Întâlnire nepotrivită: Călătorie galactică

Pe măsură ce Pământul se micșora și își pierdea culoarea vieții, Luna se arăta din ce în ce mai mare, arătându-și ridurile nevăzute până acum. Naveta a ocolit-o de departe și s-a avântat în întunericul din partea neluminată de soare, ci doar de stelele îndepărtate. Bogdănel era cel mai fascinat de timpul atât de scurt în care au ajuns la satelitul Terrei, ceea ce arăta o viteză foarte mare, însă pe care ei nu o simțeau. Doar lipsa gravitației le-au făcut unele probleme, dar s-au acomodat după sfaturile lui Eiua. Nici aerul pe care-l respirau nu părea altfel decât cel de la sol.

Nu a durat mult și au ajuns în dreptul unei nave mari, ce plutea pe orbita Lunii. Nu-i puteau desluși forma, deoarece avea doar câteva lumini aprinse în exterior. După o manevră de atașare, naveta s-a cuplat la un chepeng luminat și ușile s-au deschis aproape simultan. Extraterestrul i-a ghidat la intrarea în nava-mamă și apoi pe niște culoare mărginite de pereții ce răspândeau o lumină puternică. Podeaua era moale, precum un covor gros, dar și ea, precum tavanul și pereții, avea aceiași culoare de un alb luminos.

La un moment dat s-a deschis o ușă laterală și au fost poftiți să intre. Era o încăpere mare, la fel de puternic luminată de peste tot, dar avea paturi, mese și scaune ca și cele de pe Pământ! Doar că erau făcute dintr-un material transparent și necunoscut. Relu a așezat-o pe Carmen pe un astfel de pat, moale și cu așternuturi de un alb imaculat. A urmat un mic instructaj făcut de Eiua, care le-a arătat cum pot crea pereți între paturi și anumite zone ale camerei, folosind o telecomandă, cum se comandă mâncare printr-un replicator aflat pe perete și unde se aruncă deșeurile. Lumina se putea regla tot prin telecomandă, deși gazdele foloseau doar puterea gândului. Apoi, extraterestrul le-a spus să se odihnească, fiindcă a doua zi se vor întâlni cu comandantul. După aceasta au rămas singuri, deși mai aveau un milion de întrebări pe buze.

E drept că erau și obosiți de atâtea emoții și nopți nedormite. Doar Bogdănel era mai neastâmpărat și nu-l puteai dezlipi de la replicator. A reușit, în cele din urmă, să comande tot felul de dulciuri și coctailuri din sucuri nemaigustate până atunci. Dar Relu, Gavrilă, Olga și Florica au preferat să mănânce din alimentele aduse și să bea apă de pe Pământ. În cele din urmă, somnul i-a învins pe toți și nu s-au trezit decât la venirea lui Eiua.

article-1106383-02f55c0f000005dc-522_308x185

Au fost informați că nava pornise spre cea mai apropiată „gaură de vierme”, unde vor ajunge în patru zile. De asemenea, comandantul era gata să-i primească. Au amânat micul dejun, fiind nerăbdători să-l cunoască pe cel de-al doilea extraterestru din viața lor. Doar că așteptările nu le-au fost răsplătite, așa cum sperau. Au intrat cu toții (Relu cu Carmen în brațe, Olga, Bogdănel, Gavrilă și Florica), urmându-l pe Eiua,  într-o încăpere în care erau orbiți de lumini puternice, încât nu vedeau nimic în fața lor. Doar o voce puternică și gravă răzbătea, venind de peste tot:

– Voi sunteți pământenii care vor să migreze?

Firește că cel care a răspuns primul și apoi a continuat, a fost Relu:

– Oferta a venit din partea lui Eiua, care ne-a promis o planetă nealterată… Dar de ce ne orbiți cu lumina aceasta? Nu vedem cu cine stăm de vorbă, spuse pământeanul iritat.

