Topul celor mai secrete locuri din lume

Top 10 locuri din lume la care ai interzis să le vizitezi. Sunt locuri demne de scenarii de film, despre care se cunosc foarte puține lucruri. Dețin secrete bine păzite, iar legendele născute pe seama lor sunt numeroase. Care sunt cele mai fascinante dintre acestea? Iată o scurtă trecere în revistă, propusă de site-ul Drex.com.

Yamantau, Rusia

 

10. Mezhgorye

Muntele Yamantau și orașul Mezhgorye (cunoscut în trecut sub numele de Beloretsk-15 și Beloretsk-16) ascunde  unul dintre cele mai mari secrete ale Rusiei. Se zvonește că muntele Yamantau are legătură cu expresia „Mâna Moartă”. Mai exact, cu puterea de comandă nucleară și sistemul de control al rachetelor strategice. Sună foarte mult a proiect subteran secret, în cazul unui război nuclear.

 • Vatican, Italia

9. Arhivele secrete ale Vaticanului

Biblioteca Vaticanului este numărul 1 în clasamentul celor mai bine păzite instituții din tot statul papal. Cei aproape 50 de km de rafturi pline cu documente au „reputația” de a ascunde informații despre scandaluri în care au fost implicate personalități importante, secrete și descoperiri dintre cele mai șocante, toate păstrate în siguranță de-a lungul a secole de tăcere și discreție.

 • Club 33, SUA

8. Clubul 33

Walt Disney a simțit nevoia unui loc privat, special, în care să se poată întreține cu sponsorii sau alți oaspeți. Prin urmare, în 1967, a luat naștere Clubul Exclusivist. După moartea sa, Disney Land a decis ca acest Club 33 să fie deschis numai pentru membrii speciali și oaspeții lor. Exclusiv pe baza unei legitimații. Misterul? În iunie 2007, lista de așteptare pentru cei care doreau să devină membri era veche de 14 ani. Ea s-a închis în aprilie/mai 2007, astfel că nimeni nu mai știe cum poate avea acces în clubul lui Walt Disney.

 • Metro-2, Rusia

7. Moscova. Metroul 2

Rusia are un sistem secret de linii de metrou care sunt paralele cu cele ale metrolului public din Moscova. Lungimea Metrolului 2 se zvonește că ar depăși-o chiar și pe cea a celui public. Se spune că are 4 linii și 50, până la 200 de metri adâncime, și face legătura între Kremlin și cartierul Serviciului General de Securitate, aeroportul Vnukovo 2 și un oraș subteran la Ramenki, la care se adaugă alte locuri de importanță națională. În 1994, mai mulți lucrători de la serviciul urban au găsit accidental urme ale sistemului subteran.

 • Whites Club, UK

6. White’s Gentlemen’s Club

White’s este un club londonez al gentlemenilor, construit în 1693 de un imigrant italian, Francesco Bianco. La început, aici se vindea ciocolată caldă, o delicatesă rară și foarte scumpă la vremea respectivă. În secolul al XIX-lea, clădirea era exclusiv destinată tinerilor gentlemeni provenind din înalta societate. Teoretic, toți domnii la modă aveau statut de membru, dar practic numai cei foarte influenți aveau acces. Astăzi este cunoscut mai mult ca un loc de socializare și jocuri de noroc. Ca și în cazul clubului lui Walt Disney, nu se știe nimic însă despre cum poți să ajungi membru.

 • Aria 51, SUA

5. Aria 51

Aria 51 este cunoscută pentru natura secretă și incontestabila legătură cu studii clasificate despre fenomene neobișnuite. Așa se face că a devenit un punct de interes pentru teoriile moderne legate de OZN-uri. Localizată lângă Lacul Groom, este o mare bază militară secretă care susține dezvoltarea testelor experimentale și a sistemelor de arme. Perimetrul de securitate este păzit de forțe militare private. Baza nu apare pe nicio hartă publică a Statelor Unite. Cine încearcă să pătrundă în aria de securitate riscă să fie ucis.

 • Coreea Nord

4. Camera 39

Apărută în 1970, Camera 39 este una dintre cele mai secrete organizații din lume. Misiunea ei: să obțină susținere străină pentru regimul nord-coreean al lui Kim Jong II, liderul suprem al Coreei de Nord. Puternica entitate care există de zeci de ani, este bănuită că ar scoate fonduri din contrafaceri și contrabandă cu droguri și arme. Banii sunt folosiți de Kim, potrivit experților, numai ca să cumpere loialitatea oficialilor de rang înalt și să păstreze controlul asupra țării. Camera 39 se bănuiește că este localizată într-o clădire a Partidului Muncitorilor din Pyongyang.

 • Templul Ise, Japonia

3. Marele Altar Ise

Marele Altar Ise este considerat unul dintre cele mai sacre locuri din Japonia. Dedicat zeiței Soarelui, este cunoscut încă din anul 4 î.H.. Altarul este dărâmat și reconstruit o dată la 20 de ani, ca parte a convingerilor Shinto despre moarte și reînnoire a naturii. Singurele persoane care au acces în templu sunt membrii familiei regale și înalții preoți.

 • Mount Weather, SUA

2. Mount Weather

La 74 de km distanță de Washington DC, există o bază militară secretă, localizată în adâncurile unui munte, lângă localitatea rurală Bluemont, Virginia. Mount Weather este de fapt un oraș subteran. Aici se presupune că sunt străzi, cafenele și spitale, un sistem propriu de purificare a apei, clădiri de birouri, un mic lac cu apă proaspătă din izvoarele subterane și chiar un sistem de televiziune. Toate controlate de Agenția Federală a Managementului de Urgență. În cazul unui război nuclear, președintele, cabinetul sau și restul Biroului Executiv s-ar putea muta în Mount Weather.

 • Menwith Hill, UK

1. Menwith Hill

Este un loc aflat sub administrația Forțelor Aeriene Britanice, cunoscut pentru legăturile cu rețeaua de spionaj Echelon. Baza Menwith Hill este lângă Harrogate, în nordul Yorkshire-ului, Anglia. Este cea mai mare stație de monitorizare electronică din lume, care deservește atât Regatul Unit al Marii Britanii, cât și Statele Unite. Aici este cheia rețelei mondiale de supraveghere electronică și spargerea codurilor secrete, adică ceea ce se numește „hacking”.

11 thoughts on “Topul celor mai secrete locuri din lume

 1. Foarte interesant articolul, Petru. Cine ştie câte locuri dintr-astea interzise mai există în lumea asta depre care ştiu doar cei care le-au creat, care poate astăzi nici nu mai trăiesc Cine poate ştii câte comori şi documente secrete ascunde Pământul? Numai Dumnezeu.
  O seară minunată îţi doresc, Petru! 🙂

  1. Ai mare dreptate, Ștefania. Omul este atras mereu de lucruri și locuri misterioase, căutând să afle ceea ce alții se străduiesc să ascundă. E în firea noastră! S-auzim de bine! 🙂

 2. Foarte interesante informatii. Si cate or mai fi. Nu mai zic de “secretele” de pe la noi, caci sunt foarte multe, despre care stim doar “legende”.
  O zi frumoasa! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.