Să plutești cu o mașină

Chiar așa! Unii ar putea zice că e doar o figură de stil, dar când te afli într-un autoturism Toyota hibrid, ai plăcuta senzație să experimentezi un zbor lin și plăcut, chiar dacă șoseaua se vede clar în fața ta. Nu am crezut că mă voi simți atât de plăcut și în siguranță decât atunci când am încercat confortul oferit de această mașină japoneză de ultimă generație. Astfel mi-am dat seama că renumele firmei nu e doar o legendă, ci este bazat pe experiență și profesionalism la cele mai înalte cote. Cursa pe care am făcut-o prima dată cu această minune a tehnologiei moderne m-a făcut să-mi îmbunătățesc cu mult părerea despre ce înseamnă o călătorie perfectă. Chiar că simțeam cum plutesc și doar frica de radar mă făcea să nu accelerez mai tare, pentru a testa și în acest fel calitățile bijuteriei pe patru roți.

Toyota hibrid

Totul era pentru mine impresionant: bordul, confortul din interior, ținuta de drum, portbagajul, designul în general și ușurința cu care se putea conduce. Plimbarea mi s-a părut mult prea scurtă și când am oprit și coborât din frumoasa pe patru roți, parcă aș fi coborât dintre nori. Mă uitam la ce las în urmă și autoturismul meu din prezent, iar deosebirea era de la cer la pământ. Atunci mi-am propus să fac orice pentru a achiziționa și eu o Toyota hibrid. Mi-am făcut un calcul care-mi arăta multiplele avantaje pentru a-mi schimba autoturismul cu un vehicul al viitorului. Și nu erau puține.

Pe lângă calitățile testate în prima cursă, era evident că factorul ecologic mă influența și el foarte mult. Consumul mai mic de carburant, datorat bateriilor din dotare, făcea ca poluarea mediului să fie redusă la minimum, dar făceam și o economie substanțială de combustibil și, implicit, de bani. În acest fel, diferența de preț pe care o voi plăti, se va amortiza destul de repede, în funcție de cât de mult voi circula. Iar acesta nu e un lucru de neglijat acum, când prețul carburantului e din ce în ce mai mare. Și în ciuda faptului că era un hibrid, acest autoturism avea o vioiciune de invidiat, ajungând la 100 km/h în doar 11 secunde.

O altă mare calitate era renumele și încrederea pe care o are toată lumea – inclusiv eu – în calitatea și fiabilitatea autoturismelor japoneze, care sunt lidere pe piața mondială. E o realitate care-ți garantează că nu vei avea probleme în întreținerea și exploatarea vehiculului. Și care din noi nu vrea să aibă siguranța că mașina nu o să-l lase la mijlocul drumului, sau că într-o zi nu va mai porni? Nu în cele din urmă sunt motivele pe care le-am enumerat la început și care au cântărit foarte mult la impresia mea despre acest autoturism modern și confortabil. Senzațiile care ți le oferă atunci când îl conduci sau chiar când ești pe scaunul din dreapta, sunt deosebite și de neimaginat până le încerci. Pe mine m-au vrăjit de la început și sunt sigur că la fel vor reacționa toți cei care se vor urca într-o Toyota hibrid de ultimă generație. Trebuie doar să încercați, restul vine de la sine!

Acest articol participă la competiția SuperBlog.

8 thoughts on “Să plutești cu o mașină

 1. Cu aşa descrierea, e imposibil să nu-ţi doreşti să intri în posesia unei Toyota.
  Mi-a plăcut mult articolul tău.
  Îţi doresc din suflet, Petru, să conduci cât mai curând o Toyota hibrid!
  O zi minunată îţi doresc! 🙂

 2. Frumoasa prezentare !
  Felicitari !!!
  Daca chiar doresti
  O TOYOTA hibrid sa strunesti
  Atunci sa ai de EA parte
  Cat mai repede frate !
  O seara de vis
  si-un weekend ca-n paradis !
  Aliosa.

  1. Sper ca urarea ta să aibă ecou și în realitate, fiindcă e nevoie de un sprijin al sorții! Mulțumesc mult și un sfârșit de săptămână efervescent și pentru tine, Alioșa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.