Vindecarea cu puterea minţii!!

Astăzi vei învăţa cum se utilizează puterea minţii în folosul sănătăţii. Există multe tipuri de practică în direcţia asta, însă eu am ales o metodă simplă şi practică pe care o folosesc şi eu. ATENŢIE! Acest exerciţiu se face doar în linişte totală, în locuri unde nu există posibilitatea să fii întrerupt (aşadar, telefonul şi alte chestii să fie închise).

1. Aşază-te în pat pe spate, cu mâinile pe lângă corp, apoi închide ochii şi ridică-i ca şi cum ai vrea să-ţi priveşti fruntea cu ochii închişi.

2. Respiră profund – şi trage aerul “în burtă”.

3. Relaxează-ţi trupul repetând mental: “Cu fiecare expiraţie sunt din ce în ce mai relaxat”.

4. Concentrează-te pe fiecare parte a corpului separat: “fruntea îmi este din ce în ce mai relaxată, sprâncenele, obrajii, buzele, gâtul, pieptul, braţele, palmele îmi sunt din ce în ce mai relaxate… până ajungi la degetul mic de la picioare.

5. Apoi numără descrescător de la 100 la 1 şi VIZUALIZEAZĂ fiecare număr cum se îndepărtează încet. Dă fiecărui număr o formă şi o culoare şi imaginează-ţi-l cum se îndepărtează încet. Lasă cam 2 secunde între numere.

* Notă: De-a lungul numărătorii ţi se va întâmpla să uiţi să vizualizezi numerele sau să-ţi sară gândul şi la alte lucruri. Fii atent de fiecare dată când păţeşti aşa ceva (se va întâmpla de câteva ori) şi direcţionează-ţi atenţia iar pe vizualizarea numărătoarei.

7. Când ajungi la 1, repetă mental “sunt o persoană sănătoasă, tânără şi echilibrată.

8. În timp ce repeţi, imaginează-ţi un ecran mental ca la cinematograf, pe care apare întreg corpul tău. Vizualizează pe ecranul mental toate procesele prin care corpul tău se vindecă, întinereşte şi se echilibrează şi încearcă să SIMŢI fiecare modificare pozitivă din corpul tău. SIMTE şi bucuria/împlinirea/entuziasmul unui om complet sănătos.

* Nu e nevoie să ştii anatomie, poţi doar să-ţi imaginezi o rază de lumină care trece prin corpul tău şi îl vindecă, întinereşte şi echilibrează… sau orice altă imagine care sugerează vindecarea.

9. Apoi numără mental de la 1 la 5. Când începi, spune: “Când ajung cu numărătoarea la 5 mă simt complet treaz şi cu programele de vindecare activate”. Când eşti la cifra 3 în numărătoare – mai repetă o dată fraza precedentă.

10. Când ajungi la 5, vizualizează imaginea cu tine sănătos, apoi mişcă-ţi uşor degetele de la mâini şi de la picioare şi deschide ochii.

Bravo! Tocmai ţi-ai programat creierul să se ocupe de însănătoşirea corpului. Pentru a amplifica puterea de vindecare a creierului tău, îţi recomand să îţi acorzi în fiecare zi câte 15 minute, în care să faci MEDITAŢIE pentru sănătate

………………………………

Este demonstrat ştiinţific faptul că ne putem îmbunătătii starea de sănătate folosindu-ne puterea minţii. Creierul deţine controlul absolut asupra organismului . El ne ajută să facem acţiunile conştiente, dar în acelaşi timp coordonează şi programele inconştiente (adică cele în care nu te gândeşti în mod activ).

Adică, pe de o parte ne ajută să ne mişcăm conştient, să vorbim sau să muncim conştient, iar pe de altă parte reglează cât acid gastric să fie în stomac, reglează componenţa sângelui, reglează cât de des să bată inima, reglează câţi hormoni să elibereze toate glandele… şi aşa mai departe. Toate aceste acţiuni inconştiente sunt coordonate cu mare precizie de către creier.

Aşadar, creierul tău se ocupă 24 de ore pe zi de procesele inconştiente care au loc în corp, pentru a-ţi asigura starea optimă pentru supravieţuire. Ca să dau un exemplu: Poţi să simţi acum tricoul pe care-l ai acum pe tine? Îl simţi? Dacă eu acum nu ţi-aş fi spus… ce crezi? Corpul tău ar fi simţit că are un tricou pe el?

