Alegerea vestică a liderilor ruși

De ce Putin, Medvedev și Lavrov își țin copiii în Europa și SUA?

Deși au criticat în permanență și nestingherit țările europene, majoritatea liderilor ruși au proprietăți scumpe și conturi bancare în statele din Occident sau în SUA. Ba mai mult, toți acești critici ai UE și patrioți ai Rusiei își țin copiii și nepoții în Occident sau în America. Așadar, părinții își trimit copii să trăiască în Vest, își cumpără proprietăți, le trimit bani și chiar au dublă cetățenie.

„Toate acestea se întâmplă dintr-un motiv simplu – ei disprețuiesc Rusia, oamenii acestei țări și au pus cruce țării de mult”, scrie Aizen Tancio, autorul cercetării de mai jos. Deși lista copiilor și nepoților liderilor din Rusia care trăiesc în Occident este destul de mare, autorul prezintă, pe scurt, câteva dintre ele.

Pentru început…

1. Familia președintelui Putin

Despre familia președintelui se știe foarte puțin, ținând cont de stilul său de viață, ascuns de ochii lumii. A fost căsătorit și a divorțat. La începutul anilor ’90, Putin a revenit la Sankt-Petersburg, însă pe fiicele sale le-a trimis în Germania, unde au studiat la prestigioasa școală germană „Peterschule”. La mijlocul anilor ’90, s-au întors în Rusia și în 1996 s-au mutat la Moscova. Dar nici aici fiicele nu au părăsit calea germană. „Școala nemțească a Mosvcovei” există și în prezent, fiind îngrădită de un gard verde și camere video, iar peste tot sunt inscripțiile „Achtung!” (n.r.: Atenție!).

La începutul anilor 2000, ambele fiice ale lui Putin au fost înregistrate ca studente la Universitatea de Stat din Sankt-Petersburg, dar nimeni nu le-a văzut niciodată. Este cunoscut faptul că cea mai tânără fiică – Ecaterina – locuiește în Germania, la München. În 2013, a avut loc nunta Ecaterinei Putin și a lui Yong Joon Vaughn (coreean) și s-a petrecut într-un hotel din Maroc, fiind descrisă drept o petrecere grandioasă.

Cea mai mare fiică a lui Putin – Maria – trăiește în Olanda, în orașul Voorschoten, aproape de Haga, și nu locuiește singură, ci cu un olandez în vârstă de 33 de ani. Maria Putin trăiește într-o casă de lux, având un penthouse la ultimul etaj.

Fiicele lui Putin merg, deseori, în Italia, la invitația lui Silvio Berlusconi, cu care Putin este prieten de familie.

2. Familia prim-ministrului rus, Dmitri Medvedev

Medvedev este căsătorit cu o evreică, Svetlana Linnik. Soții Medvedev au un fiu – Ilya Medvedev. În prezent, el studiază în Rusia, dar a declarat într-un interviu că își va continua studiile la Universitatea Massachusetts din SUA.

3. Familia ministrului de Externe, Serghei Lavrov

Singura fiică a ministrului Afacerilor de Externe, Ecaterina, trăiește și își face studiile în Statele Unite ale Americii. În prezent, absolvă Universitatea Columbia din New York și intenționează să se stabilească cu traiul în Statele Unite.

4. Familia vicepreședintelui Dumei de Stat, Serghei Jelezneak

Toate cele trei fiice ale vicespeakerului Dumei de Stat, Serghei Jelezneak, învață peste hotare. Ecaterina – la o școală elvețiană de elită (studiile anuale costă 2,4 mln. de ruble, din clasa a VI-a, până în a XII-a); Anastasia – la Londra, la universitate (anual, costul studiilor este de circa 630 de mii de ruble). Cea mai mică fiică, Liza, la momentul actual, de asemenea, locuiește la Londra. Interesant e că „marinarul patriot” Jelezneak a declarat un venit de 3,5 mln. de ruble. Cu toate acestea, el achită anual 11 mln. pentru studiile copiilor săi în universități occidentale.

5. Familia vicespeakerului Dumei de Stat, Alexander Jukov

Fiul său, Petru Jukov, a studiat la Londra și chiar a stat în închisoare acolo. Jukov Jr. a participat într-o încăierare, fiind beat, și a fost condamnat la 14 luni de închisoare.

