Epigrama care mușcă (XC)

Astăzi se decide cine ne va reprezenta în Parlamentul European. Să lăsăm pentru puțin timp grătarele și comoditatea, pentru a ne face datoria. Să votăm cu mintea, nu cu sufletul!

02_alegeri_-_vot

HAI LA VOT!

Numai cel care votează

Are conștiința trează;

Că-i o zi când se cuvine

Să schimbăm răul în bine.

.

PS. – Cum bine zis-a Caragiale,

Prin cetățeanul turmentat:

„Eu pentru cine votez oare?”

Și-n starea lui, tot a votat!

25 thoughts on “Epigrama care mușcă (XC)

 1. Eu votez cu taranii din Pungesti. Dar acestia nu se afla pe lista, aflandu-se, acum, sub asediu. Asa ca… nu am reprezentanti reali, care sa sustina ceea ce doresc eu, pentru Europa. Si de ce sa votez cu agresorii candidatilor mei (repet – taranii din Pungesti)?

  1. Chiar nu e nimeni care să dea o urmă de speranță alegătorilor? Chiar sunt toți hoți sau pătați la fel de mult? Oare, nu există nici o soluție de a schimba ceva prin vot? Măcar persoana, dacă nu concepția!
   Dacă o să continuăm cu concepția că prin vot nu aducem vreo ameliorare a situației actuale, vom rămâne mereu cu aceiași corupți.

   1. Eu cred ca, chiar daca ne vom schimba aceasta conceptie, de a crede ca putem schimba ceva prin vot, tot nu se va schgimba nimic. De fapt, aceasta credinta a venit din experienta celor 25 ani, caci am dat vot negativ de atatea ori pana acum. Adica, noi, romanii, ne-am convins ca asta e realitatea, nu suntem noi asa pesimisti de felul nostru.

   2. Acum, după ce s-au încheiat alegerile, pot să zic că măcar s-a văzut o tendință de creștere în procentul de participare la vot, față de alegerile europarlamentare anterioare.

 2. Gata, constiinta mea este linistita, am votat, si e bine cat mai multi sa mearga, votam pentru un parlament european ce va face legislatie valabila in toate tarile UE . Trebuie sa aratam macar prin prezenta ca ne pasa .

  1. Mă bucură atitudinea ta și te felicit că ți-ai sacrificat din timpul tău, pentru a arăta că-ți pasă! Dacă stăm doar în casă sau ne ducem la iarbă verde, nimic nu se va schimba.

  1. Dacă nu votăm, nu contăm. De ce să-i lăsăm să voteze doar pe cei implicați în politică? Suntem europeni și trebuie să demonstrăm că ne pasă!

 3. Frumoasă epigrama ta Petru, în ton cu evenimentul zilei.
  Eu, încă n-am fost la vot, dar imediat o să merg să-mi fac datoria morală!
  Sper ca şi cel căruia îi acord încrederea mea şi-o va face.
  Ai o seară lină, Petru! 🙂

  1. Așa sper și eu, dragă prietenă! Dar dacă nu votăm, nu putem nici să sperăm. E precum în bancul acela în care cineva îi cere lui Dumnezeu să-l ajute să câștige la loto, dar el nu-și cumpăra bilet.
   O seară molcomă și pentru tine, Ștefania! 🙂

 4. Esti un fericit daca mai ai puterea de a spera .Si chiar asa : Eu cu cine votez ” daca nu-mi place si nici n-am incredere in nici unul de pe lista ?

  1. Întotdeauna există o opțiune, dragă prietenă! Dintre toți cei pe care i-ai văzut pe liste și le-ai ascultat promisiunile, nu se poate să nu fie unul mai breaz ca altul.Măcar un pic! 😉

 5. “Numai cel care votează
  Are conștiința trează ..”

  excelent indemnul frate
  ca sa spui ca n-ai dreptate
  ori esti prost, ori esti nebun
  si devii carne de tun !!! 😦 😦 😦

  Din pacate, pe la tine,
  prezenta la VOT e rau de mica
  in timp ce la mine,
  este mult mai bunicica !!! 🙂 🙂 🙂

  O duminica seara asa cum ti-o doresti ! 🙂
  Aliosa.

  1. Ai dreptate și regret că, în această privință, ne situăm la poluri opuse. Se pare că pe la noi, moroșenii au preferat să meargă la biserică și apoi la birtul din sat. 🙂

 6. Adevărul e că aș fi votat. Ambasada română este însă la peste 200 km de mine! Cu prunc după mine e cam greu să ajung acolo, ca să nu mai spun că duminica e crimă să conduci în Atena! Știu că și votul meu contează.

 7. In materie de vot nu s-a schimbat nimic de la Caragiale. Un acelalsi “eu cu cine votez? ”
  Aceeasi intrebari ca pe vremea lui Constantin Tanase “si cu asta ce-am facut?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.