Jocul care ucide cancerul

După lansarea jocului 3D pe computer, care combate cancerul, medicii au rămas uluiți de eficiența acestuia. Câteva zeci de copii bolnavi de cancer au reușit să învingă boala după ce au „împușcat” celulele cancerigene din organism și și-au activat capacitățile imunitare naturale ale organismului pentru a anihila boala.

Jocul foarte simplu pentru computer „Re-Mission”, acum disponibil gratuit și pe Internet, la adresa http://www.cancergame.org, a reușit să facă furori în lumea științifică internațională după ce câteva zeci de copii care au urmat tratamentul prin joc s-au vindecat în mod miraculos de cancer.

Realizat de Yuko Oda și Dave Kristula (el însuși suferind de la 14 ani de cancer limfatic și fiind un supraviețuitor al unui transplant de măduvă, al unui tratament de câteva luni prin chimioterapie și al altuia de o lună prin radiații), jocul îi pune pe bolnavi în postura unui micro nanorobot, numit Roxxi, care intră în organism și începe să distrugă toate celulele bolnave. Fiecare din cele 20 de misiuni îl plasează pe jucător în corpuri diferite, afectate de forme diverse de cancer. Conceptul ca un joc de acțiune, „Re-Mission” le pune la dispoziție jucătorilor un arsenal complet de arme precum Chemio-Blasterul, Racheta Antibiotică și Pușca Radioactivă, cu ajutorul cărora pot fi curățate organele atacate de celule distrugătoare. Prin joc, pacienții fac un gen de terapie proiectivă în care-și folosesc imaginația creatoare, vizualizând în timp ce „împușcă” celulele canceroase că acest fenomen se petrece de fapt simultan și în corpul lor și accelerând în acest fel procesul de vindecare.

Acest lucru, asumat conștient, poate avea rezultate incredibile în lupta cu boala. „De cele mai multe ori, organismul este slăbit în perioada tratamentului din cauza descurajării, iar jocul cât se poate de simplu „Re-Mission” redă încrederea și puterea de a lupta cu boala”, a declarat unul din creatorii jocului.

Dave a inclus pe site notița în care preciza, așa cum cere legea, că tratamentul prin joc nu presupune renunțarea la citostatice sau la medicația prescrisă, ci vine ca o completare la aceasta. După el, rolul jocului este tocmai acela de a adăuga terapiei o armă redutabilă, starea psihică propice vindecării, cu atât mai mult cu cât pacienții intră în contact „direct” cu procesul vindecării, „împrietenindu-se” cu celulele dendridice, celulele de tip T și plateletele, esențiale în lupta contra cancerului.

Adevărul este însă că nu poți vindeca un cancer supunându-te la „terapii” care provoacă ele însele cancer (radiațiile, chimioterapia). Recurgerea la acestea este o măsură extremă, care are pretenția de a prelungi viața… scurtând-o. Este semnificativ în acest sens că pacienții tratați cu radiații și chimioterapie sunt considerați vindecați dacă… supraviețuiesc cinci ani tratamentului!

Vă recomandăm să urmăriți un documentar video cu Lorraine Day, o specialistă din SUA în terapia pe cale naturală a cancerului, care s-a vindecat de cancer la sân fără să recurgă la extirpare, radiații sau chimioterapie. Puteți urmări filmul la adresa http://www.consciousmedianetwork.com/members/lday.htm.

Puteți, de asemenea, explora și http://www.drday.com/.

Sursa: http://www.ecolife.ro/articole/sanatate/jocul-care-ucide-cancerul.html

 

23 thoughts on “Jocul care ucide cancerul

 1. Să știi că sunt niște desene animate similare doar în lupta cu o infecție virală 😀 pe care i le pun câteodată pruncului meu 😉
  Dar revenind la lumea reală, psihicul uman are o importanță majoră în vindecare. În familia mea un văr de-al meu a fost acum ceva ani diagnosticat cu leucemie în stare avansată. S-a găsit un donor după o perioadă în persoana fratelui său. La transplant amândoi erau să moară. Apoi a urmat agonia primului an în care imunitatea este zero la bolnav. Stări de comă prelungite urmate de scurte momente de luciditate. Dar omul ăsta avea pe timpul bolii un spirit extrem de optimist și o credință vie în Dumnezeu. A trecut prin boală cu zâmbetul pe buze. Acum sunt pe puțin patru ani de atunci. Și este complet sănătos. Ce-i drept nu i-a mai crescut părul pe cap niciodată. Dar este singurul care a făcut operație în anul acela din alții aproape o sută, și a supraviețuit!
  Am observat un lucru. Avem așa mare putere în cuvintele și gândurile noastre. Dacă ni le îndreptăm în mod pozitiv, viața devine mai ușoară și mai frumoasă…

