Să ne răzbunăm pe câini!

PUNCTE DE VEDERE

Pe când un miting împotriva părinților care își omoară copiii? Și pe când un referendum împotriva demenților care își lichidează pruncii?

Filicidul e ceva mai puțin important pentru români în zilele astea, mai important fiind să se obțină condamnarea la moarte a maidanezilor! După o întămplare nefericită, care putea fi evitată dacă bunica copiilor avea, dracului, grijă de pruncii lăsați în grijă, s-a ajuns la manipularea din presă a populației, prin imagini și mesaje șocante. Știm, televiziunile au scopul declarat de a stoarce emoții, dar s-a întrecut orice măsură cu transmisiuni de la cimitir, de la căpătâiul mortului, folosindu-se monștri sacri ai scenei care și-au amintit că în 1900, toamna, au fost și ei mușcați de câini, iar CNA doarme pe el, încurajând goana după emoții rapide și periculoase ale unei prese superficiale, în slujba banului supt prin livrare de emoții pentru rating aducător de publicitate.

A murit un copil și nu doar din cauza unor maidanezi, ci și din cauza unor oameni (bunica neatentă, primăriile care aruncă cu bani publici pe așa-zisa îngrijire, particularii care nu își îngrădesc terenurile, ONG-urile prin care se fac praf bani publici) și totul se rezumă: vrem stârpirea câinilor aruncați de porcii de oameni pe străzi sau vrem tratarea lor în mod civilizat? Vrem genocidul câinilor și să ne punem Europa în cap pentru că niște brute însetate de sânge au găsit doar câinii vinovați, nu și cretinii de oameni pe bani publici și nu numai? Și pentru că am făcut referire la oameni: avem mai mulți copii omorâți în familie, de părinți, decât omorâți de maidanezi! Șocant, nu? Pentru acești copii nevinovați nimeni nu face campanii isterice, nimeni nu dă bilete la meciurile de fotbal ale României, nici o pramatie de partid nu transformă decesul într-un meci politic. Filicidul e o temă prea prăfuită și doar morții în atacurile maidanezilor sunt… fresh?! Așteptăm reacția societății civile și a presei și în cazurile de ucidere a copiilor de către părinți și dezbateri fără număr și tăieri de capete în rândul celor care nu verifică tratamentele aplicate copiilor în familie, precum și asupra celor care nu raportează abuzurile împotriva copiilor.

Filicidul. Omorul comis de părinți asupra copiilor. Sursa: http://psihologiebun.wordpress.com/2012/10/16/filicidul-omorul-comis-de-parinti-asupra-copiilor/

Joi, 11 octombrie, o mamă își aruncă copilul dintr-o mașină pe podul Grant din București. O tentativă de omor. Pruncul trăiește. Însă în România aflăm deseori de cazuri care s-au sfârșit tragic când părinții și-au ucis odraslele. Nu toate în presă și nu toate cunoscute.

La începutul anului, în februarie, la Brașov, o femeie de 27 de ani își ucide copilul de 6 luni. Este anchetată pentru omor deosebit de grav, dar medicii constată că nu a avut discernământ în momentul crimei. Tot în februarie, în comuna Cârlibaba din Suceava, o mamă de 29 de ani este trimisă în judecată pentru uciderea prin sufocare a copilului născut de doar câteva zile. În martie, un tată (48 de ani) își ucide cei doi copii în lacul Tarnita de lângă Cluj. În aprilie, la Sibiu, o tânără de 25 de ani își ucide copilul de 4 ani prin sufocare cu o pernă. Apoi aruncă trupul copilului pe un teren de unde va fi identificat două săptămâni mai târziu. Este acuzată pentru omor calificat. La proces invocă neacceptarea copilului de către concubin. În iulie, la Cenad (jud. Timiș), o femeie de 34 de ani își ucide fetița aruncând-o în fântână, fetița pe care tocmai a născut-o în casă. Ea a mai ucis un prunc de 2 ani în 2001. În septembrie, o tânără de 20 de ani din Botiza (Maramureș) este acuzată că și-a ucis bebelușul la naștere. În România media anuală de omoruri asupra copiilor este de 40.

după Florentin Deac

 

16 thoughts on “Să ne răzbunăm pe câini!

 1. Dacă e să fie „ochi pentru ochi și dinte pentru dinte”, aș spune să eutanasiem și „părinții” – dar nu pot fi numiți astfel!! Adăugând că, aceste animale bipede, dispun și de discernământ, minte, mecanism al gândirii și conștiință, spre deosebire de animalele patrupede.
  Exact la acest lucru m-am gândit și eu, imediat după ce am aflat acest caz trist și am asistat la cele mai diverse reacții.

 2. Un copil de 4 ani ar trebui supravegheat totusi.Nu sa stai la barfa si sa nu ai habar ce face.Sa aflii si tu dupa ce a fost sfasiat.E o prostie.Bunica cum este pedepsita?De ce nu i se da si ei o pedeapsa?Ma enervez cand aud despre subiectul asta.Mi se pare o totala porcarie si o tara de rahat,cu sau fara caini.

 3. Total de acord! Lumea a luat-o razna cu maidanezii zilele astea (ieri seara prin spatele blocului meu trecea o babuta inarmata cu un spray de tantari si il folosea sa se apere de un caine care nici macar nu se uita la ea). Sunt intr-adevar o problema dar mai sunt si altele mai grave.