Normal că n-ar fi simţit, însă tu nu ai conştientizat asta, până nu ţi-am spus eu. Adică tu ai fi simţit tricoul tot timpul zilei, însă în mod inconştient, până când ţi-am spus eu să te gândeşti la el şi astfel te-am făcut conştient de el. Pe acelaşi model funcţionează TOATE procesele din organismul tău. De exemplu:

Stomacul produce acid gastric în mod inconştient, adică NU trebuie tu să te gândeşti “acum produc acid gastric”, ci creierul tău se ocupă de asta, în mod automat. Partea bună este că toate programele inconştiente pot fi controlate şi manipulate pozitiv, odată ce devii conştient de ele. Însă pentru a le putea controla eficient e necesar să intri în STAREA ALFA.

…………………………………………………..

Starea alfa

“Vindecarea se petrece cel mai eficient în starea alfa.” Ce este starea alfa?

Ca să înţelegeţi ce înseamnă starea alfa trebuie să-ţi spun câteva lucruri despre creierul uman. Creierul tău funcţionează pe baza unei cantităţi foarte mici de curent electric, asemenea unui computer. Acest curent produce încontinuu pulsaţii/vibraţii la diferite frecvenţe (adică uneori pulsează mai rar, alteori mai des).

Când frecvenţa este între 12 şi 16 Hz (pulsaţii mai dese), atunci te afli în STAREA BETA. Acum, când citeşti aceste rânduri, te afli în starea BETA, la fel şi când munceşti sau vorbeşti, sau faci orice activitate conştientă. Aşadar, starea BETA este starea “normală” de peste zi. Simplu.

Însă, când adormi… creierul tău îşi scade frecvenţa la 8-12 Hz sau frecvenţa ALFA (pulsaţii mai rare). Aşadar când aţipeşti, intri instantaneu şi inconştient în starea ALFA. Totuşi, partea frumoasă e că poţi intra în starea alfa şi când eşti conştient şi treaz.

Aşadar, dacă îţi poţi reduce frecvenţele cerebrale la aceste nivele fără să dormi, eşti capabil să intri într-o stare alfa conştientă. O stare situată undeva la graniţa dintre somn şi veghe. Aceasta îţi va permite să controlezi şi să valorifici puterea creativă şi vindecătoare a minţii. Cum intri în starea alfa?

Simplu. În primii 5 paşi de la începutul articolului. Adică, în timp ce faci numărătoarea de la 100 la 1. Acea numărătoare de a-ţi scădea frecvenţa creierului de la beta la alfa. Dacă procedezi corect, ar trebui să fii în starea alfa în momentul când ajungi la 1.

După ce ai intrat în starea alfa, comenzile pe care le dai creierului intră direct în subconştient, având astfel o influenţă puternică asupra programelor care rulează în acest nivel. Practic, de la această fază programezi direct softul care coordonează programele inconştiente din corpul tău.

Vindecarea propriu zisă

În starea alfa te poţi folosi de 2 unelte esenţiale pentru vindecare: Afirmaţiile şi Vizualizarea. În exerciţiul de mai sus le-am folosit împreună, însă ele pot fi folosite şi separat.

A) Afirmaţiile… sunt idei pozitive pe care trebuie să le repeţi mental în timpul stării alfa.

+ Afirmaţiile se fac MEREU la timpul prezent, ca şi cum acţiunea s-ar fi întâmplat deja.

Dacă spui: vreau să fiu sănătos, subconştientul tău va înţelege acest lucru ca pe o aşteptare a ta. Ceea ce vei primi este doar aşteptarea dorinţei de a fi sănătos şi nu starea în sine. Ceea ce ar trebui să spui este: “Sunt un om sănătos”. Subconştientul tău va înţelege acest lucru ca pe o realitate prezentă şi va face ca această realitate să fie adevărată.

* IMPORTANT: înlocuieşte “vreau” cu “am” sau “sunt”. Evită cuvântul NU, afirmaţiile trebuie să fie pozitive. De exemplu: în loc de “Vreau să nu mai fiu bolnav” vei folosi “Sunt din ce în ce mai sănătos”. Sau în loc de “vreau să nu mă mai îngraş/slăbesc”, vei folosi “Greutatea mea optimă este de 52 kg” – observi timpul prezent şi lipsa negaţiei.

