Topul celor mai periculoase meserii din lume

„The Sun” a realizat un top al celor mai periculoase 10 meserii și specializări din lume. Spre deosebire de alte clasamente de acest fel, cel realizat de publicația britanică este mult mai aplicat.

Meserie periculoasă
.
Iată clasamentul celor mai periculoase 10 meserii din lume în acest moment:
.
10. Polițist în Mexic. Polițiștii din această țară au una din cele mai riscante meserii. Anul trecut au căzut victime răpirilor și asasinatelor 60.000 de persoane în Mexic. Multe dintre victime au fost polițiști. Recent, un grup bine înarmat a atacat o secție de poliție din statul Michoacan, ucigând doi ofițeri.
.
9. Șofer de camion în Africa Centrală. Multe din drumurile din regiune sunt foarte lungi și nu sunt asfaltate. Mulți șoferi sunt implicați în accidente cauzate de oboseală. Mai mult, camioanele cad deseori pradă hoților.
.
8. Lucrător în pădure. În industria prelucrării lemnului se înregistrează foarte multe accidente grave și decese, cauzate de copaci căzuți, cabluri de oțel tensionate rupte sau răsturnări cu utilajele folosite în exploatare. În SUA, o persoană care lucrează în exploatarea lemnului prezintă un risc de 21 de ori mai ridicat de deces cauzat de accidente.
.
7. Lucrător pe pescador. Există chiar și o emisiune populară în care sunt arătate pericolele acestei meserii – „Deadliest Catch”. Cei care lucrează pe aceste nave înfruntă furtuni violente, frig și sunt tot timpul în pericolul de a cădea peste bord.
.
6. Expert în dezamorsarea de bombe. Tai un fir greșit și îți pierzi viața. Bombele sunt din ce în ce mai complicate, iar dezamorsarea lor devine mai dificilă.
.
5. Jurnalist în Siria. Statul este răvășit după doi ani de război civil. Pe lângă mii de civili și militari, în Siria au murit zeci de jurnaliști (39 după statisticile oficiale).
.
4. Angajat al unei firme de securitate din Irak. Mulți acceptă un astfel de job deoarece este bine plătit. Însă, pe măsură ce forțele armate ale SUA și ale aliaților săi se retrag din Irak, riscurile pentru agenții de securitate devin tot mai mari. La sfârșitul anului trecut erau 7.000 de agenți angajați. Numărul de victime înregistrat în rândul lor este de 121.
.
3. Miner în China. Puținele măsuri de protecție a muncii, programul lung de muncă și gazele toxice din subteran fac mii de victime printre minerii din China. Anul trecut au murit 1.284 de mineri în minele de cărbune.
.
2. Pilot de avion comercial din Rusia. Anul trecut, 800 de persoane au murit în accidente aviatice petrecute pe teritoriul Rusiei. Foarte multe avioane sunt vechi și uzate moral, iar riscul unor defecțiuni în zbor este foarte ridicat.
.
1. Șofer de autobuz în Guatemala City. În șase ani, bandele de infractori au ucis 900 de șoferi de autobuz în acest oraș. Doar 5% din dosare au fost soluționate de poliție. Șoferii sunt uciși deoarece regia care operează autobuzele refuză să plătească taxele de protecție pentru cele circa 10.000 de autobuze pe care le deține.

13 thoughts on “Topul celor mai periculoase meserii din lume

      1. Petru, eu nu am spus ne ferim, nici să demisionăm. Am spus doar că-i o meserie grea. Meseriile amintite de tine, deși periculoase, găsesc adepți, nu ? 😉

  1. Foarte interesant articolul, Petru. Toată admiraţia mea pentru acei oameni care s-au înrolat să practice aceste meserii.
    Numai bucurii să-ţi aducă ziua de astăzi, Petru! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.