Vânătoarea de oameni

Ca un electroșoc am receptat această știre de agenție: undeva, pe draga noastră planetă albastră, sute de mii de copii sunt uciși în campanii de vânătoare organizate de autoritățile statului. Sufletul mi s-a întors pe dos, pielea mi s-a făcut de glaspapir, am fost retezat de la lumea mea și am fost brutal aruncat într-o realitate a groazei. O realitate decupată din prag de mileniu trei și nu din negurile istoriei. Da, este posibilă această rușine a omenirii ce se petrece în anul 2014, și nu în Sparta antică sau în vremea Inchiziției. Acei criminali ai istoriei care aruncau pruncii de pe stânci în prăpăstii sau ardeau oamenii nevinovați pe rug măcar aveau scuza ignoranței, a nivelului abia desprins de barbarie la care ajunsese atunci civilizația omenirii. Criminalii de azi și cei care au gânduri criminale împotriva copiilor nu au nici o scuză. Trebuie de urgență ca acești indivizi loviți de patologic să ia locul animalelor închise în cuști cu gratii groase.

Dar să revenim la știrea de agenție care dă în aceste zile ocolul planetei. În Brazilia tuturor contrastelor, funcționează de ani buni o practică ce îngrozește omenirea: „Serviciile de securitate braziliene au folosit o soluție atroce pentru a rezolva problema copiilor străzii. Aceste servicii au lansat campanii de vânare și curățare, ucigând mii de copii, așa cum sunt uciși câinii maidanezi” – relatează publicația The Cairo Post. Se afirmă că, în Brazilia, cca 2000 de copii ai străzii sunt uciși anual în campaniile de vânătoare duse pe străzi de poliție. Datele sunt confirmate de Amnesty International în statistica din anul 2013. În ultimii șase ani, poliția braziliană a ucis peste 6.000 de copii. Politicieni și oameni de stat din țara fotbalului și-a sambei cunosc această crimă împotriva umanității, însă o acceptă tacit. Preferă curățirea societății prin crime, în locul unei politici economice și sociale care să rezolve sărăcia lucie.

media_140267994906128800

Dar iată că și răul cel mai păcătos poate fi copiat. La Cairo, un profesor universitar, pe nume Nasar Abdullah, a publicat un articol în ziarul Al Masry Al Youm, în care propune autorităților egiptene să rezolve problema copiilor străzii după „modelul” brazilian, adică prin uciderea lor în campanii de vânătoare. Doar așa vede profesorul de filozofie (predă la Universitatea Sohag) mijlocul prin care societatea egipteană să scape de răspândirea virusului HIV, de criminalitate și de furturi. În Egipt sunt peste 2 milioane de copii ai străzii. Potrivit practicilor din Brazilia și după propunerea acestui profesor universitar ce pare a fi scăpat de la un ospiciu, cele două milioane de copii ar trebui uciși.

Nici un jandarm al lumii nu vede crimele împotriva miilor de copii. Nici o speranță pentru copii străzii. Singura lor scăpare în fața vânătorilor este să se ascundă ca șobolanii prin canale. Jandarmii lumii au alte ținte: resursele planetei, pe care le fură în războaie de cotropire, inclusiv economice, duse sub masca aducerii democrației. La noi, încă nu se ucid copiii, dar ne-a fost distrusă economia națională, ne-au fost furate resursele. Am fost vânați precum copiii pe străzile din Brazilia.

Sursa: Alec Portase („Graiul Maramureșului”)

20 thoughts on “Vânătoarea de oameni

 1. Intr-o tara catolica cum este Brazilia, unde avortul este pacat capital, uciderea copiilor nu trezeste din somnul divin, nicio reactie din partea bisericii .

  1. Multe campanii sunt făcute de ochii lumii sau pentru a respecta perceptele biblice. Realitatea e cu totul alta și ea nu poate fi negată nici de slujitorii bisericii.
   Logica e dincolo de noi!

  1. La început mi s-a părut că analogia este puțin forțată, dar acum cred că e bine fondată, dacă ne gândim că și noi suntem niște copii naivi, prostiți mereu de guvernele noastre. Doar că nu suntem încă vânați pe față, însă cine știe ce ne rezervă viitorul!

 2. Nu pot accepta nicio scuză pentru ceea ce fac (referitor la cei care execută ordinele ăstora de la putere), nici măcar că “au şi ei familie, le e frică să-şi piardă locul de muncă”. În momentul în care devii o brută, apăi tot asta meriţi să primeşti…oferi violenţă, primeşti violenţă.

  Mi-am adus aminte de toate filmuleţele de pe la noi de-a lungul protestelor (atât din ianuarie 2012, cât şi din cele actuale, de la Pungeşti, de exemplu) în care oamenii încercau disperaţi să le explice celor cu uniforme că ei luptă şi pentru drepturile lor, că e un interes comun. Şi dacă tot vrei să nu faci front comun, măcar rămâi om şi nu folosi tot arsenalul de care dispui pe oamenii care, indirect, te plătesc. E aceeaşi reacţie, acelaşi mod de a nu gândi, dar la o scară ceva mai mică.

  E o societate bolnavă, Petru. Iar această societate bolnavă stă în faţa televizorului hipnotizată de un campionat de fotbal, iar oamenii ăia din Brazilia protestează pentru tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani acolo.

