Te chem

Te chem să vii prin roua dimineții,
Să ne iubim cu râvna tinereții
Și-n timp ce-o nouă zi se înfiripă,
Să te sărut în fiecare clipă.
.
Te chem să vii ziua-n amiază-mare,
Să ne scăldăm în razele de soare
Și istoviți de-al astrului cuptor,
Să ne-aruncăm în apă de izvor.
.
Te chem să vii când ziua se sfârșește
Și soarele, roșind, ne părăsește
Lăsând în urmă umbre de lumină
Și liniștea că mâine-o să revină.
.
Te chem să vii-ntr-o noapte înstelată,
Ca o cometă de mult așteptată,
Cu tainică lumină mă-nfășoară,
Cu ochii tăi de stele mă-nfioară.
.
Te chem mereu, dar simt că e-n zadar,
De dorul ce mă arde n-ai habar,
Trăim în universuri paralele,
Cu slabe șanse să ieșim din ele.

51 thoughts on “Te chem

 1. Măi, Petru, măi….ce faci cu dorul meu, huh?
  Îmi place nuanţa chemării tale înfăşurată în aceeaşi simplitate tulburătoare. Imaginile sunt dintr-un colţ în celălalt, încât privirea ţi se perindă odată cu cuvintele şi trăirea mocnind.

  1. N-am vrut să atentez la dorul tău personal, dar dacă l-am răscolit nițel, să-mi fie cu iertare! Că și al meu e neastâmpărat și umblă de colo, căutând să-și ostoiască setea.

   1. Eh, Petru! Nu era ceva de rău, din contră. O scriere cu acte în regulă trebuie să trezească o ,,trăire”, iar poezia ta a reuşit. Dacă dorul e umblăreţ nu poţi decât să-l urmezi.
    Zâmbesc!

 2. Salut , Petru !
  Cine nu cere, n-are cum primi
  Iar daca tu chemarea ai pornit-o
  Cu siguranta, un suflet bun se va gasi
  Sa-ti raspunda chemarii ce-ai facut-o ! 🙂
  ” Te chem” sa vezi ceva frumos

  Chiar daca fotbalul nu-ti place
  Iar de-i sonorul mult prea zgomotos
  Asa-i la fotbal, n-ai ce-i face !!! 🙂 🙂 🙂
  O zi fara ploaie ! 🙂
  Aliosa.

  1. Eu sunt bucuros că mi-ai răspuns tu la chemare, până ajunge și la urechile vizate sau la ochii visați! Și din nou n-ai venit cu mâna goală, ci ai adus niște imagini palpitante cu echipa de fotbal cea mai bună și mai iubită, din România. Mersi mult pentru amabilitate și sper să ne aducă în continuare multe motive de mândrie națională! 🙂

 3. Multă sensibilitate, multă trăire, frumos scrisă, emoţionantă, şi dacă cea chemată ar citi, sunt sigură că ar răspunde !
  Totuşi… şterge lacrima deznădejdii de pe final şi-n loc de ” Cu slabe şanse să ieşim din ele” îţi propun o rază de optimism: “Dar eu aştept ca să ieşim din ele”.
  Petru, scrii minunat !

   1. Daca nu s-a intamplat pana acum nu e un motiv sa crezi ca nu se va intampla. Vorba aia, o data si… bine! 😉 Ai grija, gandurile tale devin realitate. Si atunci de unde sa se intample? Mai lasa usa deschisa putin… n-o inchide cu mana/gandul tau. Speranta moare ultima!

   2. Poate că am unele prejudecăți, generate de experiențele avute. Dar mă lupt cu ele și caut, pe cât pot, să fiu deschis la orice semn care mi-ar putea potoli dorul. 🙂

   3. Tocmai aici este ideea ! Problema ta nu mi se pare deloc o piedică în calea înţelepciunii şi a caracterului frumos. Totul păleşte când este vorba de iubire. Şi iubirea nu se izbeşte de “amănunte”. Insist să schimbi versul ca un prim pas spre o concepţie realistă şi dacă nu-l schimbi considerând că poate fi un amestec în “drepturile de autor#, măcar încearcă să-mi dai dreptate.