 4. De unde atata vrajba impotriva bunicii, care este om ca si voi?!… Unde va este omenia si compasiunea pt. o astfel de fiinta care a trait cel mai cumplit moment din viata ei si va trai toata viata coplesita de vina?? Eu si foarte multi altii nu o consideram vinovata. Atentie! i se poate intampla oricui care, pret si de o fractiune de secunda, sa priveasca in alta parte, chiar si supraveghind un singur copil, darmite cu 2. Aveti 2 copii cu care iesiti pe strada in acelasi timp? stiti cat este de greu sa fii cu ochii in patru chiar daca aveti doar 2 care privesc mereu intr-o singura directie ci nu crucis, pt. a-i cuprinde pe ambii copii sa-i vezi ce fac secunda de secunda? Ei bine, doar cei care au crescut copii si i-au supravegheat, fie acasa (caci si acolo se pot intampla nenorociri!) dar mai ales pe strazi si in parcuri stiu cat de greu este sa ai grija de unul, nu mai zic de mai multi. Asa ca, va rog, nimeni nu va da dreptul de a va erija in judecatori si va rog sa priviti mereu orice astfel de intamplari cu bunatate in suflete si intelepciune in gandire. Asta ne face umani si ne separa de comportamentul agresiv al cainilor….Mentionez ca, pe langa faptul ca iubesc omul, ca fiinta superioara si rationala (ce ar trebui sa fie dar din nefericire nu prea e!!!) sunt o mare iubitoare de caini si de animale in general, am crescut de mica alaturi de caini, la bloc, nu la curte! in copilarie am fost muscata de caine, am 2 copii care au fost muscati de caini comunitari si cresc si in prezent o catelusa luata de cand s-a nascut si care zilele acestea implineste 8 ani! Nu doresc genocid in randul cainilor comunitari. Doresc…civilizatie si curatenie in orase, siguranta si…omenie! Mi-am scris doar parerea si nu am de gand sa intru cu nimeni in niciun fel de polemici.

 5. Da Petru, orice comentariu pe astfel de subiecte poate starni nesfarsite polemici.
  Fiecare se exprima in functie de experientele sale, datorate educatiei primite si culturii pe care o are. Cum fiecare isi da cu parerea este normal sa existe opinii diferite.

  1. E normal ca punctele de vedere să difere, iar din părerile diferite se pot trage niște concluzii. Fiecare are tendința să dea vina pe cineva, în funcție de mentalitate (așa cum bine zici), dar fiecare factor a contribuit la această tragedie. Nimeni nu poate fi exonerat din oficiu, doar pe baza unor considerente personale sau din ceea ce gândim noi că știm cu certitudine. Adevărul poate fi și mai surprinzător.

 6. Atâtea orori se întâmplă pe lumea asta că-mi vine să mă izolez pe vârful muntelui! Oricum acum că mititelul e mort…pe oricine am da vina, tot degeaba. Important este să nu se mai repete. Totuși din câte știu nu e primul caz în România când un copil este ucis de câinii de pe stradă! Ce-i drept să știți că România nu e singura care are probleme cu patrupezii. Să vedeți aici unde sunt eu ce mulți câini sunt vagabonzi și câte pisici. Și este o zonă turistică cotată! Câinii se plimbă printre mesele de la terase ca la ei acasă! Sunt animale și normal că sunt agresivi!

   1. În sudul Greciei, pe malurile Mării Egee! Golful Peloponez are printre cele mai frumoase și spațioase plaje. Dar mai toate orașele turistice de aici eu le știu cu pisici și câini vagabonzi 🙂

 7. Eu nu pot să spun decât că îmi pare nespus de rău că un copilaş nevinovat a plătit cu viaţa pentru iresponsabilitatea celor care nu şi-au făcut datoria şi aicea pe lângă edili şi alte societăţi abilitate, intră şi cetăţeanul ( aşa zisul mare iubitor de animale) a cărui iresponsabilitate este inimaginabilă. De ex. are o căţea, care dă naştere la 4 căţei, opreşte căţeaua iar pe pui după câteva zile după ce se mai înzdrăvenesc îi duc departe de casă şi-i aruncă în stradă, că doar i-o fi milă cuiva de el şi-l va hrăni. Şi uite aşa se împânzesc străzile de câini. În loc să-şi sterilizeze câinele dacă ştie că este incapabil de-a creşte o familie de câini şi atunci nimeni nu mai are de suferit.
  Nu sunt de acord cu eutanasiere, dar vreau să am siguranţă pe stradă.
  O zi minunată îţi doresc, Petru! 🙂

 8. Din prea mare comoditate se întâmplă asta! Și aceasta e principala cauză a înmulțirii câinilor vagabonzi: abandonul. Astfel s-a ajuns ca oamenii mai temperamentali să se împartă în două tabere și să se agreseze chiar. Cei care înfiază câini sunt considerați complici la crime, iar cei care cer măsuri pentru eradicarea fenomenului sunt categorisiți ca oameni fără suflet. Că se poartă extremismul de orice fel.
  Să ai o duminică de Sf. Mărie frumoasă, Stefania! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.