 3. Mă bucură mult comentariul tău, fiindcă reflectă și modul meu de gândire în această privință, dar și în altele, pe care le-ai exprimat iar eu le-am urmărit pe diverse bloguri.
  E foarte real că trăim vremuri tulburi și s-ar putea ca situația să se agraveze pe măsură ce populația lumii crește, iar resursele ei scad. Mulți oameni celebrii și chiar apreciați și-au exprimat părerea că numai prin decimarea acestei populații sau chiar prin reducerea la o zecime, ar fi garantată evoluția în continuare a omenirii. Eu mă tem că acolo se va ajunge, în cele din urmă, fiindcă acei aleși să ne conducă nu găsesc și soluțiile pentru hrănirea și educarea celor care i-au votat.

 4. Salut, Petru !
  In zilele noastre,
  ” Vanatoarea de Oameni ”
  se practica peste tot in lume ! 😦
  Difera doar MOBILUL ! 😦
  In BRAZILIA, autoritatile fac ceva INUMAN , contra firii omenesti
  si-a lui DUMNEZEU care a dat VIATA pentru a fi TRAITA nu sugrumata cu bestialitate ! 😦
  In ROMANIA postdecembrista,
  ” Vanatoarea de Oameni ”
  se face in scopul ACCEDERII
  ” Cu orice pret la putere ”
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2010/05/27/
  si a OBTINERII voturilor oamenilor napastuiti de soarta si destin :

  De ca am postat aici si acum acest videoclip ?
  Ca are mare actualitate cu postarea de fata
  iar daca ne aducem aminte ca un EDIL din partea de nord-vest a TARII a propus STERILIZAREA “prietenelor ” lui Traian Basescu,
  care aveau deja 5 copii 😦 😦 😦 “tacamul “este complet ! 🙂
  O seara placuta si-un weekend minunat ! 🙂
  Cu prietenie,
  Aliosa.

  1. Mă tem că or să vină zile în care „modelul brazilian” va fi copiat la propriu și de alte țări ale lumii, prin politicienii prea comozi pentru a găsi soluții umane în a rezolva problema copiilor și a oamenilor săraci, fără adăpost. Mulțumesc mult pentru clipul de actualitate și-ți doresc un sfârșit de săptămână cât mai plăcut, Alioșa! 🙂

  2. Buna dimineata, Petru !
   La mine-n Padurea Nebuna
   Vremea sta sa ploua ! 😦
   La tine-n minunatul colt de TARA
   E semn de toamna sau de vara ??? 🙂 🙂 🙂
   Week-end placut ! 🙂
   Aliosa.

   1. Pe aici e vară în toată regula și ne e dor de o ploaie consistentă, altfel se usucă toată recolta de pe câmp și legumele din grădină. Picăturile care au căzut ieri s-au evaporat de pe frunzele însetate ale plantelor.
    Și totuși, să fim și să fii vesel mereu, Alioșa! 🙂

 5. Doamne, dar este groaznic acest masacru. Dar drepturile omului nu se autosesizează? Este inadmisibil ceea ce se întâmplă. E strigător la cer, să omori cu sânge rece nişte fiinţe nevinovate. Unde este moralitatea? Unde este credinţa? Înfiorătoare această ştire.

  Ai o seară lină, Petru şi numai bucurii. 🙂

  1. Se pare că drepturile omului sunt mai mult pe hârtie, făcute de ochii lumii. Pentru a beneficia de ele trebuie să te lupți în instanțe, să ai avocați buni și bani suficienți. La fel e și credința celor care ar trebui s-o aibă: doar de fațadă.
   Seara mi-a fost lină, așa cum mi-ar plăcea să-ți fie și ție acest sfârșit de săptămână, Ștefania! 🙂

 6. Se merge pe ideea ca planeta aceasta este suprapopulata. Inca de pe cand eram doar 3,5 miliarde, existau voci care sustineau ca trebuie sa ne imputinam. Acum, odata cu inmultirea populatiei, s-au inmultit si aceste voci.

  Azi in Brazilia se vaneaza copii, alta data in America se sterilizau femei, acum mai bine de jumatate de secol in Europa se trimiteau in lagare evrei (fantastic, miscarea antisemita pornita de Hitler, nu a fost o inovatie – in istorie au existat exemple de acest gen, ce-i drept, la o scala redusa).

  Aceasta este o realitate perpetua, care – si cred cu tarie acest lucru – va conduce intr-un final la scopul suprem, populatia va scadea semnificativ.

  Desi in principiu as fi de acord cu o ponderare a statisticii populatiei, dat fiind ca acest lucru se face necontrolat, nu stiu cu ce vom ramane. Presupun ca, indiferent de tehnologie, tot primitivi am ramas.

  1. Mulți oameni de cultură, afaceriști celebri sau politicieni de anvergură au venit cu tot felul de idei pentru a reduce populația mondială. Până acum nu se cunoaște să se fii pus în practică vreo teorie, în mod oficial. Eu cred că tot Natura Mamă va veni cu soluții și va reduce într-un mod neprevăzut și eficient suprapopularea planetei, altfel ne vom decima între noi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.