Aproape totul despre cafea (CXVI)

Zodiac European – Horoscop Distractiv

Ce cafea preferă?

Crezi sau nu… astrele au ceva de zis în legătură cu gustul fiecăruia pentru cafea. Află din timp ce cafea să-i comanzi prietenului tău data viitoare când ieșiți la cafenea.

Berbec – Primul la rând, trei doze de espresso și berbecul și-a văzut de drum.

Taur – Cappuccino – simplitate înfășurată în lux pentru stăpânul lumii materiale.

Gemeni – Cafea dublă cu lapte, jumătate decofeinizată, jumătate normală.

Rac – Comodul Rac se simte perfect cu o mocca, tot confortul unei cacao.

Leu – Macchiato. O prezentare grozavă cu destul avânt pentru întreg grupul.

Fecioară – Precizia este pe primul loc. Fecioara preferă Caffe Americano.

Balanță – Balanța își găsește echilibrul într-o Café au Lait.

Scorpion – Optează pentru întreaga senzualitate a unei Breve Latte.

Săgetător – Un caramel rece cu lapte sună bine pentru el.

Capricorn – Întotdeauna eficient, el găsește că un mic espresso își face treaba.

Vărsător – Un ceai natural de zmeură este o alternativă răcoritoare pentru cafea. Depășește limitele societății moderne, dovedind cafeina inutilă.

Pești – Într-o bună zi, ceaiul va înlocui cafeaua definitiv și Peștele va fi deasupra tuturor.

Cu zodiile la Cafea

Una dintre cele mai vechi metode de „comunicare”, fără îndoială, este o banală invitație la cafea. Un studiu recent, la care au participat peste 18 mii de persoane, relevă faptul că între preferințe și personalitate există o strânsă legătură. În acest sens, se pot observa 7 tipuri de personalitate, pe care vă invităm să le citiți, împreună cu 12 invitați de seamă…

* Dacă partenerul comandă o cafea tare. Acești oameni tind să fie responsabili, ambițioși și agresivi. Independenți și pragmatici în relații, va fi o provocare să scoți la suprafață latura lor romantică.

* Dacă partenerul comandă cafea cu lapte. Aceste persoane sunt foarte relaxate, liniștite. Sunt oarecum tradiționaliști în relații și se simt confortabil în rolurile lor tipice (bărbatul plătește nota, deschide ușa femeii, etc.)

* Dacă partenerul comandă o cafea mocca sau ciocolată caldă. Dacă a comandat acest tip de băutură înseamnă că te afli în fața unui romantic căruia îi place să fie îndrăgostit. Ține minte că uneori sunt foarte temperamentali și nu te poți baza pe ei.

* Dacă partenerul comandă o cafea mocca / băutură de ciocolată rece. Spontane, aceste persoane sunt foarte seducătoare și preferă surprizele și creativitatea în ceea ce privește întâlnirile. Dacă îți dorești o relație pe termen lung, nu uita că pentru ei viitorul înseamnă 5 minute începând din acest moment.

* Dacă partenerul preferă combinații de ceai, lapte, cafea și alte ingrediente. Deseori stresați și nerăbdători, aceste persoane au tendința de a fi mai reținute și timide în relații. Așa că va trebui să faci tu prima mișcare.

* Dacă partenerul comandă Cappuccino / Frappe. Plini de ambiție și optimism energic, aceste persoane dau totul – inclusiv în relații. Câteodată sunt foarte entuziaști și exagerează. Din acest punct de vedere, au nevoie de un partener care să îi înfrâneze.

* Dacă partenerul comandă produse decofeinizate. Aceste persoane sunt mai mult discipoli decât lideri. Sunt persoane care acordă sprijin partenerilor și devin serioase când vine vorba de viață, dragoste și carieră.

Designul cănilor de cafea

Producerea porțelanurilor a fost încă de la început tratată ca o artă și multe muzee ale lumii au porțiuni dedicate acesteia.

Este celebru deja porțelanul chinezesc, fiind unul dintre cele mai apreciate porțelanuri din lume. Obiectele din porțelan erau pictate cu plante, motive florale, dragoni, scene de viață, sau erau simple, în funcție de regiunea din care proveneau. De exemplu, în regiunea Zhejiang se mai fabrică încă un porțelan cunoscut sub numele de celadon, nume dat de francezi. Celadonul este un porțelan de culoare verde, strălucitor, din care se lucrează forme simple, fără să fie pictate. Primele fabrici de porțelan european au fost deschise în Anglia și Franța, în secolul XVI.