– Ai vrea să-mi vezi chipul?! Vrei să pățești ce a pățit sora ta? Crede-mă că sunt lucruri pe care e bine să nu le vedeți, iar altele să nu le știți. Eiua a fost slab și a greșit sau poate că băutura voastră l-a influențat. Oricum, va plăti pentru asta. Însă și voi sunteți de vină…

– Dar…

– Nu mă întrerupe! Să lăsăm trecutul și să privim spre viitor. Credeți că veți putea supraviețui pe o planetă sălbatică?

– Măcar vom încerca!, îl asigură Relu.

– Noi nu vă putem ajuta cu tehnologie, fiindcă nu ar fi corect. Dar văd că aveți un copil care nu se poate deplasa. În această privință s-ar putea face ceva, înainte de a ajunge pe noua voastră planetă. Adică în șapte zile de-ale voastre. Până atunci sunteți oaspeții mei și Eiua se va ocupa de voi. Puteți pleca.

Atâta a fost toată discuția pe nevăzute, după care au fost conduși în încăperea lor. Eiua a mai stat cu ei un timp și le-a satisfăcut curiozitatea. Mergeau cu o viteză apropiată de cea a luminii, dar când vor intra în gaura de vierme, vor străbate 6 ooo de ani lumină în câteva minute. Vor ieși la trei zile depărtare de destinație. De mâine, în fiecare zi, Carmen trebuia dusă și introdusă timp de două ore într-un clindru numit OOIIOO, care-i va detecta afecțiunea și va iniția procedurile de vindecare, dacă este posibil. Era o veste bună, care i-a înveselit pe toți, dar mai ales pe Carmen și Olga, ce nu mai puteau de bucurie.

Zi de zi, Eiua era la dispoziția lor și tratamentul lui Carmen decurgea încurajator. Când au trecut prin gaura de vierme, Carmen putea face deja primii ei pași de la accident, iar după șase zile mergea bine. Erau fericiți și emoționați totodată, că se apropia clipa cea mare. Ziua așteptată a venit, iar ei priveau prin hublouri o planetă la fel de albastră precum Terra. Doar că era cu un sfert mai mică, deci și gravitația se reducea cu 25%. Un avantaj însemnat pentru ei. Nu au mai vorbit cu comandantul înainte de a părăsi nava-mamă, dar nici nu erau dispuși să mai fie orbiți încă o dată. Naveta s-a desprins silențios de chepeng și a început coborârea, sub comanda sigură a lui Eiua. Pe măsură ce pământul și oceanele se vedeau mai clar, exclamațiile involuntare are noilor locatari erau tot mai dese și zgomotoase.

35 thoughts on “Întâlnire nepotrivită: Călătorie galactică

 1. Mi-a placut foarte mult, dar am niste obiectii, sa zicem… 😀 Iarta-ma, nu pot citi fara sa nu observ necesitatea unor mici corecturi. Scrii coloare, cand ar trebui culoare. Apoi zici ca erau nedormiti de cateva zile, dar drumul pana la Luna a fost foarte scurt. Dupa mine drumul nu putea dura mai mult de o ora. L-as fi facut si de cateva minute, dar poate e ceva ce mi-a scapat (sau tie?). Asa ca nu mai zi ca erau nedormiti… 😀 Inca o data scuza-ma ca te corectez, dar vreau sa iasa o poveste super! As scrie si eu ceva, orice mi-ar iesi, dar n-am timp destul pentru asta. Cel putin deocamdata. 🙂

  1. Erau nedormiți de câteva nopți, deoarece, după cum s-a văzut din capitolul anterior, au fost atât de entuziasmați și ocupați, încât nu au avut dispoziția și timpul să doarmă înainte cu câteva nopți de a pleca. Îmi asum greșeala ortografică și îți mulțumesc pentru sesizare! 🙂

   1. Am recitit sfarsitul episodului precedent. Il recitisem si mai devreme. Unde scrie ca pregatirile au durat zile intregi si ca n-au dormit? :*

   2. E drept că nu scrie concret, dar se poate deduce după faptul că au fost atât de entuziasmați, iar oricine erau puși în situația lor ajungeau la fel de extenuați după trei zile de pregătiri intense. De aceea am și specificat în partea a treia, dar poate că trebuia să accentuez acest lucru dinainte.
    Mulțumesc încă o dată și-ți doresc o zi senină, dragă prietenă! 🙂

   3. E drept ca emotiile vor fi fiind mari, dar n-am cu ce face comparatie. Hmm, nu cumva ai fost pe planeta aceea? Desi eu nu cred ca ei se vor intoarce vreodata… ca si eu cand ma apuc de ceva, nu ma intorc din drum.