6. Familia vicespeakerului Dumei de Stat, Serghei Andenko

Fiica acestuia trăiește și studiază în Germania.

7. Familia deputatului rus, Veaceslav Fetisov

Fiica Anastasia a crescut și și-a făcut studiile în SUA. Anastasia n-a mai învățat să scrie și să citească în rusă.

8. Familia viceprim-ministrului, Dmitri Kozak

Fiul cel mare al vicepremierului Dmitri Kozak – Alexei – are cel puțin șase ani de când locuiește în străinătate și are afaceri în domeniul construcțiilor. Este coproprietar al mai multor firme străine, printre care „Red”, „McBride” etc. Fratele mai mic, Alexander, lucrează la „Credit Suisse”. În acest an, autoritățile germane și Statele Unite au acuzat banca elvețiană că-și ajută clienții să facă evaziune fiscală. Investigația este în curs de desfășurare.

9. Familia deputatului Dumei de Stat A. Remezkova, din cadrul fracțiunii „Rusia Unită”

Fiul cel mare, Stepan (Ștefan – n.r.), a absolvit recent Colegiul Militar „Valley Forge” din Pennsylvania (un an de studii costă peste un milion de ruble). Fiul deputatului a fost instruit în cadrul programului pentru ofițerii Armatei SUA (!). Apoi, Stepan s-a înscris într-o universitate privată din Hempstead, New York. Cel de-al doilea fiu al deputatului, Nicolae, studiază în Marea Britanie din 2008, la școala privată „Malvern College”. Fiica mezină locuiește în Viena, unde este gimnastă. Maria Remezkova a reprezentat echipa Austriei (!) la concursurile pentru copii din Ljubjana.

10. Familia președintelui „Căilor Ferate Ruse”, Vladimir Iakunin

Copii și nepoții „principalului patriot rus”, Vladimir Iakunin, locuiesc în afara țării – în Anglia și Elveția. Fiul președintelui „Căilor Ferate Ruse” a studiat și a trăit mulți ani în Londra, iar în prezent lucrează în Rusia, în calitate de investitor al unei firme britanice. Din anul 2009, Iakunin Jr. este coproprietar și director al societății de investiții din Marea Britanie „Venture Investments & Randament Management”, care se ocupă cu proiecte de dezvoltare în Sankt-Petersburg. Andrei Iakunin este, de asemenea, proprietarul Hotelului din Moscova „Marriot Courtyard”. În prezent, el locuiește în permanență la Londra, întrucât în 2007 a cumpărat o casă în valoare de 4,5 milioane de lire sterline. Un alt fiu al lui Iakunin – Victor – locuiește în Elveția, unde deține, de asemenea, bunuri imobiliare. Nepoții lui Iakunin au studiat la fel în instituții de învățământ de prestigiu din aceste țări.

11. Familia deputatului din Duma de Stat, din partea fracțiunii „Edinaya Rossiya” (n.r. – „Rusia Unită”), N. Valuev

În casa sa din Spania, locuiește soția, copiii și părinții. Periodic, aceștia trăiesc și în Germania.

12. Familia lui Boris Gryzlov, membru al Consiliului de Securitate

Fiica fostului speaker al Dumei de Stat al Rusiei, unul dintre fondatorii partidului „Rusia Unită”, actualul membru al Consiliului de Securitate, Boris Gryzlov, Evghenia, locuiește la Tallinn. Recent, aceasta a obținut cetățenia Estoniei.

13. Familia A. Voronțov, membru al Dumei de Stat, Partidul Comunist din Rusia

Fiica comunistului Voronțov, Ana, locuiește în Italia. Ea s-a mutat aici din Germania. Acum studiază la Universitatea din Milano. Voronțov lansează atacuri vehemente împotriva Occidentului, dar între timp plătește sute de mii de euro pentru studiile fiicei.

14. Familia lui Andrei Fursenko

Fostul ministru al Educației, Andrei Fursenko, a ascuns de public mult timp faptul că și copiii lui sunt, de asemenea, școliți în străinătate. Astăzi, fiul său, Alexandru, e stabilit cu traiul în Statele Unite ale Americii.

