Transplantul de cap va fi posibil în curând

Proiectul Gemini: operația de transplant de cap va fi posibilă în 2 ani, susține un medic italian

Transplantul de cap ar putea fi posibil în scurt timp, folosind procedurile medicale utilizate în prezent pentru celelalte tipuri de transplanturi. Un medic italian susține că a descoperit cum ar trebui realizată o astfel de premieră medicală.

61349460

Procedura a fost descrisă de Dr. Sergio Canavero într-un articol publicat în revista medicală Surgial Neurology International. Medicul italian a declarat că pentru conectarea unui cap cu restul corpului ar putea fi folosită „electrofuziunea”, metodă utilizată de personajul de ficțiune Dr. Frankenstein. Conform ziarului The Independent, italianul a declarat că descoperirea lui nu este nici pe departe de domeniul ficțiunii, fiind bazată pe câteva experimente din 1970, realizate pe animale.

Robert White a transplantat în anii ’70 capul unei maimuțe rhesus pe corpul alteia. Animalele au trăit după transplant timp de 8 zile. Dr. White a notat că „ceea ce se poate realiza pe animale, poate fi făcut și pe corpul uman”. Italianul a descris că va trebui să taie capetele cu o lamă foarte ascuțită, apoi să le răcească și să le golească de sânge. La sfârșit, capul va fi lipit cu ajutorul unui adeziv special, un fel de „gel polimeric”.

Dr. Sergio Canavero susține că în urma unor cercetări avansate, transplantul de cap ar putea fi realizat peste doar doi ani. Primul pacient trebuie să fie foarte tânăr, cu un creier perfect funcțional, însă suferind de distrofie musculară avansată sau alte maladii genetice.

Specialistul italian mai susține că metoda sa, denumită GEMINI, de transplant de cap prin folosirea unui „gel polimeric” nu ar fi perfectă, însă spune că dacă și doar 10% din nervii spinali rămân atașați în urma procedurii, pacientul poate avea un anumit grad de mobilitate.

36 thoughts on “Transplantul de cap va fi posibil în curând

   1. Păi nici nu contează asta, căci eu cred că trupul dă vârsta fizică, iar capul pe cea de gândire. Până la urmă, capul este cel care comandă și dă personalitatea, trupul doar execută comanda, ca în armată! 😉

   1. Eu am vrut să zic că al meu e şi frumos şi deştept dar nu risc în condiţiile astea. Dacă dau alţii buluc să mi-l fure? 😀 😀 😀

    Ce modestă sunt azi, aşa ceva…..

   2. Mai ai doi ani pentru a găsi o soluție împotriva furtului. Probabil că se va înființa o agenție de asigurări pentru capete. Dacă-l pierzi, te despăgubesc cu o sumă frumușică! 🙂

 1. Doamne, ce mi-a fost dat să mai “aud”. Nu ştiu ce să zic, dar cred că unora tare le mai place să complice lucrurile.
  Cine-ar fi de acord cu aşa ceva? Cred că nimeni!!

  Un week-end minunat îţi doresc, Petru şi numai bucurii! 🙂

  1. Oamenii cu bani mulți și cu orgolii nemăsurate ar putea să-și dorească un corp tânăr, care să le poarte capul. Iar unde sunt resurse financiare se găsesc medici care vor găsi, în cele din urmă, soluția care să-i satisfacă. Să nu uităm că sunt mulți milionari care și-au conservat corpul prin criogenie, pentru a reveni la viață atunci când vor găsi un remediu la boala de care sufereau.
   O duminică frumoasă și veselă îți urez, Ștefania! 🙂

 2. yoy ce cripy veste! Și creierul a cui va fi din cap? Înainte de asta trebuie să inventeze criogenizarea care să funționeze cu adevărat nu doar pe broaște ci și pe oameni! 😀 Personal, îmi prefer capul meu…deși uneori mă doare!

  1. Din câte am auzit eu, criogenizarea se practică deja, doar că nu s-a trecut la reînvierea celor înghețați. Unul din motive ar fi că nici procedura de revenire la viață nu este încă pusă la punct.
   Pe de altă parte, îmi închipui ce durere de cap ar avea cei care au suferit un astfel de transplant. Groaznică! 🙄

   1. Da, am auzit că și criogenizarea se practică, dar tocmai asta e problema: readucerea la viață :)) De înghețat e ușor. De dezghețat mai greu…:) Știu că cercetătorii au fost încurajați de faptul că au dezghețat o broască cu succes. Dar să nu uităm că amfibienii n-au probleme cu supraviețuirea prin îngheț…
    Oricum eu cred deocamdată că e o speculație. Dacă totuși reușesc ceva…închipuie-ți planeta pământ peste 200 de ani: oameni cu cap de vacă, porci cu cap de om…Legendele Olimpului or să fie nimic pe lângă realitate! :))

   2. Chiar că am trăi într-o lume oribilă, ce nici în filmele SF nu ne-am putut-o imagina. Știința poate aduce, pe lângă multe beneficii, și o sumedenie de aplicații malefice.

 3. Eu as vrea ca sa le faca ” transplant de cap” tuturor parlamentarilor corupti, ipocriti si imbogatiti peste noapte ! 🙂
  De ce ???
  Sa UITE toat IBAN-urile CONTURILOR bancare si averile fraudulos facute !!! 🙂 🙂 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.