   4. Mă bucur mult că citești cu atenție fiecare capitol, mai ales că-ți cunosc preocupările literare foarte abile. De aceea pun mare preț pe părerea ta și o aștept întotdeauna, mai ales dacă vine cu critici constructive! 🙂

 2. Ai mare curaj de a intra in detalii tehnice (chepeng, replicator, etc) ceea ce ma face sa cred ca ai studiat ceva inainte sau poate ca ai citit multa literatura SF. Pe mine ma depasesc aceste amanunte asa ca eu apreciez, din toti rarunchii, subiectul. Ma pun in pielea personajelor tale dar firea mea nu se potriveste cu supusenia lor. Eu ma amuz de tot ce se intampla acolo si ma surprinde seriozitatea, atribuita de tine, personajelor tale. Cand vad ca tu vorbesti acolo de 6000 ani lumina (iar ma depaseste informatia) ma-ndoiesc sa cred ca personajele se vor intoarce pe pamant precum au plecat , asa cum credeam dupa parcurgerea capitolului anterior. Astept cu nesat continuarea povestii si te rog primesti sincerele mele felicitari pentru imaginatie. Sa ai o zi faina, faina!!

  1. E adevărat că mi-au plăcut mult filmele SF, precum „Războiul Stelelor”, „Star Trek” sau „Avatar”, dar și și literatura de acest gen. Am fost fascinat mereu de Univers și de viitorul omenirii, pe care fiecare dintre noi și-l închipuie într-un anumit fel. Nu putem anticipa ce va urma, dar nimic nu ne împiedică să ne închipuim. Iar visurile noastre pot să aibă un mare corespondent în realitate, fiindcă nu știm ce lucruri extraordinare se pot întâmpla.
   O zi superbă îți doresc și eu, Crina! 🙂

   1. Am si eu o mica observatie daca-mi este permisa. Parca as romanta putin naratiunea (daunazi ai postat versuri de dragoste) stiu ca esti in stare. Motive ai destule, fascinatia deumului parcurs, calatoria printre stele cred ca pot trezi sentimente unice pentru cuplurile existente deja in povestea ta. Nu vreau sa te determin sa schimbi ideea ci sa o imbraci in straie scriitoricesti. Aici nu ma refer la acele “floricele” apuse, folosite de vechii scriitori, ci la descrieri mai romantate ale locurilor, trairilor, temerilor sau bucuia descoperirii elementelor de noutate. Sper sa nu te fi suparat prea tare. Ziua faina ti-o doresc din nou!

   2. E drept că descrierile ample și nuanțate ar fi o latură importantă a unei povestiri despre o planetă minunată, dar, pe de altă parte, unii cititori vor acțiune și s-ar plictisi citind paragrafe întregi de relatări fascinante, într-adevăr, dar care cer mai mult timp pentru a fi asimilate. Însă, am să țin cont de sugestia ta și am să pun un accent mai mare pe descrierea naturii și a relațiilor dintre personaje.
    Mă bucură orice sugestie și sunt convins că ele vor ajuta la crearea unei nuvele bune.
    O seară de vis îți urez! 🙂

 3. Draga prietene, darul si usurinta cu care descrii atatea amanunte in povestea ta, pur si simplu ma fac sa ma vad acolo si sa simt intreaga actiune. Sunt si eu impreuna cu pamantenii mei, intr-o galaxie pierduta printre stele, pe o planeta salbatica… Ma trece un fior straniu, dar care imi place! 🙂 Abia astept continuarea. Nu stiu de ce dar ma cuprinde un feeling in avans: cu Carmen vindecata, dupa o aventura strasnica si experienta unica in vietile lor, eu cred ca se vor intoarce pe pamantul lor natal, Terra…Ma bazez pe zicala ca “nicaieri nu-i mai bine ca acasa”. Numai bine tuturor! 🙂

