Aniversare

Astăzi se împlinesc exact trei ani de când am scris primele rânduri în acest jurnal public. În acea zi de 2 iunie, 2011, când am găsit această platformă, habar nu aveam ce înseamnă un blog. Mânat de curiozitate, am început să scriu timid și rar: cam un articol pe săptămână. Probabil că nu mă citea nimeni și nici eu nu căutam alți bloggeri, pentru a-i lectura și a face o comparație. Treptat, numărul postărilor mele au crescut, iar după un an ajunsesem să public zilnic. Amintiri din copilărie, povestiri inedite, versuri proprii, epigrame, bancuri și alte materiale care mi se păreau de larg interes.

Nici după un an de activitate nu cred că mă vizitau mai mult de vreo doi-trei cititori. Nu știam că partea cea mai importantă în bloggerit este citirea și comentarea celorlalți colegi de platformă. Doar de la începutul anului trecut m-am prins și am intrat cu adevărat în cercul unor parteneri minunați, pe care-i apreciez și cărora le sunt recunoscător că m-au adoptat. De atunci, traficul pe acest blog a crescut simțitor, însă doar din luna septembrie a anului trecut l-am înregistrat pentru a fi cotat și punctat.

Astfel că, uitându-mă pe ZeList, vă pot spune că la data de 27 mai aveam un scor de 0,783 (în scădere) și sunt pe poziția 759 în clasament (din circa 82.000 de bloguri). Tot ZeList zice că „sunt mai tare decât 99, 11 din bloggeri”. E un fapt care nu-l iau ca pe o laudă, ci ca un stimulent de a fi mai activ și mai inspirat în postări. Recunosc că tehnica este partea mea cea mai slabă și de aceea n-am reușit nici măcar să-mi postez codul prin care se actualizează săptămânal clasamentul ZeList. Sunt încă multe lucruri pe care trebuie să le învăț și sper ca, în timp, să deprind cât mai multe din ele.

Traficul din aceste zile este mulțumitor pentru mine: în medie cam 130 de vizitatori cotidieni și circa 210 vizualizări. Maximum de vizitatori i-am avut în data de 7 mai: 321, cu 436 vizualizări. Cele mai citite postări, din cele 1100 pe care le-am adunat în cei trei ani, au fost: Prima bășină, Beneficiile sâmburilor amari de caise și Sex și băi termale la Boghiș. Totalul vizualizărilor a ajuns la cifra de 73.905 și a comentarilor la 6.465. Toate acumulate din ianuarie, anul trecut, de când am intrat cu adevărat în rândul celor care contează.

E mult… e puțin… depinde de fiecare dintre voi. Eu sunt mulțumit, dar sper să urc mai sus, să-mi consolidez legăturile cu ceilalți bloggeri și să măresc numărul lor. Cele 6-7 ore pe care le petrec zilnic navigând printre bloguri și scriind, sunt pentru mine cea mai mare plăcere. Fiecare vizită și comentariu mă bucură și stimulează totodată. De aceea vă aștept mereu cu drag și-mi voi da toată silința să nu vă dezamăgesc niciodată.

 

85 thoughts on “Aniversare

 1. bafta, sa stii ca omul cat trateste invata, pana la urma ii dai de cap la Zelist, de nu, cere ajutor 🙂

   1. Nu uita sa-ti adaugi blogul in contul de pe platforma Zelist for Bloggers daca doresti mai multe informatii despre contentul pe care il postezi. 🙂
    Iar widget-ul e simplu de adaugat. Poti sa ne contactezi pe adresa support@zelist.ro daca ai nevoie de un tutorial.

 2. La multi ani ! Nu uita dau LIKE ca imi place ce scrieti, continuati tot asa . Ani multi cu posturi bune va doresc… SUNT BUCUROS CA V-AM INTALNIT , AVETI UN SUFLET MARE GBU

 3. La cat mai multe articole si povesti incantatoare, scrise cu acelasi har si pasiune, la cat mai multi ani ca blogger si da-i inainte cu tupeu! 🙂 (vorba cantecului). Nici eu nu ma pricep deloc la tehnici, ma chinui dar ii dau de capat pana la urma….in unele cazuri! Iti doresc tot binele din lume, dragul meu prieten virtual! 🙂 (PS. te pizmuesc pt. ca aloci atata timp bloggeritului. Eu am atat de putin…Hmmmm!!! :))

