O gustare cu Dumnezeu

“A fost odată un băieţel care a dorit foarte mult să îl întâlnească pe Dumnezeu şi s-a gândit el într-o zi să pornească în căutarea Lui. Ştia foarte bine că nu o să fie o simplă plimbare, aşa că înainte de a porni şi-a umplut bine, bine valiza cu dulciuri şi cu multe sticluţe cu apă, să-şi mai potolească foamea şi setea din când în când.

Când a fost la câteva blocuri depărtare de casa lui a zărit un parc mare şi umbros, şi s-a gândit să-şi tragă puţin suflul înainte de a porni iar la drum. S-a aşezat pe o bancă lângă un bătrân amărât care se uita atât de plictisit la porumbeii ce scormoneau şi ei asfaltul, în speranţa că or mai găsi ceva de-ale gurii.

Băieţelul şi-a pus valiza în braţe şi a scos din ea o sticluţă cu apă şi când să se servească a fost întrerupt de privirea bătrânului, care se uita la el lacom, de parcă voia să îl mănânce cu tot cu papuci. Făcându-i-se milă, băiatul i-a oferit acestuia câteva dulciuri, iar drept răsplată bătrânul l-a recompensat cu un zâmbet.

Atât de incredibil şi de radiant a fost zâmbetul bătrânului, încât băieţelul i-a oferit şi o sticluţă cu apă, doar, doar va mai primi încă un zâmbet atât de frumos. Fără nici o ezitare şi fără nici o reţinere, bătrânul i-a mai zâmbit încă o dată copilului.

Toată după-amiaza au stat acolo pe bancă, mâncând şi bând, fără să-şi spună vreun cuvânt unul celuilalt. Pe când se înnoptă, băiatul simţi prezenţa oboselii şi se hotărî să o ia către casă, cu gândul că îşi va continua călătoria în următoarea zi. Nici nu apucă să facă câţiva paşi că dădu fuguţa înapoi să-l îmbrăţişeze pe colegul său de bancă. Bătrânul, surprins de fapta copilului, tot ce i-a putut oferi înapoi a fost cel mai frumos zâmbet pe care l-a văzut copilul în acea zi.

Ajuns acasă, mama băiatului îl întâmpină. Surprinsă de expresia feţei plină de fericire a copilului ei, nu se răbdă să nu-l întrebe: “Ce ai făcut azi de eşti aşa de fericit? Cine ţi-a adus această fericire?”

Copilul îi răspunse: “Am luat masa cu Dumnezeu!”. Şi înainte ca mama lui să apuce să îi răspundă, a mai adăugat: “Ştii ceva? Are cel mai frumos zâmbet dintre toate pe care le-am văzut vreodată!”

Între timp, bătrânul a ajuns şi el acasă şi copilul său, observând privirea paşnică a tatălui, nu a ezitat să nu îl întrebe: “Tată, ce ai făcut azi de eşti atât de fericit? Cine ţi-a adus această fericire?”. El i-a răspuns fiului său: “Am mâncat în parc dulciuri cu Dumnezeu!”. Şi înainte ca fiul său să apuce să îi răspundă, el a adăugat: “Ştii ceva? Este mult mai tânăr decât am crezut!”

MORALA: Prea des subapreciem puterea unei îmbrăţişări, a unui zâmbet, a unei vorbe bune, a unei urechi ascultătoare, a unui onest compliment sau a unui simplu act de caritate. Toate acestea au potenţialul de a face dintr-o zi obişnuită o zi specială sau chiar să schimbe întregul fir al vieţii unei persoane. Şi toate acestea sunt printre cele mai obişnuite lucruri prin care acţionează ajutorul divin.”

20 thoughts on “O gustare cu Dumnezeu

  1. Eu, unul, trebuie să recunosc. Port „vina” de a ști să apreciez fiecare zâmbet ce-mi este dăruit. Am învățat asta în timp și, de atunci, nu ratez nicio ocazie. Mi s-a atras atenția că unele zâmbete ar putea fi false, forțate sau de complezență. Cui îi pasă ? Mie, nu ! 😛

  2. Zambetul te face plin de succes. Un zambet te face fericit Un zambet ne face mai atractivi. Zambetul ajuta la ameliorarea stresului.Zambetul este mai atractiv decat machiajul. Zambetul are un efect pozitiv asupra sanatatii.Un zambet face ca oamenii din jurul nostru sa fie fericiti.:D

  3. DIN NOU – BUNA DIMINEATA VIATA ! – Ei DAAAA !!! Uite ca azi , dis – de – dimineata – prea de dimineata pentru unii – am pornit si eu prin lume , raspunzand invitatiei de a vizita acest blog si nu mi-a parut rau . Am inceput ziua cu un zambet citind aceasta istorioara plina de talc , gandind ca , de undeva dintr-un colt de tara — minunat pentru mine cand l-am cunoscut in de-aproape prin hazardul destinului – cineva mi-a reamintit ca , indiferent de distanta , undeva exista si mai ales mai poate bate o inima calda si mai poate exista in plus si un zambet de daruit altuia . Fie ca , zambetul tau mucalit Petru — ce spune mult – si caldura sufletului tau , prea mahnit poate uneori , pentru ca , nu simti si ca o reprimesti inapoi , sa nu te parasesca niciodata de-alungul vietii tale . Daca toti ar intelege ca , aceasta iubire daruita din sufletul unui om , alaturata unui simplu zambet adresat celui de langa tine , sau celui cu care te intalnesti nu intotdeauna intamplator in viata – inseamna atat de mult pentru fiecare dintre noi — LUMEA AR DEVENI MAI FRUMOASA SI MAI ALES MAI BUNA !

  4. Mulţumesc din suflet pentru frumosul tău comentariu şi mai ales pentru cuvintele tale atât de măgulitoare. Sper să mai revii printre paginile mele şi să găseşti mereu câte ceva care să-ţi însenineze zilele.

    1. Multumesc pentru primirea calduroasa , si gandurile de bine . Oricum , FIECARE MINUT , prin firea si meseria mea , legate mereu de a darui oamenilor un gand bun si incredere in ziua de maine , odata cu alinarea suferintelor de tot soiul , neuitand de intentia de a insamanta in subconstientul celor aflati in diferite nevoi , ideia ajutorului din partea lui Dumnezeu , in orsice imprejurare sau incercare a destinului — IMI INSENINEAZA ZIUA , PE CARE O APRECIEZ CA UN DAR DE NEPRETUIT DIN PARTEA CREATORULUI DIVIN . –

  5. Ziua buna !!! Dupa ce am citit binetele de la blogul Anytzei, am zis in sinea mea sa vad cu ce ma pot delecta aici, si uite “O gustare cu Dumnezeu” mi-a mers la suflet !!! Un zambet si o vorba buna, are darul de a mangaia sufletele !!! Multumesc !!! 🙂

  6. Mulțumesc mult pentru vizită și sunt încântat că ai găsit ceva care să-ți placă. Sper să revii, pentru lecturi la fel de plăcute. Îți doresc un weekend minunat, cu zile binefăcătoare. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.