Cei mai faimoși 10 copaci din lume

Arborele Tuia

Arborele del Tule

În localitatea Santa Maria del Tule, Oaxaca, își duce existența unul dintre cei mai bătrâni copaci din lume – Arborele del Tule. Cu o vechime de 1.200 – 1.300 de ani, copacul Arbol del Tule are o circumferință de 58 m și un diametru de 11,3 m. Deși se credea că, în realitate, este vorba despre mai mulți copaci, testele realizate de specialiști au demonstrat că e unul singur.

Copacul de bumbac

Copacul de Bumbac, Sierra Leone

Copacul de Bumbac (Cotton Tree) este un simbol istoric al orașului Freetown, capitala statului Sierra Leone. Potrivit legendei, Copacul de Bumbac a devenit faimos în 1792, când un grup de sclavi afro-americani și-au câștigat independența luptând pentru Marea Britanie în timpul Războiului de Independență. Ajunși pe țărm, grupul s-a îndreptat spre cel mai impozant copac din zonă și a ținut o slujbă pentru a-I mulțumi Domnului pentru pământul liber dat.

Copacul închisoare

Copacul Închisoare Boab

Copacul Închisoare Boab (Boab Prison Tree) este un imens copac gol pe dinăuntru, aflat în afara orașului Derby din Australia. Legenda spune că în 1890, copacul a fost folosit ca închisoare pentru câțiva prizionieri indigeni ce erau transportați la Derby pentru a fi executați. În ultimii ani, copacul a fost înconjurat de un gard din fier pentru a preveni vandalismul.

Stejarul Oak

Stejarul Oak, Anglia

Stejarul Major este un important copac, aflat în mijlocul pădurii Sherwood din Nottinghamshire, Anglia. Conform unei legende locale, stejarul a servit ca adăpost pentru Robin Hood și banda sa de nelegiuiți. Se crede că stejarul are peste 1000 de ani, iar în 1790, Major Hayman Rooke l-a inclus în populara sa carte despre stejarii din Sherwood. De aici și numele de Stejarul Major.

Copacul Lone

Copacul Lone Cypress

Copacul Lone Cypress este cea mai faimoasă atracție de pe 17 Mile Drive, un drum superb ce șerpuiește pe malurile Oceanului Pacific și a plajei Pebble. Chiparosul este o specie specifică Coastei Centrale a Californiei.

Copacul Vieții

Copacul Vieții

Copacul Vieții crește în deșertul arid din Bahrain. Se crede că arborele are 500 ani și este posibil ca în subteran să existe surse de apă care să îl mențină viu. Totuși, Copacul Vieții este cel mai bun exemplu de miracol al naturii, fiind singurul organism verde, viu într-un deșert vast. Localnicii cred că arborele se află în locația Grădinii Eden.

Copacii Dragonului

Copacii Dragonului Socotra

Insula Socotra este renumită pentru plantele atipice, care impresionează prin formele ciudate. Vedetele insulei sunt copacii Dragonului, renumiți pentru formele distinctive, asemănători cu umbrela. Numele copacilor vine de la rășina roșie, cunoscută sub numele de sângele dragonului.

General Sherman

General Sherman, California

General Sherman este un imens sequoia localizat în Pădurea Gigantică din Parcul Național Sequoia din California. Pădurea este renumită pentru copacii săi impunători, aici aflându-se 5 din 10 cei mai mari arbori din lume. General Sherman are 11,1 m la bază și se crede că are 2.300 – 2.700 ani.

Cedrii lui Dumnezeu

Cedrii lui Dumnezeu, Liban

Cedrii lui Dumnezeu formează o mică pădure de 400 de arbori în inima munților din nordul Libanului. Copacii se numără printre ultimii supraviețuitori ai Cedrilor Libanului care au populat zona încă din vremuri antice. Cedrii Libanului sunt menționați în Biblie de peste 70 de ori, iar egiptenii antici foloseau rășina lor pentru mumificare. Regele Solomon a folosit trunchiurile cedrilor lui Dumnezeu pentru a ridica primul templu din Ierusalim.

Copacii Baobab

Copacii Baobab, Madagascar

Bulevardul Baobab este una dintre cele mai fascinante atracții turistice din Madagascar. Forma lor atipică atrage mii de vizitatori din toate colțurile lumii. Cu o vechime de peste 800 de ani, copacii Baobab depășesc adeseori înălțimea de 30 m, iar coroana lor are un diametru de peste 11m. Fascinante sunt trunchiurile arborilor, care pot reține peste 100.000 litri de apă, facilitând trecerea peste perioada de secetă.

Sursa: http://www.rouropia.com/famous-trees-in-the-world

după Daniel Roxin

Advertisements

11 thoughts on “Cei mai faimoși 10 copaci din lume

  1. Am rămas mută de admirație! Exceptând arborii Sequoia și Baobabii din Madagascar, pe care îi văzusem (în alte fotografii/doocumentare – evident!) despre ceilalți știam dar prea puțin sau deloc! Pfff, sunt atât de frumoși și de ciudați, în același timp!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s