fosfor şi vitamina A.

Vitamina B17 – beneficii asupra sănătăţii

Vitamina B17 este un ajutor foarte important în lupta împotriva principalului inamic al sănătăţii omului, cancerul, şi ajută la prevenirea acestei boli. B17 reprezintă un prim ajutor pentru organism în lupta împotriva bacteriilor şi infecţiilor, în remedierea ţesuturilor bolnave, în dezvoltarea unei danturi şi structuri osoase solide. Datorită conţinutului de celuloză şi pectină, sâmburii de caise sunt foarte des folosiţi ca laxativ uşor. Cu un conţinut bogat în fier, sâmburii de caise sunt recomandaţi în cazuri de anemie, ajutând totodată la creşterea cantităţii de hemoglobină.

Îmbătrânirea prematură

Mai multe studii făcute în Statele Unite ale Americii indică miezul de caisă ca fiind printre cele mai puternice alimente pentru stoparea şi chiar pentru “inversarea” îmbătrânirii. În principal, sâmburii de caisă, dar şi caisele proaspete, ajută la menţinerea sănătăţii sistemului nervos, protejând în special memoria. De asemenea, ajută la menţinerea sănătăţii sistemului digestiv şi a vaselor de sânge, precum şi a tonusului muscular.

În triburile Hunza din Himalaya nu s-a întâlnit nici un caz de cancer, oamenii de aici fiind mari consumatori de caise, sâmburi de caise, legume proaspete, cereale nedecorticate. În medicina chineză, sâmburii amari de caisă sunt un remediu redutabil pentru bolnavii cu probleme respiratorii, de artrită, indigestie şi pentru menţinerea tinereţii biologice. Se spune că cinci sâmburi administraţi zilnic adaugă tot atâtea zile de sănătate şi fericire la viaţa celui care îi consumă. Tratamentul cancerului cu vitamina B17 este ilegal în SUA. Pacienţii suferinzi de cancer care-şi pun speranţe în această metodă trebuie să urmeze tratamentul specific la clinici din alte ţări: Australia, Germania, Belgia, Anglia, Grecia, Israel, Italia, Mexic, Peru, Spania, Elveţia etc.

Cum se consumă sâmburii amari de caisă

Se fac cure la patru săptămâni, timp în care se consumă între 5 şi 8 sâmburi pe zi. Nu consumaţi sâmburii dintr-o dată. Dacă nu vă place gustul amar al miezului de caisă, îl puteţi pisa şi amesteca cu musli, iaurt, făină pentru biscuiţi etc. Consumaţi în timpul curei cât se poate de multe fructe şi legume. Tratamentul se poate relua.

46 thoughts on “Beneficiile sâmburilor amari de caise

    1. Eu folosesc 50 de simburi intr-o priza si ma simt minunat . Am inceput treptat pina am ajuns la 50 acum se pare ca acel cancer a disparut si totul e bine . La toate acestea am adaugat si limonada bicarbonatata care alcalinizeaza si fructe si legume din plin . O viata buna tuturor .

  1. Nu inteleg de ce atatea precautii la vitamina B17 sau la consumarea samburilor de caise. In SUA unde este interzisa comercializarea, de la descoperire prin anii 50 si pana la data interzicerii (prin anii ’70) s-a inregistrat un singur caz de toxicitate prin consum exagerat. Ma declar profan in medicina dar fiind inginer si avand un caracter melancolic (despicarea firului in 4) tare ma tem ca matematic vorbind este de zeci de ori mai periculos excesul de alimente traditionale decat cativa amarati de samburi de caise. Sa ne gandim numai la zilele de Pasti si Craciun cand ambulantele gafaie transportand gurmanzi ce nu s-au abtinut la consum. Inseamna oare ca trebuie interzisa carnea de miel si cozonacul? Si mai aud ca in comunitatile care consuma regulat bauturi, preparate sau ca atare samburi amari de caise cancerul ar fi ca si inexistent in cazuistici(prin zona Azerbaidjanului). Cred ca aici ar trebui facute in primul rand cercetari statistice si nu in laboratoare subventionate de marile companii farmaceutic. Cred ca va dati seama la ce ma refer. Viata de zi cu zi ne arata ca juramantul lui Hipocrate a devenit absolut desuet pe langa “facilitatile” oferite de catre companiile famaceutice medicilor care prescriu tratamente.