  1. Mă flatezi cu multă generozitate, dragă prietenă, având în vedere că tu ne descrii meleaguri de vis, pe care le-am putea crede de pe altă planetă, dacă nu le-am vedea cu ochii noștri. Astfel, ne-ai convins că putem să vedem imagini paradisiace chiar și aici, pe pământ, dacă avem puțină inițiativă și inspirație.
   Să fii mereu pe cai mari, Ileana! 🙂

 4. Daca ar fi dupa mine, as trimite intr-o ” calatorie galactica ”
  toate personajele care apar in fotografiile postate in ultimele doua articole de pe
  http://aliosapopovici.wordpress.com/
  le-as lasa sa patrunda
  ” în întunericul din partea neluminată de soare,”
  sa se invarta acolo,pana dupa 16 noiembrie 2014 !!! 🙂 🙂 🙂
  Sa ai o dupa masa frumoasa ! 🙂
  Aliosa.

  1. Parcă am fi într-un gând, în ceea ce privește eliminarea răului prin măsuri extreme. Doar că suntem înarmați numai cu o ștampilă, pe care o folosim prea ieftin și naiv.
   Să ai o seară magnifică și o noapte fără vise politice, Alioșa! 😉

 5. Petru, de abia acum am reuşit să recitesc cu atenţie. Îmi permit să îţi dau un sfat, din prisma unui om nepriceput. Tu povesteşti foarte bine, dar încearcă să intri un pic şi în mintea persoanajelor tale, mai mult decât să spui că sunt nedumeriţi, obosiţi şi copleşiţi de emoţii. Să nu te superi pe mine. Dar văd potenţial în scriere şi de asta îndrăznesc să-ţi spun. Rotunjindu-ţi personajele, firul va curge altfel. Să ai o zi edenică!

  1. Uite încă un sfat bun, pe care-l apreciez (pe.lângă descrierea naturii, mai detailat). Mai ales că am remarcat specializarea ta în gândirea umană și recunosc că-mi place. O să țin cont și de această indicație, fără a lungi prea mult povestirea unui capitol care va avea în prim plan, totuși, acțiunea.
   Să fii bună și frumoasă, mereu! 🙂

 6. Daca m-as decide pentru o calatorie galactica nu cred ca as putea inchide ochii de emotii asa ca, cred ca erau obositi si-si faceau probleme cum o fii acolo.Cat priveste pe Carmen, care a fost vindecata cu succes, a meritat riscul de a lua o mare raspundere, de a parasi planeta si a merge intr-un loc necunoscut, pentru asta trebuie sa ai curaj si sa fii hotarat!Bravo lor niste oameni de exceptie!Astept continuarea cu mare interes! O seara minunata iti doresc!

  1. Sunt încântat că te atrage povestirea mea și chiar intri în pielea personajelor, pentru a le înțelege deciziile. Îți mulțumesc mult pentru aprecieri și aștept în continuare reacțiile tale. Să-ți fie ziua senină, dragă prietenă! 🙂

 7. Ce repede s-a terminat!!! Mai vreau! E foarte bine scrisă, se citește foarte ușor… practic se derulează totul prin fața ochilor… și ca sa te confuzez și mai tare (câte capete, atâtea păreri) mie mi se pare perfect dozată, n-as schimba nimic, n-aș adăuga nimic. Din tot ce ai postat și am citit eu (practic de la jumatea lui august până acum) îmi place cel mai mult 🙂

  1. Aprecierea ta e binevenită și mă bucură foarte mult, dragă prietenă. De asemenea și faptul că îți place această povestire, chiar dacă e SF și e necesară o doză de imaginație pentru a o înțelege. 🙂

 8. Am trăit emoţiile şi-am călătorit împreună cu personajele tale, Petru, aşa bine ai scris. Ai un har aparte de-a povesti. Felicitări!
  Un week-end superb îţi doresc, Petru şi numai bucurii! 🙂

  1. Săru-mâna și deplină recunoștință pentru răbdarea de a lectura povestirea mea, precum și pentru frumoasele aprecieri!
   Să fii iubită și mereu fericită, Ștefania! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s