LUME, LUME!

PUNCTE DE VEDERE

Bâlciul de toamnă invadează România. Panaramele srl, recent renovate, funcționează la capacitate maximă. Lume, lume, gratis pentru toți! Poți vedea cele mai tari numere de prestidigitație și șmecherie politică!

Domnișoara, fostă doamnă, Elena Udrea îmbucă salam Victoria de dragul unui vot în plus, la care au aderat și rămășițele PNȚ-cd. Politrucul Klaus Johannis mărturisește, bâlbâindu-se într-un sfert de ceas, cum a dobândit cele șase case prin meditații aprofundate. Pisicul Ponta, printr-un nou plagiat de maidan, a găsit calea spre orizonturile roșii, prin eliberarea sclavilor primari de pe moșia J&B, pentru marea latifundie a PSD-ului. Sensei Monica Macovei visează partide noi cu doar trei fondatori. Poate minieri! Ghișe insistă să-i citim platforma. Manechinul Tăriceanu se opune, dar nu știe la ce! Iepurele Diaconescu aleargă ca Don Quijote până o ajunge pe Rosinanta, Ungureanu prinde fluturi sub acoperire, iar William Brânză…

Mustul începe să fiarbă! Băsescu jubilează! Nici nu mai are nevoie de alegeri prezidențiale! Bani cheltuiți inutil! Oricum, varianta îi iese și odată cu ea drumul spre libertate și privilegii postprezidențiale, îi este netezit!

Alături de violatori, moaște politice, cutremure și hoți, udreanca ocupă tot mai mult ecranele. Culmea, a trebuit să aflu, în străinătate, că România a obținut și anul acesta rezultate foarte bune în agricultură. Asta e!

Se strigă intens: Alegerile vor fi fraudate! Nu, fraților, nu mai e nevoie! Oficializarea prostituției politice, și la nivel local, a rezolvat problema. Primul primar, un oltean, a făcut pasul. Ca acest patrihot, om de onoare și fără pată, vor fi cu zecile! Soluția democratică, alegeri anticipate în localitățile unde există blocaje, a fost ignorată! E mai simplu așa, cu aleșii noștri, oameni de cuvânt, unul și unul! Astfel, alegerea președintelui ideal, pentru continuarea furăciunilor, se va rezolva în doi timpi și trei mișcări. Mutarea se va da în plic cu 24 de ore înainte. Ori, ori!

Degeaba se îngrijorează însuși Unchiul Sam! De la marginea Bucureștilor. Curtea Constituțională se va prostitua așa cum i se va cere! Unii europeni se fac că nu știu cu cine au de-a face! Prestidigitatorii noștri din sistemul cripto-mafiot îi vor face și de astă dată! Așa cum s-a întâmplat în toți cei 25 de ani postdecembriști. Se pare că Occidentul asta își dorește!

Vor curge amnistiile, măririle de pensii, promisiunile, condamnările de senzație, dreptatea până la capăt (!?!)… în timp ce politrucul Ponta va mânca liniștit popcorn! În semn de solidaritate cu americanii!

Clovnul național nu încetează să declare că-i cel mai bun și mai priceput în conducerea destinelor țărișoarei, pentru care are numai proiecte de succes. Ca și pentru Europa. Unul și unul! De ne bagă în tot felul de belele. Ne amenință, ritos, că va părăsi Cotroceniul doar în ultima zi de mandat. De Ignat!

Apropo, mă tot sâcâie un amic, de peste baltă, cu ce-i acela băsism! Că nu găsește cuvântul în dicționat?!

Băsism = regim bazat pe: manipulare în interes personal; crearea unei false Opoziții; realizarea de proiecte bazate pe încălcarea flagrantă a legislației; amestecul direct în treburile celorlalte puteri (în special în ale Puterii judecătorești, dar și în ale Guvernului, Parlamentului, serviciilor secrete…); prezentarea unor eșecuri notorii, ca fiind adevărate succese (era să scriu succesuri); promovarea nonvalorilor (frați, surori, fiice, gineri, cumnați, cumetri) în posturi decizionale sau asigurarea unor sinecuri fără acoperire.

Pe scurt, e regimul care a creat grupuri de tip mafiot, prin care se fură la greu și se manipulează boborul la nivel național și local. Mulțumit, sir?

