Cei mai răi din istorie

1o. Delphine LaLaurie

LaLaurie a fost o persoană foarte sadică, dar care făcea parte din înalta societate a New Orleans-ului. Casa acesteia era un loc al groazei. Pe 10 aprilie 1834, un incendiu a izbucnit în bucătăria vilei acesteia, iar pompierii au găsit doi sclavi legați cu lanțuri de plită. Se pare că aceștia provocaseră incendiul pentru a atrage atenția. Pompierii au fost conduși către pod, unde era o adevărată surpriză. Peste o duzină de sclavi desfigurați și mutilați erau încătușați de zidurile și podeaua încăperii. O mare parte a acestora fuseseră supuși unor experimente medicale macabre. Un bărbat părea a fi subiectul unei bizare operații de schimbare de sex, o femeie era închisă într-o cușcă, iar membrele îi fuseseră rupte și rearanjate astfel încât să semene cu un crab, o altă femeie cu mâinile și picioarele amputate, iar pielea tăiată circular pentru a semăna cu o omidă. Gurile câtorva erau cusute și astfel muriseră de foame, în timp ce mâinile altora erau cusute de diferite părți ale corpului. Majoritatea erau morți, însă mai erau și câțiva care implorau să fie uciși pentru a le fi curmată suferința. LaLaurie a reușit să fugă și nu a mai fost prinsă niciodată.

9. Ilse Koch

Poreclită „Cățeaua de la Buchenwald”, din cauza cruzimii sadice cu care trata prizionierii, Ilse Koch a fost căsătorită cu un alt nazist malefic, membru SS, Karl Otto Koch, dar l-a depășit pe acesta cu felul ei depravat și inuman, dar și lipsa totală de respect pentru viața umană. Se folosea de sexualitatea sa umblând goală prin lagăr, iar dacă vreun bărbat îndrăznea să-i arunce o privire era împușcat pe loc. Cea mai infamă acuzație la adresa ei a fost aceea că alegea prizionieri cu tatuaje interesante pentru a fi uciși. Din pielea acestora ar fi confecționat mai apoi lampadare pentru propria casă. Din nefericire nu s-au găsit dovezi pentru a putea proba această acuzație. După război a fost arestată și a stat în închisoare sub diferite acuzații, spânzurându-se în celulă, în 1967, din cauza sentimentului de vinovăție.

8. Shirõ Ishii

Ishii a fost un microbiolog și general-locotenent al Unității 731, o unitate pentru războiul biologic al armatei Imperiale Japoneze, din timpul celui de-al doilea război Chinezo-Japonez. Acesta s-a născut în fostul sat Shibayama și a studiat medicina la Universitatea Imperială Kyoto. În 1932 și-a început experimentele preliminare legate de războiul biologic, într-un proiect secret al armatei Japoneze. În 1936 a fost înființată Unitatea 731. Ishii a construit un complex uriaș – peste 150 de clădiri și peste 6 kilometri pătrați – lângă orașul Harbin din China. Numeroasele atrocități comise de Ishii, împreună cu subordonații săi din unitatea 731, includ: vivisecția oamenilor, inclusiv a femeilor însărcinate (după ce, în prealabil, fuseseră însărcinate de către doctori), amputarea membrelor prizionierilor și reatașarea acestora în alte părți ale corpului. Unora dintre prizionieri le erau congelate membrele pentru a studia cangrena rezultată în urma decongelării.

Tot oameni erau folosiți și pentru a testa efectele grenadelor sau ale aruncătoarelor de flăcări. De asemenea, prizionierii erau inoculați cu diferite boli sub pretextul vaccinării, pentru a putea fi studiate efectele respectivelor boli. Pentru a putea studia efectele bolilor venerice, prizionierii erau infectați în mod deliberat cu sifilis și gonoree, prin viol. Deoarece i-a fost oferită imunitate de către Forțele Americane de Ocupație, la sfârșitul războiului, Ishii nu a făcut nici măcar o zi de închisoare pentru faptele sale și a murit la 67 de ani, în urma cancerului la gât.

7. Ivan al IV-lea al Rusiei

Cunoscut și ca Ivan cel Groaznic a fost Cneaz al Moscovei între 1533 și 1547 și a fost primul conducător al Rusiei care a luat titulatura de Țar. În 1570, Ivan a crezut că elitele orașului Novgorod plănuiau să fugă în Polonia și a plecat în fruntea unei armate pentru a le opri fuga. Soldații conduși de Ivan au construit ziduri în jurul orașului, pentru a preveni ieșirea populației. Între 500 și 100 de persoane erau adunate zilnic de către trupe, pentru a fi torturate și ucise în fața lui Ivan și a fiului acestuia. În anul 1581, Ivan și-a bătut nora însărcinată pentru că nu purta haine modeste, lucru care a dus la avort. Fiul acestuia, numit tot Ivan, a iscat o ceartă cu tatăl său la aflarea veștii, ceartă care l-a făcut pe Ivan tatăl să-și lovească fiul în cap cu sceptrul. Lovitura a dus la moartea „accidentală” a fiului său.