  2. Subscriu pertinentului dvs. comentariu şi-mi exprim îndoiala că un consum mai mare de sâmburi ar putea dăuna cumva organismului. Din propria-mi experienţă pot să afirm că am consumat uneori zeci de asemenea sâmburi şi nu am avut vreo problemă. Pe atunci nici nu le cunoşteam valoarea nutritiv-curativă şi îi preferam doar pentru gustul lor uşor amărui. Vă mulţumesc pentru precizări.

  3. Felicitari pentru postare !
    Multa lume NU cunoaste BENEFICIILE samburilor de CAISE
    si de aceea II ARUNCA -n cosul de gunoi…………..
    Eu ii recuperez si-i consum in fiecare an………

    1. Firește că mai sunt și alte produse ale naturii care fac mult bine organismului. Totul e să le cunoaștem.
      Mulțumesc pentru urări și sper să ai, de asemenea, o duminică binecuvântată!

  4. Am inteles ca nu toti samburii de caisa au aceste proprietati ci doar cei amari, unde pot gasi si eu sa ii incerc. Multumesc

    1. Am luat eu, dar i-am si tinut la inmuiat 12 ore, iar acum sunt precum cei proaspeti.
      Sunt amari dar este suportabil. Au un gust pronuntat de migdala
      si……da, nu am consumat doar 5 – 8 pe zi, ci cred ca triplu, si nu am avut nimic

  5. Ce-mi mai placeau samburii de caise cand eram mica! Si niciodata nu am avut probleme din cauza lor… Probabil pentru ca habar n-aveam de asa-zisa lor toxicitate! O data ce ti se inoculeaza o idee, iar mintea e convinsa de veridicitatea acesteia, organismul reactioneaza intocmai… Nu degeaba se vorbeste de “puterea mintii”!

    1. Așa gândesc și eu! Ceea ce-mi place și mănânc cu convingere, nu-mi face rău. Corpul fiecărui om are cerințele și limitele lui. Dacă nu le respectăm sau nu le luăm în seamă, organismul suferă și se îmbolnăvește. Trebuie doar să fim atenți la semnale.

  6. Cand eram copii, spargeam samburii, ii strangeam pe toti, si abia dupa ce aveam o gramajoara ii mancam. Erau mai mult de 8 samburi si niciodata n am avut nimic. Frumos articol, si util. Acum am aflat si de site ul izvorshop.ro

  7. Buna ziua ,am fost operat de colon,am facut 12 sedinte de chimioterapie in primavara lui 2015 .Analizele medicale nu au fost chiar satisfacatoare , pana cand am aflat de “samburi de caise amare ” pe care am inceput sa consum zilnic 6 samburi .Sigur cu pauze intre cure .Pot sa spun ca ultimile analize facute in iunie au iesit ff bune. Eu cred , sunt convins cura cu samburii de caise amare mi-au fost de folos .

  8. Interesant articol ! Mie imi plac samburii de caisa amarui…..
    Bineînţeles că nu consum multi odată… dar îmi place să sparg şi să mananc câţiva … (atunci când cumpar caise… care ar trebui sa nu aibă sâmburi amari…)

  9. Din pacate ,articolul contine un neadevar medical. Sistemul imunitar nu lupta impotriva celulelor canceroase deoarece nu le recunoaste ca fiind ”straine”corpului: de altfel, nici nu sunt. Asadar, inmultirea necontrolata a celulelor nu este cauzata de un sistem imunitar slabit.

  10. Se pare ca articolul contine un neadevar medical. Sistemul imunitar NU distruge celulele canceroase pentru simplul motiv ca nu le recunoaste ca fiind straine organismului; de alfel, nici nu sunt. Cu alte cuvinte , un sistem imunitar puternic nu ajuta cu nimic in cazul cancerului. Bineinteles, este important sa avem un sistem imunitar robust insa divizarea necontrolata a celulelor maligne nu este oprita, nici eradicata de sistemul imunitar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.