Aproape totul despre cafea (XI)

Descoperă Aroma Cafelei Irlandeze

Cafeaua irlandeză clasică conține cafea fierbinte, wiskey irlandez și zahăr cu cremă dublă care este bătută până când ajunge la punctul când începe să se întărească și apoi este plasată deasupra cafelei irlandeze.

Rețeta pentru această cafea irlandeză originală este după cum urmează:

* se încălzește un pocal de wiskey

* se toarnă dintr-o dată un shot bun de wiskey irlandez

* se adaugă trei cuburi de zahăr

* se umple cupa cu un amestec foarte puternic de cafea, până aproape un inch de vârf

* se amestecă pentru dizolvarea zahărului

* se adaugă smântână care a fost ușor aerată

Este important să ne amintim că nu trebuie să amestecăm acest conținut după adăugarea cremei. Pentru a aprecia gustul plin de cafea irlandeză trebuie să sorbiți amestecul de cafea și wiskey prin cremă.

cafea

Cum să faceți cafea italiană

Aroma populară a unui amaretto real aduce gustul italian într-o cupă de cafea. Iată rețeta pentru o ceașcă:

INGREDIENTE: cafea, frișcă, 45 ml amaretto

1. Turnați amaretto într-o ceașcă de cafea.

2. Umpleți ceașca cu cafea fierbinte.

3. La final, acoperiți-o cu frișcă.

* Băuturile amestecate conțin alcool, așa că fiți moderați.

* Să nu beți și apoi să conduceți.

Despre cafeaua cu lapte

* Cafeaua fără zahăr și lapte nu conține calorii.

* Laptele, ca un aditiv la cafea, a devenit popular în 1680, când un doctor francez a recomandat cafeaua cu lapte în scopuri medicinale, iar obiceiul de a pune zahăr în cafea se pare că a început în 1715, la curtea regelui Ludovic al XIV-lea, în Franța.

Cafeaua cu lapte sau Cafe au Lait este o băutură delicioasă de cafea în care se amestecă o treime cafea și două treimi de lapte fierbinte, spumă. Este de origine franceză. Aceasta este preferată altfel decât cafeaua italiană, așa că, chiar dacă seamănă între ele, există totuși niște diferențe care o fac unică.

O cafea cu lapte în stil italian, de exemplu, este făcută cu espresso, în timp ce cafeaua cu lapte este făcută folosind cafea care a fost în prealabil fiartă. De asemenea, cafeaua cu lapte folosește aceeași cantitate de cafea și de lapte. Ca să o îndulcești, de obicei se pune zahăr în băutură. Dacă vrei să faci o ceașcă de cafea în stilul acesta, va trebui să folosești o cafea bine prăjită și care este foarte tare. În plus, cafeaua pe care o folosești va trebui să aibă și cicoare.

Cafe au Lait făcută acasă

Începe prin a face o cafea tare la filtru, care să conțină amestecul necesar de cicoare. Vei seta apoi temperatura apei la 90 grade C, care va face apa să fie foarte fierbinte, dar totuși nu fiartă. O cantitate foarte mică din apa asta trebuie turnată în filtru. În filtru mai trebuie să puneți în jur de 6 linguri de cafea neagră, bine prăjită.

Va trebui să continuați să turnați apă peste boabele de cafea până când cafeaua este gata. În acest punct, trebuie să opăriți 6 cești de cafea. Este esențial să nu fierbeți laptele, deoarece va afecta tare gustul produsului final. Încălziți bolurile din care urmează să beți și turnați cafeaua în ele și apoi adăugați laptele opărit. Atât vă trebuie să creați cafeaua Cajun cu lapte acasă. Cafeaua folosită este de obicei un amestec franțuzesc de cafea cu cicoare, împreună cu laptele pe jumătate opărit și fiert. Este turnată în cană din două vase diferite. Pe de altă parte, cafeaua cu lapte conține o doză de espresso care este turnată într-un pahar ce conține lapte fiert și care este foarte spumos.

