27 thoughts on “Epigrama care mușcă (CXI)

 1. Din disperare, Petru . In astfel de cazuri nici America nu-i departe de Romania in modul in care sunt abordate bolile cu impact minor si nu se aloca fonduri pentru cercetare, tratament, sunt doar cateva zeci de mii de oameni cu scleroza multipla. Doar circul mai atrage atentia si aduna fonduri .

  1. Mie mi-a plăcut gestul lui Obama, care a donat fără să aibă nevoie de găleata cu apă și gheață. Probabil că nu avea nevoie de „admirația” unor astfel de fani.

 2. Astfel de campanii ar fi eficiente dacă ar fi făcute cu cap…în primul rând care e partea wow în a-ți turna apă cu gheață în cap? Probabil dacă țipi, urli, sari în sus cel mai tare ești cel mai ,,cool”. Apoi acei 100 de dolari chiar sunt donați? Cum putem verifica asta? Unde dracu ajung și ce se întâmplă cu ei? În fiecare zi mai văd pe câte cineva maimuțărindu-se de facebook. Și când te gândești că sunt oameni care-l imploră pe Dumnezeu pentru o picătură de apă. Donezi pentru suferință nu pentru fericire, dar toată lumea râde. Ca și în cazul știrilor când apare o duduie ,,decoltată” rău ce anunță victimile toată un zâmbet….

  1. Și mie mi se pare că sunt și alte interese la mijloc. Unde se adună atâția bani, se ivesc imediat și tentațiile, iar administratori necinstiți se găsesc peste tot în lume, nu numai la noi. Mai simplu și mai sigur ajuți anumiți oameni, în mod direct și fără intermediari. Am văzut astfel de cazuri și m-au impresionat cu adevărat.

 3. Am vazut ca unii se distreaza bine si provoaca si pe altii daca sunt curajosi incearca, altfel pierd din popularitate ma refer la actori , cantareti etc. O seara placuta si relaxanta iti doresc!

  1. Publicitate câștigată cu 100 de dolari și o răcorire în văzul tuturor. Face fiecare cent pentru cei avizi după fani și like-uri. O zi frumoasă îți transmit de pe aici, dragă prietenă! 🙂

 4. Da no, eu am donat . Dar sunt nominalizată până acum de trei persoană să-mi pun găleata în cap şi nu ştiu ce să fac . Când ai timp, dă-ţi cu părerea !

  1. Fiecare procedează după cum îi dă ghes inima, vârsta și anturajul. Important e că ai donat și asta contează, restul e doar pentru imaginea și distracția ta.

 5. Mi s-a parut interesanta treaba asta, sincer. Nu pentru ceea ce trebuie sa faci, ci pentru amploarea creata. O globalizare creata pe baza retelelor de socializare incat nu-ti vine sa crezi. E interesant sa vezi cum toata planeta.. cumunica!

  1. E adevărat că unul din marile beneficii ale rețelelor de socializare este posibilitatea de a comunica ușor și a împărtăți astfel opinii și idei. Doar că atunci când preiei o inițiativă de ajutorare și o transformi într-un spectacol repetat la nesfârșit, multora o să li se pară deja penibil. Fără o astfel de comedie desuetă nu ar putea oamenii să se ajute? Eu am văzut că se poate, la mulți dintre cei provocați. Unul ar fi președintele SUA, Obama.

 6. Bine mai zici, Petru şi sunt absolut de acord cu tine. Un om compătimitor, cu suflet mare, generos şi altruist, nu-i trebuie publicitate şi nici să fie preamărit! Face totul cu dragoste pentru semenul său aflat în suferinţă.
  Ai o noapte liniştită, Petru 🙂

  1. Mă bucură mult că ești de aceeași părere cu mine și-ți mulțumesc pentru apreciere. Doar atunci când ajuți anonim pe cineva, putem fi convinși că o faci fără să ai alte interese decât generozitatea pură și credința în bunătatea Celui de Sus.
   Să fi iubită și fericită, Ștefania! 🙂

 7. Nici nu se putea să zici mai bine de-atât. Ai subliniat perfect un mare adevăr: nu au mintea dezgheţată şi de-aia îi dau cu găleata. În orice caz, snobismul este o adevărată “virtute” a zilelor noastre. Cum să facă aşa ceva doar unii şi noi să nu imităm? Nici vorbă de milostenie şi compasiune! Dar ce ne-am mai distrat că ne-am turnat cu găleata-n cap! Vai şi amar… Şi cine ştie la ce alte bazaconii se va ajunge….
  Numai bine, dragă Petru! 🙂

 8. Problema ridicata, a starnit multe raspunsuri si puncte de vedere, toate fiind la fel de bine justificate dar si multe intrebari celor care si le mai pun.

  1. E și normal să fie așa, din moment ce această campanie avea (are) și partea ei bună. Până s-a amestecat cu interese personale, de nu mai ști care-s prioritățile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.