Mircea Badea și protestatarii

Cei care mai urmăresc „În gura presei” ( de fapt ar trebui să se cheme „În gura lui Mircea Badea”) de pe Antena 3, e clar că au văzut și auzit dialogul plin de invective, mai mult sau mai puțin voalate, dintre saltimbancul lui Felix și cei care protestează de circa trei săptămâni împotriva proiectului Roșia Montană. Totul a pornit de la atitudinea sfidătoare a sus-numitului la constanța și numărul celor care manifestau și care, după opinia lui, ar fi demnă de o cauză mai bună. De exemplu ei ar trebui să strige în fiecare zi și cu mai multă convingere „Jos Băsescu!”, fiindcă președintele țării a fost primul care a promis consorțiului străin dreptul la exploatarea auriferă. Iar debarcarea cât mai rapidă a lui Băsescu din funcția de șef al statului este obiectivul suprem al lui Mircea Badea, înainte ca justiția să poată pune în aplicare condamnarea lui Dan Voiculescu. Ce dacă primul ministru e mai nou adeptul numărul unu al proiectului?

Iată însă că protestatarii au mirosit ce hram poartă Badea și printre bannerele ce conțin lozinci au apărut câteva care-l atacă personal. Iar el nu suportă astfel de critici din partea manifestanților pe care, până nu de mult, îi chema să iasă pe stradă și să-și strige necazurile. Dar nu împotriva lui! El vrea să fie mereu apreciat și lumea să asculte doar opiniile lui. De aceea se laudă constant cu ratingul, iar pe cei care-l contrazic îi face cretini și băsiști. Pentru el sunt cretini și cei care protestează acum, din moment ce au ceva împotriva lui și a postului Antena.  Chiar a început să se întrebe de ce sunt unii împotriva proiectului de exploatare a aurului și chiar ne îmbrobodește că se va face fără cianură. Sau chiar dacă se va folosi cianură, el știe că totul se va face sub control strict, fără risc de poluare.

Se pare că și patronul său are interese ascunse în aprobarea proiectului, că nu se putea să lipsească de la o masă atât de bogată. Mulți bani s-au învârtit și încă se promit a se împărții printre cei de la conducere, iar până la urmă, datorită puterii de seducție a acelor bani, proiectul va fi aprobat. Cu cianură cu tot. Deși în Baia Mare s-a brevetat o metodă de extragere a aurului fără folosirea cianurii, ea nu este luată în seamă de guvernanții noștri. Cică e mai scumpă. Deci nu merită să cheltuim ceva în plus pentru salvarea mediului! Sunt puși minerii să strige că nu au ce mânca și că ei altă meserie nu pot învăța. Să se contreze ei cu protestatarii.  Pentru câteva sute de locuri de muncă temporare, să ne dăm tezaurul strămoșesc și să distrugem un loc feeric, ideal pentru turism.

Între timp, de la tribuna Antenei, Mircea Badea pune etichete pe caracterele oamenilor care nu-l înțeleg și a evenimentelor pe care le răstălmăcește după cum îi cer interesele de angajat fidel, cu creierul spălat de alte opinii. Cine nu e cu el, e împotriva lui! Iar cine e cu el trebuie să strige ce spune el, să protesteze împotriva cui zice el, să mănânce ce mănâncă el (dar neapărat șaorma, și în nici un caz ceafă de porc, pâine, mămăligă sau ciorbe), altfel e un cretin, un băsist, un idiot și toate celelalte epitete și onomatopee care îi vin spontan pe gură.

12 thoughts on “Mircea Badea și protestatarii

  1. Mircea Badea, fără Teo Trandafir, nu ar fi răzbătut niciodată dincolo de statutul de „televizionist” de mâna a II-a. Umorul lui este de slabă calitate, forțat, judecățile de valoare – lipsite de valoare. Singura care-i iese în evidență este ura profundă, nemăsurată, viscerală, pe care o posedă în cantități industriale, cât pentru 20. E ca un câine din rasele acelea modificate genetic pentru luptă : nu-l dă inteligența afară din casă (deși prost nu e) dar odată ce-a apucat să muște pe cineva de cur, nu-i mai dă drumul nici mort. Am spus că nu e prost și îmi mențin această părere. Doar că ura, de cele mai multe ori îți întunecă mințile.

  2. La început l-am apreciat și eu pe Mircea Badea, tocmai pentru că nu e prost și spunea lucrurilor pe nume. Dar, de la o vreme a devenit prea subiectiv și agresiv pentru un om care are o emisiune cotidiană și care ar trebui să aibă un pic de respect pentru cei cărora li se adresează. Pentru că din banii lor este remunerat, iar argumentația lui precum că: „dacă nu vă place, aveți telecomandă!”, nu stă în picioare. Dacă toți cei jigniți ar schimba canalul, n-ar mai avea emisiune.

  3. Este grozav de bine scris acest articol. Sunt dezamăgită profund de Badea, un tip pe care îmi plăcea să-l ascult până nu de mult. Azi însă îmi demonstrează că pentru el respectul față de opinia celorlalți este retorică.
    Rușine, Badea, rușine să-ți fie, tocmai pentru că ești un formator de opinie, și asta te obligă.

  4. Stai, că simt nevoia acută să mă felicit că refuz să mă las prinsă de TV…
    Acum zic doar atât – eu pe Badea îl știu ca fiind ăl de știa/se lăuda că știe 😕 să facă șpagatu’ parcă… 😳

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.