+ Fă afirmaţii hotărât, fără pic de îndoială! Poţi folosi orice afirmaţie pozitivă, ca de exemplu: corpul meu este din ce în ce mai sănătos; inima mea funcţionează din ce în ce mai bine; părul meu este din ce în ce mai des/puternic/sănătos; stomacul meu digeră din ce în ce mai bine; pielea mea este din ce în ce mai frumoasă/netedă/curată…

B) Vizualizarea… constă în formarea unor imagini mentale care descriu sănătatea, aşa cum ţi-o doreşti

1. Imaginează-ţi că ai în faţa un ecran mental asemenea unui televizor imens pe care vei proiecta vizualizarea.

2. Pe acest ecran vizualizează starea actuală a corpului cu boala sau durerea inclusă. Nu foarte sofisticat, îţi poţi imagina durerea ca o pată neagră de exemplu.

3. Acum vizualizează cum dispare boala.. Imaginează-ţi pata neagră cum dispare din ce în ce mai mult. (Nu contează dacă foloseşti pata neagră sau ţepi, sau orice altceva. Eşti liber să reprezinţi boala cum doreşti. Trebuie doar să fii simbolic. Mintea ta înţelege).4. SIMTE EMOŢIILE asociate cu imaginea! – foarte important. Cum te-ai simţi dacă ai fi mai sănătos/slab/gras/frumos? Simte acele emoţii cum circulă prin fiecare celulă din corpul tău! Simte bucuria, împlinirea, entuziasmul, euforia, fericirea, eliberarea!

5. Foloseşte-ţi cât mai mult simţurile pentru rezultate cât mai bune. Simte parfumul sănătăţii! Priveşte-o ca o lumină strălucitoare! Simte-o ca o mângâiere caldă, ca o binecuvântare!

6. Încheie cu o imagine minunată! Fă o poză cu imaginea ta, aşa cum îţi doreşti, plus o afirmaţie pozitivă de tipul: “Sunt sănătos şi mă simt excelent!”.

Note suplimentare

+ Această tehnică poate fi utilizată în multe alte scopuri, pe lângă sănătate, deoarece are şi o latură spirituală. Poate fi folosită chiar şi pentru a atrage TOATE lucrurile pe care ţi le doreşti de la viaţă. De exemplu, dacă-ţi doreşti o maşină, vei reprezenta pe ecranul mental o imagine cu tine la volanul acelei maşini… sau pentru orice alt scop.

+ Este foarte important ca în timpul meditaţiei să nu te deranjeze nimeni şi să NU fie deloc zgomot în jur! Excepţie face muzica meditativă <http://google.ro&gt;

+ Pentru rezultate bune recomand consecvenţă şi perseverenţă. În concluzie… Eu găsesc această practică extraordinară, deoarece este simplă, naturală şi foarte eficientă. Mai mult, o găsesc şi foarte plăcută şi relaxantă. Prefer să stau seara 15-30 de minute ca să meditez, decât să-mi irosesc timpul aiurea, la televizor.

Aşadar… dacă decizi să integrezi meditaţia între obiceiurile tale zilnice, vei avea numai de câştigat. Iar dacă te ţii de ele şi te decizi să evoluezi în direcţia asta, vei descoperi mulţimea de comori ascunse ale meditaţiei, care probabil îţi vor schimba viziunea asupra lucrurilor pentru totdeauna (aşa cum mi s-a întâmplat mie).

It’s up to you!

2 thoughts on “Vindecarea cu puterea minţii!!

  1. Sper să nu mă îmbolnăvesc prea curând… 😆 Cam complicat ce mă pui tu să fac… Între noi băieţii fie vorba, eu chiar vizualizez numere uneori când închid ochii, daor că sunt alt fel de numere… 😆
    La modul serios, nu contest că poate fi de ajutor, chiar dacă ar avea în spate mult discutatul efect placebo.

  2. Mulţi dintre noi efectuăm o parte din aceste exerciţii fără să conştientizăm. Doar cei care au o ambiţie în acest sens o fac “ca la carte”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.