Scrisoare către Moș Crăciun

Dragă Moșule

Poate că îți mai amintești de mine, deși nu ți-am scris niciodată vreo scrisoare. N-am făcut-o fiindcă nu-ți știam adresa, dar azi am ocazia să-ți trimit aceste rânduri prin intermediul unor oameni care au legătură cu tine. Când eram mic și te așteptam cu fruntea lipită de geamul rece, te rugam de fiecare dată în gând să-mi aduci câte ceva și mie, iar de cele mai multe ori voiam o carte cu povești frumoase, cu poze în care apăreau eroii copilăriei mele și cu coperți lucioase, mirosind frumos a nou. Chiar și astăzi îmi plac povestirile și am aflat de curând că a apărut la Editura Nemira o carte foarte frumoasă, „Crăciunul în cele mai frumoase povești”, în paginile căreia se regăsesc texte ale unor autori cunoscuți și îndrăgiți, precum Charles Dickens, Mark Twain sau Arthur Conan Doyle. Știu asta fiindcă am intrat pe adresa http://www.nemira.ro/diverse/crăciunul-in-cele-mai-frumoase-povestiri-2250

Craciunul in cele mai frumoase povestiri

Deși multe dintre povestiri le-am citit, îmi voi face timp să rememorez nemuritoarele opere care sunt redate în acest volum. Pentru că, îți mărturisesc cu mâna pe inimă, în sufletul meu am rămas tot copil și uneori cred că nici mintea nu mi s-a copt așa cum ar fi trebuit. Ți-o spun doar ție, fiindcă știu că tu nu o să mă dai de gol altor oameni cu care vii în contact. De asemenea vreau să te rog încă o dată să nu mă uiți atunci când vei trece cu darurile prin localitatea mea. Chiar dacă sunt om în toată firea și am un venit propriu, recunosc că nu pot să-mi îndeplinesc toate dorințele. Iar una dintre ele a rămas mereu în stadiul de vis. Cred că ți-ai dat seama despre ce e vorba, fiindcă tu le știi pe toate, dar tot am să-ți amintesc, ca să fie scris negru pe alb.

Aveam doar 15 ani când am primit un ceas de mână, „Pobeda”, cu care mă făleam nevoie mare în fața colegilor de clasă și de școală. A fost ceasul care m-a ținut cel mai mult, aproape zece ani, și tare m-am supărat când nu s-a mai putut repara. De atunci mi-am cumpărat multe alte ceasuri, mai scumpe și mai moderne, dar niciunul din ele nu m-a ținut mai mult de cinci ani. Oi fi având eu ghinion sau e o simplă coincidență? M-am săturat să tot arunc banii de pomană și mi-am zis că așa îmi e dat. Cu ocazia acestei scrisori, însă, m-am gândit că numai tu poți schimba această stare de lucruri și să îmi aduci cadou un ceas de mână de calitate, care să fie și durabil.

Dragă Moșule, deși aș avea multe să îți povestesc, sunt conștient că ești foarte ocupat, așa că nu o să te rețin cu toate problemele mele. Îți mulțumesc că ai avut răbdarea să citești aceste rânduri și sunt sigur că vei face tot posibilul pentru a mă face fericit. Să fii mereu sănătos și vesel, așa cum îți stă în caracter! Eu te voi aștepta mereu cu răbdare și multă speranță.

Acest articol participă la competiția SuperBlog 2013.

4 thoughts on “Scrisoare către Moș Crăciun

  1. Oh, ce-l mai aşteptam şi noi, eu şi fraţii mei, pe Moş Nicolae şi pe Moş Crăciun, dar niciodată nu i-am scris o scrisoare. Ştiam că el vede ceea ce ne lipseşte şi ne aduce,… şi mare ne mai era uimirea cum ştia de fiecare dată, ceea ce ne era, de cel mare folos. :))
    Ai un week-end minunat, Petru! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.