De ce nu-l găsim în dicționare? Simplu! Cuvintele noi nu ajung imediat în dicționare. Astfel, nu găsim nici ceaușism. Și, de ce nu, pontism!

ULTIMA ORĂ!

Se pare că virusul „fumuri” a funcționat și în cazul Simonei Halep! La fel ca și la echipa Steaua. Dar, cu Steaua, deja, m-am obișnuit. Să sperăm că îi va fi învățătură de minte! Dacă nu, se va alătura altor meteoriți, sutelor de olimpici din învățământul românesc și a altor vârfuri de moment din alte domenii, care au intrat în anonimat din cauza aceluiași virus. E greu de luptat cu el!

Bunicul meu a fost atât de sărac încât își încheia haina cu greieri…

Sursa: e-mail

17 thoughts on “LUME, LUME!

 1. Eu aş comenta, dar nu am ce să contrazic. Poate, doar, să adaug un link care poate să fie manipulare ori nu. Că nu am datele. E pe antimafia punct ro a lui Ohanesian.
  A început să ne fie frică să ne spunem părerea, cu riscul de a ne supăra prietenii de blog?

   1. La ceea ce se întâmplă pe scena politică, nicio părere nu poate fi catalogată ca aberație. Mai aberantă e realitatea, în care parcă nu ne vine să credem că trăim. Poate ne-om trezi și noi odată și bine-ar fi să dăm un semn în noiembrie. Precum zice dr. Stoica: întotdeauna există o soluție!

 2. Parca m-am vazut la balciurile de odinioara, cu personaje haioase . Dar astea sunt horror pentru noi sau poate nu, oricum au reusit ce si-au propus . Nu mai stim sa deosebim binele de rau, alb de negru, rosu de …curcubeu toti ! :)))

  1. Și cât vor râde strănepoții noștri, când vor citi și vedea ce personaje hilare am avut în vârful politicii noastre! Sper, totuși, să fie un râs sănătos, și nu unul amar! 😦

 3. Păi de acum şi până la alegeri, vând-nevrând, vom fi prinşi cu toţii în febra acestui bâlci mediocru pe care ni-l oferă guvernanţii noştrii cu atâta generozitate.
  O seară liniştită îţi doresc, Petru şi numai bucurii! 🙂

  1. Circul electoral e din ce în ce mai mare și generează lupte pentru putere cu arme din cele mai murdare. Nimeni nu vorbește despre el și programul pe care-l are în vedere dacă va ajunge președinte, ci fiecare își atacă fără milă adversarii, ca niște vulturi flămânzi.
   Să ai o zi liniștită și veselă, dragă Ștefania! 🙂

  1. Ai mare dreptate, Gabi! Noi vom fi cei care vom plăti tot acest circ, iar ei vor beneficia în continuare de sinecuri grase, indiferent la ce nivel se vor afla.
   Să fii iubită și s-auzim mai mult de bine, dragă prietenă! 🙂

  1. Până la Dumnezeu ne omoară politicienii! Iar cu păcatele pe care le facem urmându-i, nici în Rai nu mai ajungem. De fapt, Raiul ar fi pe Pământ, dacă am știi să-l creăm.

 4. Politruc Johannis? Nu cred. A zis la mişto (chiar el despre sine) ca să-l prindă pe Ponta la copiat! Politrucul era comunistul din epoca de aur având sarcina de a ţine lecţiile de politică prin cazărmile patriei. Poate că nici măcar comunist nu era! Decât UTC-ist, cel mult! Şi eu am fost UTC-istă, dacă învăţai bine te făceau pionier în generală, apoi UTC -ist, din liceu. Puteai fi UTC-ist până la 30 de ani.

  1. În îndârjita campanie electorală, fiecare mai scapă câte o „bijuterie”, voită au ba, de care profită automat contracandidații. Dar, campionul gafelor este, fără îndoială, Victor Ponta, care dovedește cu prisosință că a trecut prin școală ca țiganul prin apă. Se pare că multor români le place să aleagă în fruntea țării un om incult, hoț, lăudăros și mincinos. E suficient să strige mereu: „Jos Băsescu!”.

  1. Am crezut în ea, dar n-am luat în calcul anturajul care a subminat-o și a făcut-o să pună pe prim-plan celebritatea și afișarea în mass media în loc de un antrenament asiduu și liniștit. 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.