Care este mărimea medie a penisului?

De-a lungul timpului, oamenii de știință au încercat să răspundă la întrebarea pe care și-o pun foarte mulți bărbați: care este mărimea medie a penisului?

dimensiune

Constatările publicate sunt adesea prezentate alături de informații de bază privind anxietatea des întâlnită la bărbați cu privire la dimensiunea penisului și eventualele implicații ale acestei probleme asupra plăcerilor sexuale. Adevărul legat de lungimea organului genital masculin și circumferința sa s-ar putea să fi fost afectat de multitudinea materialelor pornografice la care avem acces. De asemenea, aici joacă un rol o altă industrie care le promite bărbaților un penis mai mare prin diverse intervenții de extindere. În plus, trebuie menționat și că imaginea pe care o are un bărbat cu privire la organul său genital îl poate face să creadă că penisul său este mai mare sau mai mic comparativ cu al altuia. Acest lucru ar putea fi determinat de modul în care bărbatul își privește penisul. Privit de sus acesta va părea întotdeauna mai mic decât atunci când este observat din lateral, de exemplu.

Femeilor le pasă mai puțin de mărimea penisului

Grijile pe care și le fac bărbații cu privire la părerea femeilor față de mărimea penisului s-ar putea să fie nefondate. Un studiu publicat în British Journal of Urology International sugera că, în timp ce majoritatea femeilor (85%) erau satisfăcute de mărimea penisului partenerului, bărbații continuau să fie nesiguri de asta. În același timp, aproape jumătate dintre bărbații implicați în studiu (45%) își catalogau penisul ca fiind mic, deși oamenii de știință au concluzionat că astfel de cazuri erau rarisime.

Într-un alt studiu, unde 170 de femei au fost intervievate, s-a constatat că deși mărimea penisului s-a dovedit a fi importantă într-o oarecare măsură, numărul de femei care considerau că acest aspect ar avea o importanță substanțială era foarte mic. În timp ce majoritatea bărbaților își fac probleme de lungimea organului lor genital, femeile sunt mai interesate de diametrul acestuia, indică un alt studiu. Mai exact, o cercetare realizată pe 50 de femei active din punct de vedere sexual a indicat că diametrul penisului este mai important în satisfacerea sexuală, decât lungimea.

Când este un penis mic?

Probabil că cel mai bun sistem de estimare a mărimii unui penis este cel utilizat de medici atunci când hotărăsc dacă un pacient are sau nu nevoie de o augmentare a organului. Într-o cercetare publicată în Journal of Urology, oamenii de știință au studiat mărimea a 8o de penisuri „normale din punct de vedere fizic” înainte și după erecții induse de medicamente. Apoi, ei au concluzionat: „doar bărbații care au o dimensiune flască mai mică de 4 centimetri, sau una erectilă mai mică de 7,5 centimetri ar trebui să fie considerați candidați pentru intervenții de mărire a penisului”.

Care este mărimea „normală” sau medie a penisului?

În urma cercetărilor s-a constatat că lungimea medie a unui penis este de 8,8 centimetri în stare flască, neerectilă, și 12,9 centimetri în stare erectilă. De asemenea, studiul a scos la iveală că mărimea unui penis erectil nu este corelată cu mărimea penisului în stare neerectilă. Cu alte cuvinte, bărbații care au aceleași dimensiuni ale penisurilor în stare neerectilă, pot avea dimensiuni diferite atunci când penisurile sunt în stare erectilă.

Aceste constatări au fost susținute și de un alt studiu în care specialiștii au studiat 200 de bărbați de origine turcă și care a indicat că „lungimea în stare flască avea o importanță minoră în determinarea lungimii penisului în stare erectilă”. Cercetarea despre care am menționat mai sus și care a determinat mărimea medie a penisului a inclus și un studiu publicat recent (în ianuarie 2014).

În studiu au fost incluși mai bine de 1.600 de bărbați americani. Deși specialiștii nu au realizat măsurători fizice independente, bazându-se pe măsurătorile făcute de fiecare bărbat în parte, specialiștii estimează că măsurătorile au fost corecte din moment ce subiecții au primit la finalul studiului prezervative care să corespundă cu mărimea declarată. Acest studiu a indicat că mărimea medie a penisului este de: 14,2 cm lungime și 12,2 cm circumferință (în stare erectilă).

Alte măsurători

În ultimii ani au mai existat și alte studii care au încercat să determine dimensiunile medii ale penisului. Unul dintre ele, publicat în 2001, a inclus 3.300 italieni tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 19 ani. Astfel, cercetătorii au concluzionat că dimensiunile medii ale unui penis aflat în stare flască sunt: 9 centimetri lungime și 10 centimetri circumferință.

Alt studiu, care a examinat 301 bărbați din India a sugerat că în stare flască, dimensiunea medie a penisului este de 8,2 cm lungime și 9,1 cm circumferință. În stare erectilă, studiul a indicat că lungimea medie este de 13 cm și circumferința de 11,5 cm. La finalul studiului, specialiștii au concluzionat că „există diferențe semnificative între dimensiunile penisului observate în rândul subiecților indieni și cele declarate de alte țări”.

O altă analiză, publicată în Nature, cita 16 relatări din mai multe surse, prima fiind una de acum mai bine de 100 de ani, publicată în 1899. Pe baza datelor extrase din aceste studii, oamenii de știință au concluzionat că în stare flască, lungimea medie a penisului variază între 7 și 10 cm, pe când circumferința variază și ea între 9 și 10 cm. În stare erectilă, lungimea medie a penisului variază între 12 și 16 cm, pe când circumferința este de aproximativ 12 cm.

Sursa: MNT

20 thoughts on “Care este mărimea medie a penisului?

  1. Poate ca raspunsurile date de barbati si de femei nu sunt cele corecte. Barbatilor le place sa se planga de marimea penisului, pentru a fi incurajati si laudati, iar femeilor poate ca le e rusine sa recunoasca cat de mult le intereseaza problema/ “Draga, o doamna se gandeste la alte lucruri, nu la…. penis!” 🙂
    Am glumit, desigur. Pe jumatate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.