Sărbătoare la Danone

Celebrul iaurt Danone a împlinit pe data de 15 mai, 15 ani de la producerea lui în România. Cu această ocazie deosebită, a fost lansat și un site : http://danone.ro/. în care se poate afla istoria și evoluția acestui produs apreciat de milioane de oameni din întreaga lume. Site-ul este foarte bine structurat, are informații complete și imagini sugestive.

De aici se poate afla începutul producerii iaurtului Danone, în Barcelona, Spania, atunci când Isaac Carasso își vede visul împlinit și vinde primul iaurt de acest gen, în anul 1919. Numele i l-a dat de la fiul său, Daniel – Danon în spaniolă, iar produsul se vindea la acea vreme în farmacii. De ce? Pentru că în acele timpuri nu existau antibiotice, însă iaurtul Danone conținea bacterii lactice de la Institutul Pasteur.

Astăzi, grupul Danone deține primul loc în lume pentru producția de lactate proaspete, cu o experiență de aproape 100 de ani în producerea și distribuirea iaurturilor. În România lucrează 500 de angajați autohtoni, care vând zilnic peste 1 milion de iaurturi, din care o parte este exportat în alte țări din Europa. S-au investit peste 300 milioane lei și se fac zilnic mai mult de 1600 de teste de calitate & siguranță.  Cifra de afaceri a grupului a fost în anul 2012 de peste 500 milioane de lei.

beneficii-iaurt

Precum laptele din care este obținut, iaurtul Danone e o sursă importantă de minerale (în special calciu), grăsimi pe bază de acizi grași cu lanț scurt, glucide specifice (lactoză) și vitamine. Produsul are un rol important în dezvoltarea și menținerea țesuturilor (musculatură și organe vitale), fiind o sursă de proteine cu valoare nutritivă înaltă, care oferă organismului toți cei 9 aminoacizi esențiali.

Grupul Danone are totodată și o tradiție îndelungată în protejarea naturii și a resurselor Pământului, fiind conștient că acestea sunt limitate și trebuie gospodărite cu chibzuință. Nu pot să găsesc deficiențe în site-ul proaspăt inaugurat, dar vreau să cred că el va fi actualizat mereu și, de fiecare dată când voi reveni am să găsesc noi informații interesante.

Advertisements

14 thoughts on “Sărbătoare la Danone

 1. Cand era Maria mica, aveam frigiderul plin de dinozauri Danonino, de litere de la iaurturile mici, cu fructe . 😀

 2. Foarte frumoasă aniversarea la Danone, 15 ani de activitate. Bravo lor!
  Sunt delicioase produsele Danone şi cuceritoare.
  Foarte interesant articolul, Petru. Îţi mulţumesc mult că ai împărtăşit cu noi informaţii despre Danone, pe care eu sinceră să fiu nu le cunoaşteam.
  O seară lină îţi doresc, Petru şi o săptămână binecuvântată! 🙂

  1. Nici eu nu știam prea multe despre Danone, până nu am intrat pe proaspătul lor site. De acolo am preluat ce mi s-a părut mai interesant, dar sunt încă multe informații demne de luat în seamă.
   Mulțumesc frumos pentru apreciere și sper să ai parte de zile blânde și împlinite, Ștefania! 🙂

 3. Roza mea era si mai este , fan declarat Danonino…mai ales cand are promotii 😀
  Vara obisnuieste sa iti faca inghetata din iaurtelele alea 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s