  1. Asta e și credința mea: psihicul afectează foarte mult reușita sau eșecul în tratarea unei boli, oricât ar fi ea de gravă. La fel ca tine, am văzut și auzit de cazuri concrete în care unii pacienți și-au adus aportul prin încredere și optimism la reușita vindecării, în timp ce alții, mai alarmiști, au avut mari probleme la operații simple sau chiar au murit. Și nu cred că sunt doar coincidențe, din moment ce chiar și medicii implicați spuneau că starea sufletească a bolnavului e la fel de importantă ca și medicația.

 2. Toti avem rezolvare in, interiorul nostru. depinde de noi daca da si daca nu,sau pur si simplu nu avem imunitatea necesara pentru a putea inainta. O zi frumoasa! 🙂

  1. Bineînțeles că genele și imunitatea fiecăruia contează și ele foarte mult în evitarea unor boli sau vindecarea lor. Orice sprijin nu poate fi decât binevenit!
   Sănătate multă și vreme benefică! 🙂

 3. Eu cred ca sunt mai multi factori care ajuta la vindecare. Istoricul medical al pacientului nu e de colea, stilul de viata avut si multe altele, Eu am trait pe pielea mea, cu neamuri apropiate diverse experiente si asta am invatat din tot ce-am trait incercand sa ajut niste oameni bolnavi. Daca ai un istoric” incarcat” si esti optimist la culme, nu te poate ajuta doar optimismul…

  1. Orice amănunt contează și poate să aducă o bilă albă sau neagră în tratamentul unei afecțiuni. Principalul e ca atunci când se face inventarul, să ai cât mai multe bile albe. Iar dacă, pe lângă rezistența fizică oferită de un organism cu un stil de viață sănătos, mai ai parte și de un tratament adecvat și o gândire optimistă, șansele de reușită cresc considerabil.

  1. Sunt ferm convins că tu ai o gândire pozitivă și de aceea vei trece cu bine peste orice problemă vei avea! O duminică splendidă îți urez, dragă Gabi! 🙂

 4. Eu consider ca asta e o mica minune. Minune de care sunt capabili oamenii obisnuiti, daca isi constientizeaza propriul corp.
  Auzisem de metoda asta, cu cativa ani in urma (era vorba despre cei paralizati, care vedeau celulele ce nu functionau), insa nu m-am gandit ca se poate aplica atat de bine intr-un joc.

  1. Omul poate face minuni în orice domeniu dacă-și pune mintea la contribuție. Prin jocuri se stimulează și mai mult gândirea, iar fluxul electro-magnetic generat de creier se poate amplifica și dirija înspre zonele pe care acele jocuri le scoate în evidență. Cred cu convingere că articolul este fondat pe realitate.

 5. Şi eu sunt de părere că, indiferenţa faţă de boală, poate fi unul din factorii de combaterea ei, însă nu ştiu dacă duce la vindecare, cred că mai degrabă la toleranţă, acceptare şi obişnuinţa de-a trăi cu ea.
  Foarte interesant articolul, Petru.
  O duminică superbă îţi doresc şi numai bucurii! 🙂

  1. Indiferența nu dăunează bolii, dar dacă optimismul este stimulat printr-o luptă care pune creierul în acțiune, atunci chiar că vindecarea are mai mari șanse, iar acceptarea este înlocuită de speranță. Mai ales dacă aceasta e încurajată de succesele dintr-un joc adecvat.
   Urările mele cele mai călduroase, Ștefania! 🙂

 6. Interesant e prea putin spus. E un subiect foarte frumos cel abordat de tine. Sunt geloasa ca ai gasit ceva asa frumos.

  1. Am fost convins mereu de asta, dar nu știam că există și jocuri care să stimuleze optimismul. De mult nu am intrat în jocurile virtuale de pe internet sau alte aparate de acest gen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.