Grea meserie-i și hoția!

Uneori chiar și cele mai planificate infracțiuni pot merge prost. Fie prin accident sau prin prostie, acestea sunt 10 povești bizare cu hoți.

1. Cu pantofii la vedere!

Charles Taylor din Wichita, Kansas, a fost arestat după ce a jefuit un magazin de pantofi din care a furat o pereche de bocanci maro, mărimea 43, în valoare de 69 dolari, la data de 18 decembrie 1996. La procesul său, trei luni mai târziu, Taylor își odihnea arogant picioarele pe masa de apărare din tribunal. Purta o pereche de bocanci maro, mărimea 43. Judecătorul, James Fleetwood, la început sceptic, s-a aplecat să se uite. „Desigur, nimeni nu ar fi atât de prost încât să poarte încălțările furate la procesul său”, a crezut acesta. Totuși, s-a dovedit însă că cineva chiar a fost atât de prost. Taylor a fost condamnat pentru jaf agravat și trimis în închisoare.

2. La timpul și la locul nepotrivit

În data de 29 noiembrie 1978, David Goodhall și două femei complice au intrat într-un magazin pentru casă și grădină din Barnsley, South Yorkshire, încercând să fure din acesta. După ce au băgat în genți câteva seturi de perdele, hoții au încercat să plece, dar pe ieșiri diferite. Au fost opriți și reținuți imediat de paza magazinului. Ce nu știau însă aceștia era că în acel magazin, în acel moment, era găzduită o convenție de paznici ai magazinelor.

3. Cec fără acoperire

Charles A. Meriweather, un tânăr de optsprezece ani, a intrat prin efracție într-o casă din nord-vestul orașului Baltimore, în noaptea de 22-23 noiembrie 1978, a violat femeia care locuia acolo și apoi a jefuit casa. Când a descoperit că femeia avea doar $11,50 în bani lichizi, a întrebat-o: „Tu cum îți plătești facturile?”. Aceasta a răspuns: „Cu cecuri”, iar tânărul i-a spus să scrie un cec pentru $30. Apoi s-a răzgândit și a mărit suma la $50. „Pe numele cui să fie?”, a întrebat femeia, o funcționară în vârstă de 34 de ani. „Charles A. Meriweather”, a declarat Charles A. Meriweather, adăugând: „Ar fi bine să aibă acoperire, sau mă voi întoarce”. Meriweather a fost arestat câteva ore mai târziu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Păstrează restul

În 1977, un hoț din Southampton, Anglia, a venit cu o metodă „inteligentă” de a jefui casa de marcat a unui supermarket local. După ce și-a umplut coșul cu alimente, s-a apropiat de casa de marcat și a pus o bancnotă de 10 lire pe tejghea. Casierul a luat bancnota și a deschis casa de marcat, moment în care hoțul a smuls conținutul cutiei și a fugit. S-a dovedit a fi o afacere proastă pentru hoț, deoarece casa conținea numai 4,37 lire, el ajungând să piardă 5,63 lire.

5. Jaful bine… sudat

În noaptea de 23-24 August 1980, o bandă de hoți bine organizată și-a început raidul asupra safe-ului din biroul centrului de leisure din Chichester, Sussex, furând o barcă cu motor. Utilizând schiuri de apă pentru a traversa lacul, și-au luat echipamentul și au pedalat până la birou. Cu toate acestea, ceea ce ei au crezut că sunt uneltele de tăiere s-au dovedit a fi unelte de sudare, așa că au reușit în scurt timp să sigileze complet safe-ul. În dimineața următoare, personalului biroului i-a trebuit o oră de lucru cu ciocanul și cu dalta pentru a-l redeschide.

6. Cine a fost ca omul mascat

Clive Bunyan a intrat într-un magazin din Cayton, Anglia, și a forțat vânzătoarea să-i dea 157 de lire sterline din casă, apoi a fugit cu motocicleta. Pentru a-și ascunde identitatea, Bunyan a purtat casca de motocicletă ca pe o mască. Jaful a fost un succes, cu excepția unui singur detaliu: hoțul a uitat că pe cască scria, cu litere mari, de 2,5 cm, „Clive Bunyan-Șofer”. Bunyan a fost arestat și obligat să plătească pentru infracțiunea săvârșită, executând 200 de ore de muncă în folosul comunității.

7. Cel mai prost avocat

Marshall George Cummings Jr., un tânăr de 25 de ani din Tusla, Oklahoma, a fost acuzat de jaf pentru un furt săvârșit la un centru comercial, pe 14 octombrie 1976. În timpul procesului, ce a avut loc în ianuarie, anul următor, Cummings a ales să fie propriul lui avocat. În timp ce interoga victima, Cummings a întrebat-o: „Ești sigură că te-ai uitat bine la fata mea atunci când ți-am furat geanta?”. Mai târziu, Cummings a decis să-și cedeze apărarea unui avocat, dar a fost prea târziu. Tânărul a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

8 Gură-spartă

În 1985, Dennis Newton se afla în timpul judecății pentru un jaf armat săvârșit în Oklahoma, când Larry Jones, procurorul adjunct i-a cerut unuia dintre martori, supraveghetorul magazinului care fusese jefuit, să-l identifice pe tâlhar. Când acesta a arătat către pârât, Newton a sărit în picioare, la acuzat pe martor că minte și a zis: „Ar fi trebuit să-ți zbor creierii!”. După un moment de uimire mută, el a adăugat: „Dacă aș fi fost eu cel care s-a aflat acolo”. Juriul l-a condamnat pe Newton la 30 de ani de închisoare.

