Scrisoare către FIFA

Ca urmare a solicitării pe care ne-aţi trimis-o şi în care cereaţi părerea noastră despre antrenorul naţionalei de fotbal al României, Victor Piţurcă, vă facem cunoscute următoarele:

Victor Piţurcă este un antrenor muncitor, serios şi cinstit. Condamnarea la un an de zile de închisoare CU SUSPENDARE (!), e o greşeală a justiţiei de la noi din ţară, generată de un dosar politic fabricat de invidioşi. Pur şi simplu a vrut să ajute un credincios şi a semnat o hârtie pe care nici nu a citit-o, pentru că oricum nu o înţelegea, el fiind calificat doar în fotbal şi nu se pricepe la chestii de-ăstea juridice. Chiar şi eu am fost târât prin tribunale de către astfel de indivizi fără scrupule, dar am avut noroc cu cunoştiinţele mele în legislaţie şi am reuşit să le închid gura. Că aşa e pe la noi.

Faptul că Piţurcă este un cartofor înrăit, nu afectează cu nimic profesionalismul lui şi nici munca pe care o depune pentru pregătirea naţionalei. Cu toţii avem câte o pasiune, mai mare sau mai mică, iar a lui este jocul de noroc, prin care-şi satisface nevoia de adrenalină. Pe banca de antrenor nu prea mai are parte de astfel de emoţii, fiindcă naţionala noastră de fotbal persistă în modestie şi toate pronosticurile pesimiste se adeveresc fără probleme. Trebuie să menţionez că totuşi antrenorul nostru este calculat, el nepunând la bătaie mize mari în jocurile de pocher, precum: casa, nevasta, amanta, copiii etc.

La acuzaţia că nu vrea să plătească pensie alimentară copilului fostei sale amante, vă pot răspunde cu mâna pe inimă că este o exagerare. El va respecta cu sfinţenie hotărârea instanţei, doar că nu înţeleg: de ce atâta grabă? Deocamdată a avut cheltuieli cu nunta fiicei sale şi ar fi normal ca fosta amantă să-l înţeleagă şi să-i fie alături în aceste momente grele. Dar ea e o egoistă şi nu se gândeşte decât la copilul ei! Ar trebui să fie mândră că un antrenor de asemenea calibru i-a făcut onoarea să-i conceapă un băiat care s-ar putea să-i semene în inteligenţă şi hărnicie. Nu să mai aibă pretenţii materiale care l-ar putea afecta psihic pe Victor Piţurcă, iar prin aceasta, munca lui de interes naţional.

În concluzie, Victor Piţurcă este unul dintre cei mai buni antrenori pe care l-a avut naţionala de fotbal a României şi recomand să nu se ia nici o măsură disciplinară împotriva lui. E adevărat că rezultatele de pe teren nu sunt lăudabile, dar să nu vă luaţi după scorul final. România a jucat întotdeauna mai bine decât adversarele sale şi doar cu mare noroc au reuşit să contrazică acestea realitatea de pe teren. Ori cu ajutorul arbitrilor, care au mereu ceva împotriva noastră. Pe de altă parte, faptul că noi pierdem meciurile face parte dintr-o strategie originală şi pe termen lung a selecţionerului. E atât de complicată încât nu a-ţi înţelege-o, chiar dacă aş vrea să v-o explic. De aceea închei aici pledoaria mea şi sper că veţi ţine seama de recomandările mele.

Cu respect: Mircea Sandu, Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal

P.S. – Acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Orice nume şi caractere care au un corespondent în realitate NU ESTE, PROBABIL, ÎNTÂMPLĂTOARE!

2 thoughts on “Scrisoare către FIFA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.