6. Oliver Cromwell

„Cucerirea Cromwelliană a Irlandei” (1649-1653) se referă la recucerirea Irlandei de către forțele Parlamentului Englez, (forțe conduse de către Oliver Cromwell) în timpul Războiului celor Trei Regate. Consecințele acestei cuceriri (pentru a alunga autoritatea catolică) au fost moartea a 200.000 de oameni, ca urmare a foametei sau a bolilor, și luare a 50.000 de irlandezi în sclavie. Cromwell considera catolicii ca fii eretici, așa că a socotit cucerirea ca fiind propria sa „Cruciadă” modernă. Amărăciunea cauzată de către cotropirea Cromwelliană a fost o sursă puternică pentru naționalismul irlandez, începând cu secolul al 17-lea. A murit în 1651, și era urât atât de tare încât în 1658 a fost exhumat și executat postmortem – corpul i-a fost atârnat în lanțuri la Tyburn și a fost dezmembrat mai târziu, resturile fiind aruncate într-o groapă, iar capul, înfipt într-o prăjină, a fost expus în fața Westminster Wall timp de 24 de ani.

5. Jiang Qing

Se crede că a fost principala forță care a condus Revoluția Culturală. În timpul Revoluției Culturale, majoritatea activităților economice au fost oprite și nenumărate clădiri antice, artefacte, cărți antice și picturi au fost distruse de către Gărzile Roșii. Cei 10 ani de Revoluție Culturală au dus practic la prăbușirea sistemului de învățământ și mulți intelectuali au fost trimiși în lagăre. Drepturile umane au fost anulate pentru milioane de chinezi, în timpul acestei revoluții. Alte câteva milioane au fost strămutate cu forța. Estimările legate de numărul morților (civili, cât și Gărzi Roșii) sunt în jurul a 500.000, în perioada 1966-1969, însă alte estimări vorbesc de 3.000.000 de morți și 36 de milioane persecutați.

4. Pol Pot

A fost conducătorul Khmerilor Roșii și Primul Ministru al Cambodgiei, între 1976 și 1979, fiind însă liderul de facto din 1975. În timpul conducerii sale, Pol Pot a impus o versiune extremă a comunismului agrar, când toți locuitorii orașelor au fost mutați la țară, pentru a lucra în ferme colective. Efectele sclaviei, malnutriției, proastei îngrijiri medicale și a execuțiilor militare au dus la uciderea a 2.000.000 de cambodgieni (aproximativ o treime din populație). Regimul său a câștigat notorietate prin acuzarea intelectualilor și a altor „inamici burghezi” de crimă. Khmerii Roșii au făcut execuții în masă, în locuri cunoscute sub numele de „Câmpurile pentru Ucis”. Cei executați erau îngropați în gropi comune. Pentru a economisi muniție, execuțiile erau făcute de multe ori folosind ciocane, toporiști, săbii sau bețe de bambus ascuțite.

3. Heinrich Himmler

A fost arhitectul Holocaustului și al Soluției finale și este considerat de unii cel mai mare ucigaș în masă (deși în realitate este Josef Stalin). Dacă nu ar fi existat acest om, Holocaustul nu ar mai fi avut loc. Himmler a încercat să creeze o rasă dominantă cu aspect Nordic, rasa Ariană. Planurile sale pentru puritatea etnică au fost zădărnicite de orgoliul lui Hitler de a lua personal decizii militare, în loc să-și lase generalii să le ia, ducând astfel la terminarea prematură a războiului. A încercat fără succes să negocieze cu Vestul și a fost șocat pentru că a fost tratat ca un criminal în momentul capturării. S-a sinucis mușcând o capsulă cu cianură.

2. Adolf Hitler

A fost numit Cancelarul Germaniei în 1933, a fost „Fuhrer” din 1934, până în momentul sinuciderii sale, în 1945. Până la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial, politicile de expansiune teritorială și subjugare rasială ale lui Hitler au dus la moartea și distrugerea a zeci de milioane de oameni și genocidul a șase milioane de evrei, în Holocaust. Pe 30 Aprilie 1945, după lupte de stradă intense, când trupele sovietice au fost observate în apropierea Cancelariei Reichului, Hitler s-a sinucis împușcându-se și mușcând simultan dintr-o pastilă de cianură. Hitler este clasat peste Himmler doar pentru că ar fi putut opri implementarea politicilor lui Himmler, însă nu a făcut-o.

1. Iosif Stalin

Secretar General al Partidului Comunist al Comitetului Central al Uniunii Sovietice, din 1922 până în momentul morții, în 1953. Sub conducerea lui Stalin, Ucraina a suferit o foamete (Holodomor) atât de mare încât este considerată de mulți a fi un act de genocid din partea lui Stalin. Estimările legate de numărul morților variază de la 2,5 milioane, la 10 milioane. Foametea a fost cauzată de decizii politice și administrative directe. Pe lângă foamete, Stalin a ordonat epurări în interiorul Uniunii Sovietice, represiunea fiind îndreptată către toți cei considerați ca fiind inamici ai statului. În total, se estimează că numărul celor uciși în timpul conducerii lui Stalin este între 10 milioane și 60 de milioane.

12 thoughts on “Cei mai răi din istorie

 1. E cutremurător că aceste lucruri s-au întâmplat. E înfiorător ce-am citit. M-au îngrozit faptele aceştor monştrii, pentru că oameni nu pot fi numiţi!
  Domne fereşte, ca astfel de creaturi, să nu mai existe în vecii vecilor!

  O zi minunată îţi doresc, Petru şi numai bucurii! 🙂

  1. Bine ar fi ca asemenea monstruozități să nu se repete. Dar am văzut și în zilele noastre cazuri de răpiri, sechestrări și exploatări de persoane, e drept că la o scară mai redusă.
   Multă bucurie să-ți aducă ziua de azi, Ștefania! 🙂

 2. Cuuuum, măăăi … ??? Niciun român ??? 😯 Nț, nț, nț… La rele știam că suntem și noi pe-acolo, prin preajma podiumului…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.