Concluzia reporterului

„Aceasta este doar o listă scurtă, deși, de fapt, numărul copiilor și nepoților care locuiesc în Occident este de mii, dacă nu de zeci de mii”, scrie Aizen Tancio. „Lista conține cei mai odioși „patrioți” și „dușmani ai Occidentului”, care între timp își țin familiile în „leagănul inamicului”. Copiii lor învață, trăiesc și lucrează în Vest și nu mai au nicio legătură cu Rusia, iar această cale a fost aleasă pentru ei de către părinții lor. Ei disprețuiesc Rusia și oamenii săi și văd viitorul copiilor, dar și al lor, în Vest. Cu o asemenea ipocrizie, puterea din Rusia nu are niciun viitor”, susține în încheiere autorul cercetării.

Sursa: e-mail

22 thoughts on “Alegerea vestică a liderilor ruși

 1. Eu zic sa il atribuim lui Ponta, tot ii place sa se dea mare, sa plagieze, si rezolvam doua probleme cu o iscalitura . Aflam autorul, si Putin ne scapa de Ponta . :)))

  1. Si daca ” Putin ne scapa de Ponta “,
   pe cine vrei la Palatul Victoria si la Palatul Cotroceni ?
   Cumva pe laszlo tokes ??? 😦 😦 😦

   1. Razpunzi la intrebare cu o alta intrebare ca politrucii pedelisi
    si Basescu de vreo 10 ( zece ) ani incoace ………………….

    PDL -ul si cu Crin
    Vor s-o puna de-un festin
    Pe Ponta sa-l saboteze
    Si pe 7,4 milioane de ROMANI sa-i enerveze ! 😦

 2. Buna seara, Petru !
  Felicitari pentru postarea acestor informatii ! 🙂
  Cat priveste RASPUNSUL dat de mine comentatoarei “july”,
  daca te deranjeaza, il poti STERGE ! 😦
  Dupa mine,
  NICI IN GLUMA nu se cade sa spunem ce-a spus
  comentatoarea de mai sus !!! 😦 😦 😦
  O seara frumoasa ! 🙂
  Aliosa.

  1. Mulțumesc pentru felicitările transmise, dragă prietene! Nu-mi place să șterg nici o părere, chiar dacă nu mi-ar conveni, ceea ce nu e cazul. Fiecare vine cu impresiille și simpatiile lui și nu putem să ne erijăm niciunul în judecător.
   Să ai o zi impresionantă, Alioșa! 🙂

  1. Ai perfectă dreptate, Ștefania! Se pare, însă, că în Rusia nu li se poate oferi un viitor foarte bun, chiar dacă părinții lor sunt conducători.
   S-auzim numai de bine, dragă prietenă! 🙂

 3. Peste Dunare de locul unde ma aflu in fiecare zi se afla Ukraina(inca). Daca ma fortez mai tare pot arunca o piatra in tara vecina dar n-o fac. Ma uit in fiecare dimineata pe malul de peste Dunare daca nu a aparut steagul rusesc, ei pot taia hotarele si modifica hartile dupa cum vor(sunt chestiuni dovedite in istoria ei). Exact ca in raspunsul intrebarii celebre “cu cine se invecineaza Rusia?” iar Radio Erevan raspunde “cu cine vrea ea”. Nu ma pot pune cu tavalugul istoriei, dar parca m-am saturat sa tot invat geografia europei din doi in doi ani pentru ca se modifica mereu. Si apropo de faptul ca familiile protipendadei ruse aleg mereu occidentul, sa nu uitam ca majoritatea teroristilor al-Qaida erau educati in vest sau chiar SUA.

  1. Occidentul e preferat pentru învățământ, tocmai fiindcă acolo e democrație și învățământul e predat profesionist și fără prejudecăți, așa cum se obișnuiește în Est sau în cadrul unor religii stricte. Ceea ce poate provoca, uneori, asimilarea absolvenților sau invidia lor și, implicit, credința că trebuie pedepsită această bunăstare și „destrăbălare”, prin metode teroriste. E greu să ghicești care va fi reacția musulmanilor sau arabilor la această societate deosebită, pentru ei.

 4. Imi dai voie sa iti spun parerea mea ca toata zarva publica este doar pentru prostime si analisti politici? Este o vorba care spune ca corb la corb nu isi scoate ochii…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.