Cafea cu Lapte și Aromă de Scorțișoară

Cafeaua cu lapte cu aromă de scorțișoară este de altfel incredibil de delicioasă. Ca să faci o astfel de cafea acasă vei avea nevoie de:

* 4 cești de cafea fierbinte;

* 4 cești de lapte opărit;

* 6 bețe de scorțișoară.

Luați 6 căni cu gură mare și turnați o cantitate egală de cafea și lapte. Puneți un băț de scorțișoară în fiecare cană pentru a-i permite aromei să intre în băutură.

Cele 10 beneficii ale cafelei pe care nu le știai!

Te-ai gândit vreodată că acea ceașcă de cafea pe care o bei dimineața sau la prânz, poate avea efecte uimitoare asupra sănătății tale? Atât timp cât nu exagerezi și nu devii dependentă de ea, cafeaua poate lucra în beneficiul tău. Odată ce întreci limitele, o vei consuma în defavoarea ta.

Nu uita! Nu depăși doza zilnică recomandat de cofeină, adică cel mult 3 cești medii de cafea, dacă vrei să nu devii dependentă! Acum află care sunt cele 10 beneficii ale cafelei – nectarul lumii arabe!

1. Sporește atenția și te binedispune!

2. Previne diabetul și bolile cardiovasculare!

3. Previne cancerul!

4. Relaxează femeile însărcinate! În timpul celor 9 luni de sarcină, fără să-ți fie teamă, poți consuma zilnic orice dintre: 200 ml cafea, 200 ml ceai sau 6 tablete de ciocolată.

5. Îți prelungește viața! Este mai mult decât clar că 1-2 sau maximum 3 cești medii de cafea nu îți pot face rău dacă ești complet sănătoasă.

6. Îți face părul să strălucească și tenul să radieze de frumusețe! Pentru un ten curat și proaspăt: peste zațul rămas de la o ceașcă cu cafea pune un albuș de ou și puțin aloe vera proaspăt tocată. Amestecă bine și aplică pe față prin mișcări circulare, de masaj. Lasă să se usuce, apoi curăță bine cu apă caldă.

7. Ajută digestia și procesul de slăbire!  Se ard în jur de 350 calorii prin consumul a 2 cești de cafea zilnic.

8. Stimulează activitatea fizică intensă!

9. Alungă migrenele și respirația grea! Cafeaua te scapă și de o durere puternică de cap, deoarece are proprietatea de a dilata vasele de sânge.

10. Te scapă de celulită! Știați că 80% din cremele anticelulitice au ca ingredient principal cofeina? Zațul înlătură celulele moarte și efectul de coajă de portocală, ardeiul iute intensifică circulația sângelui, iar uleiul de măsline hidratează și dă culoare frumoasă pielii.

(va urma)

după Mariana Vinereanu

11 thoughts on “Aproape totul despre cafea (XI)

  1. Încă o dată mersi pentru reţete! Şi, ca o tipicară în ceea ce priveşte scrierea şi folosirea cuvintelor englezeşti, dă-mi voie să te felicit pentru că în acest context s-a folosit “whiskey” (dar ai mâncat o literă)… insă e corect din alt punct de vedere: whiskey – e varianta irlandeză de scriere, iar whisky e varianta scoţiana 😀

    1. Iar eu îți sunt recunoscător, iarăși, pentru dialog și apreciere, dragă prietenă! Având în vedere că eu reproduc, cât mai fidel posibil, lucrarea doamnei Mariana Vinereanu, laudele sau criticile în ceea ce privește scrierea corectă a termenilor, îi revin dumneaei. Eu sunt doar mesagerul! 🙂

  2. Îţi mulţumesc mult, Petru, pentru reţetele de cafea. Mă bucur să aflu atâtea lucruri interesante despre cafea. Cafea cu lapte este preferata mea. O şi servesc zilnic.
    O seară lină îţi doresc, Petru şi numai bucurii! 🙂

    1. Laptele cu cafeaua s-au înțeles întotdeauna și împreună pot face niște combinații delicioase. Să-ți fie ziua înmiresmată cu adieri răcoroase, dragă prietenă! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.