Cei mai fericiți angajați din lume

TOP 10. Cei mai fericiți angajați din lume

În timp ce românii lucrează 40 de ore pe săptămână, alții o duc ceva mai bine. Lucrează mai puțin și primesc mai mulți bani decât noi.

1. Olandezii lucrează 29 de ore și câștigă, în medie, 47.000 de dolari pe an. Și asta pentru că majoritatea olandezilor, și în special mamele, lucrează doar patru zile pe săptămână. Este un rezultat al eforturilor făcute de autoritățile olandeze, care au promovat munca part-time și s-au angajat să le ofere cetățenilor mai mult timp pentru viața de familie.

munca-multa

2. Următorii în top sunt danezii, care muncesc doar 33 de ore pe săptămână și au un salariu mediu de 46.000 de dolari. Angajații danezi au dreptul la cinci săptămâni de vacanță plătită în fiecare an.

3. Norvegienii lucrează tot atât, 33 de ore, dar sunt plătiți cu 44.000 de dolari pe an. Părinții care au copii mici au dreptul de a lucra mai puțin. Mamele primesc salariul integral în primele 43 de săptămâni de după naștere. Joburile part-time sunt extrem de căutate, mai ales în rândurile femeilor cu copii.

4. Irlandezii lucrează, în medie, 34 de ore pe săptămână și sunt plătiți cu 51.000 de dolari pe an.

5. Nici nemții nu stau prea mult la lucru, media pe țară fiind de 35 de ore pe săptămână. Salariile sunt destul de mari, media fiind la aproximativ 40.000 de dolari pe an. Și asta pentru că statistica arată că unul din patru germani lucrează part-time.

6. Elveția – 35 de ore pe săptămână, salariul mediu de 50.000 de dolari pe an.

7. Belgia – 35 de ore pe săptămână, salariu mediu de 44.000 de dolari pe an. Belgienii au, de asemenea,

dreptul, pe lângă concediul obișnuit din timpul anului, la o întrerupere a muncii timp de un an. Acest privilegiu este acordat o dată în viață. În acel an, guvernul îi plătește cetățeanului o îndemnizație.

8. Suedia – 36 de ore pe săptămână, salariu mediu de 38.000 de dolari pe an.

9. Australia – 36 de ore pe săptămână, salariu mediu de 45.000 de dolari pe an.

10. Italia – 36 de ore pe săptămână, salariu mediu de 34.000 de dolari pe an.

Advertisements

31 thoughts on “Cei mai fericiți angajați din lume

 1. E foarte interesant, cred ca mi-ar fi placut in Belgia! 🙂 … Am lucrat odata, scurt, intr-un birou notarial si desi era ok, mi se parea ca-mi fura timpul si viata. In teatru in schimb, nu simt lucrul asta, chiar daca uneori orele de munca sunt mult mai numeroase. Cred ca daca-ti place munca pe care-o faci nu mai numeri orele…si nici banii 🙂

  1. Mă bucur să cunosc pe cineva care lucrează pe scenă. Am toată aprecierea pentru artiștii din acest domeniu fascinant. Mulțumesc mult pentru vizită și comentariu! 🙂

 2. Tarile pe care le-ai mentionat sunt din Vestul Europei si acolo oamenii muncesc, cand vine vorba de munca. Nu iau pauze micute si dese de cafele ori joaca solitere.
  Reguli si nivel la care vom ajunge si noi, in cateva decenii.

  1. Oare la ce nivel vor fi ei, când noi vom ajunge la stadiul lor de azi? Că nici ei nu stagnează.
   Sau suprapopularea planetei va duce la o recesiune și sărăcire globală? Dar să fim optimiști, totuși! 🙂

 3. ma omori cu stirile astea. maine promit sa chiulesc vreo 4 ore de la munca pentru a egala macar ca timp statisticile 😀 !

 4. Aici frate, te contrazic :

  ” Cei mai fericiti angajati din lume ”
  Sunt angajatii lui Basescu Traian
  O stim toti romanii, pe bune,
  Precum povestea cu ” Calul Troian ” !!! 🙂 🙂 🙂
  O zi cu soare
  chiar de suntem in 13 ! 🙂
  Aliosa.

  1. Ei las’ că le pică și lor perna de sub fund! Toate au un sfârșit, la fel și „epoca Băsescu”. Vin alții care să ne mintă și jecmănească.
   Am auzit că vin ploi torențiale, dar eu îți doresc o vreme blândă și benefică, Alioșa! 🙂

   1. Vremea bland-a-disparut
    Ploile iar au venit
    Eu sunt foarte abatut 😦
    Ca nu mai vad pe la zenit
    Soarele nost’mult iubit !!!
    O seara fara ploi ! 🙂
    Aliosa.

   2. Nu fi abătut, că și ploilre își au rostul lor. Pe la noi era ridat pământul de uscăciune și răsadurile se ofileau de dorul apei. Numai să fie cu măsură! 😉

 5. Eu consider fericirea altfel: as fi fericit daca mi-ar face placere sa muncesc zilnic cate 12 ore. Asta cred ca ne lipseste, placerea si dorinta de a face ceva deosebit, pe care am inlocuit-o cu constrangerea.

  1. Înainte de ’89, chiar lucram câte 10-12 ore pe zi, inclusiv unele duminici. Și nu pot zice că nu eram fericit, iar salariul era bunicel, mai ales că nu prea aveai pe ce-l cheltui. Acuma, ne-am emancipat!

 6. Pai nu spui nimic despre costul cosului zilnic in aceste tari fericite. Nici despre costul chiriei, utilitatilor, etc.

 7. Buna!
  Ai ales un subiect de maxim interes, indiferent de nationalitate, rasa, sex, religie, educatie. Munca putina, bani multi.
  Stii care e tara in care se munceste cel mai mare numar de ore pe saptamana? Si se munceste, nu asa cum “se dau raniti” unii romani ca muncesc de la 8 la 15 sau 16.

  Iti citesc cu placere posturile.
  Cel mai importat lucru este sa avem de lucru, sa ne respectam mai mult clientii si meseria, si sa fim platiti corect pentru munca prestata.
  Multa sanatate si spor in toate!

  1. Cred că țara noastră are cel mai mare număr de ore de muncă din Uniunea Europeană, dar asta numai pe hârtie, zic eu. În realitate, se chiulește la greu în marea majoritate și mai ales la stat.
   Mulțumesc frumos pentru apreciere, care, de altfel, e reciprocă și perpetuă. Să ai o zi rodnică și binecuvântată! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s