În Anglia, fabricarea porțelanului a cunoscut o înflorire destul de mare la sfârșitul secolului XVII și era puternic influențat de porțelanul chinezesc. Fiecare fabrică de porțelan avea un semn distinctiv, de exemplu multe fabrici foloseau ca marcă, pe lângă culori și modele, marginile și toartele aurite la ceșcuțe și farfurii.

Cănile s-au diversificat atât de mult, încât ne dau impresia că sunt concepute pentru a se adresa fiecărui tip de personalitate. De exemplu, cănile din metal sunt preferate de bărbații care vor ceva simplu și de efect, cănile cu mesaje vesele inscripționate sau cu caricaturi sunt întâlnite mai ales la birou.

Cănile de cafea se găsesc într-o mulțime de forme și materiale. De la ceștile din carton, până la cele din sticlă, diversitatea lor pare infinită. Varietatea cănilor s-a dezvoltat odată cu combinațiile de cafea, cu lapte, frișcă, băuturi alcoolice, înghețată etc. Astfel, pentru caffefrappe-uri designul cănilor s-a stilizat, cănile transformându-se în pahare de sticlă groasă cu picior sau pahare foarte înalte, cu toartă sau fără.

Cea mai mare cană de cafea

În Statele Unite a fost construită, de curând, cea mai mare cană de cafea din lume. Aceasta are 2,5 metri înălțime și poate conține 7.608 litri din băutura cu efect energizant sau 32.160 de cești cu o dimensiune normală, relatează newslite.tv.

303717_197982400334769_90644929_n

Coffe Art sau arta în cafea

Cred că ai avut ocazia să vezi la un moment dat poze (și poate, unii mai norocoși, chiar în realitate) cu tot felul de desene și figuri interesante realizate în ceștile de cafea. Ei bine, aceasta este Coffe Art sau Latte Art, și adevenit un curent artistic apreciat nu numai de către iubitorii de cafea.

96

Barista

Ce este de fapt un barista? Barista este un barman de băuturi pe bază de cafea. Barista este persoana care învață toate secretele cafelei. Pentru a deveni un barista, ai nevoie de o mulțime de studii și multă, multă practică. Evaluarea unui barista cuprinde aspecte complexe precum: temperatura și culoarea cafelei, consistența cremei de lapte pentru cappuccino, echilibrul gustativ între ingrediente, paharul folosit și multe alte detalii.

Există 2 metode de a realiza artă în cafea. Prima metodă presupune realizarea de modele prin turnarea laptelui în espresso. Această metodă se numește free pour latte art. Cele mai populare desene sunt forme de spirale, frunze sau inimioare.

A doua metodă presupune desenarea cu ajutorul unui instrument în formă de stilou, folosind frișca sau ciocolata, folosirea unor șabloane și presărarea de diverse prafuri (scorțișoară, zahăr, etc.). De obicei se lucrează pe caffe latte datorită proporției de cafea, lapte și spumă, ceea ce ușurează realizarea desenelor, cu toate că se pot realiza ornamente de acest fel și pe cappuccino sau alte băuturi pe bază de cafea.

(va urma)

după Mariana Vinereanu

18 thoughts on “Aproape totul despre cafea (CXVI)

 1. Pe mine nu ma nimereste horoscopul, imi place cafeaua tare, in cani mici, nu desenata, ca altfel stau si o admir in loc sa o beau :)))

 2. Eu sunt rac, Petru, dar nu mi se potriveşte deloc acest horoscop. Nici în ce priveşte comoditatea, sunt mult prea activă şi nici cafeaua. Eu beau cafeaua, făcută la expresor şi fără zahăr! 😆

  O seară superbă îţi doresc, Petru şi numai bucurii! 🙂

  1. Nici mie nu mi se potrivește ce se spune despre berbec, dar și aici e ca la loto. Pe câțiva tot îi nimerește! Nu degeaba sunt persoane care nu pleacă de acasă până nu citesc horoscopul.
   Bună dimineața, Ștefania, și o zi pe măsură îți doresc, deci activă! 🙂

  1. Cine a făcut acest horoscop distractiv, nu ne-a cunoscut pe noi! 🙂 Sunt curios să văd cum arată cafeaua ta perfectă. Poate seamănă cu a mea, doar ceașca diferă! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.