   4. Dreptate ți-am dat de la început, dar versul nu-l schimb, fiindcă așa am simțit în momentul în care am scris poezia, iar când voi avea o stare de spirit diferită, voi scrie alte strofe, cu o altă viziune a iubirii. Să-mi fie cu iertăciune!

 4. Superb poemul, Petru! Sensibil, emoţionant, romantic, se simte o uşoară undă de tristeţe, dar tocmai asta îi dă un farmec aparte! Felicitări!
  O seară minunată îţi doresc, Petru şi numai bucurii! 🙂

  1. Mulțumesc efervescent pentru caracterizarea făcută, dragă prietenă! Mă bucur că ți-a plăcut felul în care mi-am expus trăirile, chiar dacă nu-s din cele mai benefice inimii.
   Să-ți fie ziua încântătoare, Ștefania! 🙂

 5. Frumoasa poezie, ferice de cea cui o dedici. Daca versurile au fost scrise mai demult, poate ar fi bine sa vezi daca mai sunt paralele cele doua universuri. Nimic nu este vesnic. S-ar putea sa ai o fericita surpriza. O seara minunata!

  1. Săru-mâna pentru apreciere și mulțumesc pentru sfatul pragmatic. Să știi că verific, din când în când, dacă există o cale de teleportare între cele două universuri. Cine știe… ?
   Să ai o zi superbă, dragă Crina! 🙂

 6. Prin simplitatea formei de exprimare a sentimentelor profunde,sinceritatea si dorinta unei iubiri romantice , ai gasit drumul cel mai scurt si dar cel mai rapid si fascinant in acelasi timp de a ajunge la sufletul cititorului!Aplauze din partea mea pentru o poezie asa de frumoasa!O seara superba iti doresc!

 7. Ce versuri, ce chemare!
  Sper din suflet sa aiba si un ecou si la randul tau sa fii chemat!
  Eu ti-am spus de multe ori ca scrii frumos, nu mai repet,fiindca parerea e aceeasi.
  Iti spun doar ca te citesc mereu cu mare drag si astept sa fiu invitata la o lansare de carte cat de curand…
  Zile calde si senine, cu muza in ferestra inimii, iti doresc!

  1. Îți sunt recunoscătoare mereu pentru vizitele și aprecierile tale, dragă prietenă! Ambiția mea cea mai mare este să public o carte, pentru a lăsa ceva în urma mea și aș fi fericit să te am aproape la fericita lansare. Să-mi ajute Dumnezeu și să se întâmple cât mai repede!
   O seară blândă și înstelată îți doresc! 🙂

   1. Doamne-ajuta sa fie asa! Sa se intample intr-o vacanta si sa pot sa vin, ca am s-o fac cu mare, mare drag! Si o sa fiu mandra ca eu cunsoc demult scriitorul! 🙂

 8. Mi-a placut poezia ! Si eu sper intr-un final fericit, chiar daca tu nu prea crezi in el ! Uite chiar ieri am citit in presa norvegiana un articol despre o doamna din Germania care refuzase o relatie de lunga durata cu un baiat din Norvegia acum 39 de ani, insa acum se razgandise si il contactase si stabilise sa revina la el pt a reinnoda relatia desfacuta in mod precipitat mai devreme cand fusese mai imatura, avand doar 22 de ani pe atunci.

  1. Mă bucură părerea ta și găsesc interesantă povestea de dragoste cu final întârziat. Fiecare dintre noi are ceva de povestit în acest sens, dar la fel ca o partidă de șah (scuză-mi analogia, firească pentru mine), variantele sunt extrem de multe și motivate pentru fiecare. Eu nu am găsit încă varianta câștigătoare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.