Test de imaginație

Condiții: să am 18 ani și să primesc în dar o mașină Toyota Aygo.

– Nu-mi vine să cred ochilor, tată! Mi-ai luat chiar o Toyota Aygo, mașina la care visam! De unde ai știut?

Uimirea, bucuria și surpriza mea erau nestăvilite și mi-am îmbrățișat părintele cu putere. Apoi am trecut la examinarea bijuteriei pe patru roți, în timp ce tata îmi explica gestul lui mărinimos:

– Ți-am promis că dacă te ții de carte, în ziua în care vei deveni major, îți voi cumpăra un autoturism. Iar pentru că semeni cu mine și ai apreciat întotdeauna calitatea în toate, mi-am dat seama că numai o astfel de mașină o să te satisfacă pe deplin. Am cumpănit bine și m-am interesat mult înainte de a o alege, iar faptul că o poți personaliza după placul inimii tale a contat foarte mult în alegerea modelului. Știam, de asemenea, că ești atras de marca Toyota, fiindcă sunt autoturisme fiabile și performante.

aygo3-250x250

Tata avea dreptate, de parcă îmi cunoștea gândurile. Citisem recent „câte ceva” despre noul AYGO, la care puteai alege din cinci personalități: X, X-play, X-cite, X-clusive și X-wave. Le știam pe de rost, atât de mult m-au impresionat. Chestia cea mai tare era faptul că acest tip de mașină are o mulțime de piese interesante de personalizat, cum ar fi luminile cu tehnologie LED, spoilerul sportiv și stopurile conturate. Plus că o să-mi pot conecta smartphon-ul la noul sistem multimedia x-touch. De asemenea, pot să-mi dau frău liber imaginației și să-mi impresionez prietenii cu un interior nemaivăzut, iar folosirea camerei retrovizoare pentru o manevrare mau ușoară mă va ajuta mult.

Brand signature PMS

Vocea părintelui meu se auzea mai estompat, eu fiind preocupat cu planurile mele de viitor, ce mă legau acum de noua mea dragoste. Dar am tresărit puțin când mi-a spus:

– Eu sunt gata să te ajut, dar dacă tu crezi că nu vei avea suficient timp pentru a o transforma după pofta inimii, poți alege unul dintre pachetele de exterior și interior. Se pot folosi stickere pentru a scoate în evidență partea inferioară a autoturismului, se poate schimba culoare grilei în formă de X, gurilor de ventilație și a consolei interioare. Totul depinde de tine.

– Tati, îți mulțumesc foarte mult, dar nu duc lipsă de idei și nici de timp, pentru așa ceva. Nu degeaba are sloganul „Go Fun Yourself”! Vreau să mi-o fac după cum mi-am imaginat și vei vedea că o să-ți placă și ție. Apoi voi zburda cu ea pe șosele, așa cum am visat de când mi-ai promis-o. Va fi un an în care vreau să mergem cu ea la munte și la mare, la schi și apoi la înot. M-ai făcut cum nu se poate mai fericit și te voi răsplăti cum pot eu mai bine!

Ne-am îmbrățișat încă o dată, cu lacrimi în ochi. Cadoul lui mi-a dovedit încă o dată că mă iubește și mă apreciază pentru rezultatele mele.

Acest articol participă la competiția SuperBlog 2014

Advertisements

40 thoughts on “Test de imaginație

  1. Eu zic că e distractiv, iar numărul celor înscriși nu e relevant. Mulți se retrag pe parcurs sau nu participă la toate probele. Merită să încerci, scriind un articol de intenție și apoi completând cererea de înscriere. Încă nu-i târziu.

 1. Si eu vreaaaaau!!!…………nu ma infiaza si pe mine tatal tau si sarbatorim aniversarea mea de 18 ani retroactiv?! 🙂 🙂 🙂 Glumesc, dar nu glumesc apreciindu-ti talentul si recunosc ca-mi plac Toyotele.

  1. Trebuie să căutăm un alt „tată”, că al meu a plecat de mult, în lumea celor drepți. Însă Toyota există și va exista mereu, tot mai fiabilă și mai performantă.
   Recunoștință profundă pentru aprecieri! 🙂

 2. Felicitari pentru articol si recunosc ca mi-ai trezit amintiri de o masina a mea, o Toyota draguta si foarte buna. Cat am mai alergat amandoi pe soselele din Romania si din Europa.

  1. Precum bine zici: cu o mașină ca Toyota, distanțele sunt o plăcere pe care vrei să o simți cât mai des posibil!
   Să-ți fie duminica plăcută și odihnitoare, dragă Gabi! 🙂

 3. Eu nu voi avea niciodata o masina ca aceasta dar vorba ta nimic nu ma impiedica sa-mi imaginez ca o am. Frumoasa poveste chiar daca este imaginara. O zi buna!

  1. Cele mai fantastice realizări au pornit de la câte un vis! Iar a avea un autoturism Toyota, nici măcar nu e un vis greu de îndeplinit. Doar să am din nou 18 ani, e imposibil! 😉 O zi benefică și pentru tine, Dana! 🙂

 4. Cand citesc prezentarea ta, mi se face dor de duca. Cu o asemena masina ai siguranta ca nu vei ramane pe drumuri. Felicitari pentru vasta prezentare a masinii Toyota si succes la concurs.

 5. Bine ai zis că este un test de imaginaţie…. Întrucât momentul împlinirii celor 18 ani a trecut demult… rămâne doar să visăm ce-ar fi fost dacă am fi primit aşa un cadou deosebit… Despre Toyota… ce să mai spunem. Maşini, nu glumă!
  O zi frumoasă şi veselă, dragă Petru! 🙂

  1. Măcar în imaginație să mai fim copii și adolescenți, pentru a ne mângâia sufletul. În ceea ce privește mașina Toyota, e o realitate pe care o putem admira pe viu.
   Să-ți fie duminica pe placul inimii, Alex! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s