9. Gardul greșit

Stephen Le, și încă doi tovarăși minori, au încercat să spargă un camion parcat în Larkspur, California, în noaptea de 27 septembrie 1989, însă proprietarul i-a prins în flagrant, i-a urmat și a semnalat o mașină de poliție. Le și unul dintre prieteni au urcat un gard viu și au fugit. Curând, și-au dat seama că au ales gardul greșit – ăsta înconjura închisoarea din San Quentin. Suspecții au fost reținuți pentru investigări asupra furtului auto și violarea proprietății de stat, cu toate că nu a fost făcută plângere. „Niciodată nu ni s-a mai întâmplat ceva asemănător aici”, a declarat locotenentul Cal White. „De obicei oamenii nu intră prin efracție în închisoare”.

10. S-a împușcat singur în picior

În februarie 2004, Carlos Henrique Auad din Petrópolis, Brazilia, a spart un bar din apropierea domiciliului său și a furat un televizor. Câteva seri mai târziu, Auad a încercat să intre în același bar, prin acoperiș. De data aceasta, având cu sine un pistol, a alunecat, a căzut și s-a împușcat singur în piciorul drept. Auad s-a dus direct acasă, fără să observe că a lăsat în urmă o dâră de sânge care ducea fix la ușa lui. A fost arestat de către poliție, care a găsit televizorul în casa sa.

29 thoughts on “Grea meserie-i și hoția!

 1. Hahahaaa, chiar că e greu. Dar de hoţi care merg cu buletinul la furat, ai auzit? Eu da. Poliţistul chemat pentru cercetări a intrat la locul faptei, s-a aplecat, a luat ceva de jos şi… s-a dus direct acasă la hoţ 😀

  1. Nimic nu mai trebuie să ne mire în această meserie, care cred că-i și mai veche decât prostituția, doar că… nu-i legală și, ca atare, nu a fost înregistrată și impozitată. 🙂

 2. Bine ai spus despre hoție
  că-i cea mai grea meserie,
  căci pentru hoțul cel mare
  și ziua și noaptea-i lucrătoare,
  dar, lucrul furat nu încălzește
  pân´ la urmă o pățește.

 3. Vai ce tare! Hai să-ți spun și eu una reală cu un român în Germania. N-o știu exact pe persoană, dar este din Moldova. S-a dus pe la începutul anului 90 la furat în Germania. A intrat într-un market mare, a luat un televizor și s-a strecurat cum a știut el pe ușă fără să-l plătească. La un moment dat vede că cineva fuge după el. Fuge și el și fuge și fuge…și când să se prăbușească de oboseală, se întoarcă către cel care-l urmărea și spune: Nici eu, nici tu! Și trântește televizorul cu toată puterea de asfalt. Să afle cu uimire că cel din spate care-l urmărea era un angajat al supermarketului care credea că a uitat telecomanda și fugea după el să i-o dea! Îți dai seama ce uimit a rămas urmăritorul când a văzut televizorul țăndări :)))))

 4. “Grea meserie-i și hoția”, — grea şi păguboasă!
  Sincer spun, eu m-am amuzat pe seama protagoniştilor acestor fapte. Mulţi ciudaţi mai sunt pe lumea asta.
  O seară superbă îţi doresc, Petru şi numai bucurii! 🙂

  1. Ne amuzăm cu toții când vedem ce proști pot să fie unii hoți, dar ne irită cei care fură cu pricepere și nu sunt prinși. Mai ales dacă noi suntem printre păgubiți.
   O zi caldă și senină, îți doresc, Ștefania! 🙂

 5. Pana acum vreo zece ani hotii actionau noaptea . Acum, nu mai au limiteee, Petru ! Zi, noapte, zi, noapte, nu obosesc gandindu-se la noi metode si ce sa mai fure . Ca porumb nu prea mai e, lemn nu….. :)))

  1. Cei care au hoția în sânge găsesc mereu câte ceva de furat. Din curte, din apartament, din buzunar sau din domeniu public. De nu cură… picură, dar de foame nu mor! 🙂

  1. Cei care nu se pricep la altceva, cred că hoția-i meseria cea mai ușoară și la îndemână. Asta-i prima lor greșeală.
   Să-ți fie ziua benefică, dragă Gabi! 🙂

 6. Ha, ha! Întâmplări cu hoţi proşti. Că ăia deştepţi se numesc…. politicieni! 😀
  Numai bine, dragă Petru. Bine te-am regăsit sănătos.

  1. Ai pus punctul pe i, dragă prietene. Cel care fură un televizor, e prins mult mai ușor, dar pentru cei care delapidează milioane e nevoie de mulți ani pentru a-l găsi vinovat. Dacă nu cumva scapă.
   Mă bucură mult vizita ta, Alex! 🙂

 7. Mie deja mi s-a cam făcut milă de bieții hoți… Bine că te-ai oprit la aste zece cazuri, că dacă mai scriai două-trei isprăvi de genul ăsta, tare mi-e că fraternizam cu ei… 🙄

   1. Dintotdeauna mila am alocat-o proștilor, Petru, Probabil pentru că se avântă aiurea să facă un ceva care nu le e pe măsura putinței.
    Pe hoții neprinși îi fluier, ai uitat?! 😆

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.