  1. Fiecare cu prioritățile lui, dragă prietenă! Eu te invidiez pentru experiențele și impresiile minunate de care ai parte în numeroasele tale călătorii. Nu le putem avea pe toate, căci timpul e atât de limitat!
   Deplina mea recunoștință pentru frumoasele aprecieri și urări! 🙂

 4. Buna ziua Petru! La multi ani! Succes, si multe postari pe viitor! Te felicit pentru tot ceea ce scrii! O zi frumoasa alaturi de cei dragi! 🙂

 5. Wow, te felicit pt datele de trafic. De obicei bloggarii pornesc cu entuziasm si postari zilnice si sfarsesc prin a posta rar si plictisitor. Ma refer la bloggarii care se lasa de acest hobby. Uite ca la tine a fost invers!

  1. Nu știam de acest obicei și mă bucur că la mine e altfel. N-a fost dragoste la prima vedere, ci o curiozitate care s-a transformat în pasiune. Mulțumesc mult pentru felicitări! 🙂

  1. Urările tale mă bucură în mod deosebit, fiindcă ești printre cele mai consecvente cititoare ale acestui blog! Mulțumesc din inimă, dragă Gabi, și te aștept mereu cu drag! 🙂

 6. Anii de blogarit cum se calculeaza ? Unul luat cat cinci, sapte ? Esti aproape major ! Sa-ti fie tie bine, si la multi ani, Petru !

  1. Încă n-am auzit de vreo statistică a cercetătorilor britanici despre calculul anilor unui blog! 😉
   Mai importanți sunt prietenii care mă vizitează. Săru-mâna pentru atenția acordată și urările binevenite și cu drag primite, July! 🙂

 7. Foarte frumoasă aniversare are blogul tău, 3 ani! Felicitări!!!
  Eu îţi doresc, Petru, din tot sufletul meu, multă inspiraţie şi timp, să poţi scrie mulţi mulţi ani de acum înainte şi să ne încânţi şi să ne bucuri sufletele cu articolele tale.
  Să ne întâlnim sănătoşi şi voioşi şi la cea de-a 30 aniversare!
  Ai o seară lină, Petru şi o nouă săptămână numai cu bucurii! 🙂

  1. Aș putea zice că e o aniversare de 3 într-una, fiindcă pe celelalte le-am omis. Mulțumesc din tot sufletul pentru aprecierile tale constante și frumoasele urări!
   Să fii mereu alături de noi și să ne fericești cu imagini, versuri și melodii fascinante, cum ai făcut-o pâna acum, Ștefania! O zi ferice și o săptămâna aidoma! 🙂

 8. La implinirea celor trei anisori, doresc blogului tau multi ani frumosi si de-acum inainte, cu scrieri frumoase si interesante, asa cum ne-am obisnuit cand intram pe acesta pagina. La cat mai mullti unici/zi, comentarii, vizualizari si ceea ce e cel mai important…prieteni !

  La multi ani ! 🙂

 9. La multi ani, blogului tau , prietene Petru ! 🙂

  Sa ai parte de INSPIRATIE
  MUZA sa-ti calauzeasca gandurile
  iar in drumul creatiei
  sa-ti sporeasca randurile ! 🙂
  In ” ZELIST ” sa urci mereu
  sa ajunji chiar la o suta
  iar cu bunul Dumnezeu
  sa te vada lume multa !! 🙂 🙂
  O saptamana frumoasa !
  Aliosa.

  1. Mă bucură intens inspiratele tale urări, dragă prietene! Îți mulțumesc călduros pentru ele și pentru sprijinul constant pe care mi l-ai oferit mereu!
   Să fii mereu iubit și fericit, Alioșa! 🙂

 10. ma bucur ca fac parte din numarul zilnic al vizualizarilor, chiar daca nu las comentariu mereu ! 1100 articole in 3 ani e un numar impresionant , felicitari si succes pe viitor!

  1. „Niciodată nu e prea târziu”, e o afirmație pe deplin valabilă și în acest caz. Loredana! Așa că îți mulțumesc cu aceeași intensitate! 🙂

 11. La multi ani si cat mai multe postari! imi pare rau ca nu pot citi totul proaspat, sa ma aflu printre primii cititori dar nu-mi permite programul, mai ales pe timpul verii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.