Locul de pe Terra de unde nimeni nu s-a mai întors

„Pur și simplu au fost înghițiți. Rușii nu au reușit să explice disparițiile”

Locul de pe Terra de unde NIMENI nu s-a mai întors. "Pur şi simplu au fost înghiţiţi. Ruşii nu au reuşit să explice dispariţiile" 542

În Asia Centrală, între Kazahtan și Uzbekistan, se întinde Marea Aral sau Marea Ostroavelor, care adăpostea 1500 de insulițe. Cea mai mare dintre ele este Barsa Kelmes, dar și cea mai enigmatică. Insula nu mai este locuită de nimeni de foarte mult timp. În limba kazahă, numele ei se traduce prin insula dispăruților, pentru că toți cei care s-au aventurat în inima ei au dispărut. Deasupra ei apare o ceață stranie. Sate întregi au fost înghițite de această pâclă care, ca o umbră a morții, pare să-și pândească victimele.

Locuitorii dimprejurul insulei sunt convinși că acolo se găsește o poartă între lumi, o poartă a timpului. Se spune că prin această poartă apar adesea, în plan real, ființe enigmatice care astăzi nu mai există, păsări cu aripi mari, cu dinți și cioc ascuțit, monștri ai apelor, creaturi ciudate care seamănă cu dinozaurii erei mezozoice. Aici, ceasurile nu mai funcționează, o oră transformându-se într-o zi.

În secolul al XIII-lea, în timpul marilor cuceriri ale imperiului mongol, pe această insulă se retrăgea populația din calea acestor hoarde. Când reveneau în locurile de baștină, constatau că erau mai bătrâni cu ani și nu cu luni de zile, cât stătuseră în realitate pe această insulă.

Insula le înghițise cu lăcomie zeci de ani. În anii 50, insula a început să fie locuită și datorită faptului că temperaturile pe timpul iernii erau mai ridicate. La sfârșitul iernii, populația care se retrăsese pe insulă nu a mai revenit pe continent. Rudele acestora au pornit în căutarea lor. O echipă a rămas la țărmul insulei, iar cealaltă a pornit în interiorul insulei, în căutarea dispăruților. Neîntorcându-se la țărm cea de-a doua echipă, au fost alertate autoritățile.

Acestea au trimis un avion, într-un zbor de recunoaștere. Piloții au văzut ceața groasă care acoperea ostrovul. Deasupra pâclei zburau niște obiecte ovale care intrau și ieșeau din ceață. Acele ceasornicelor au început să se miște haotic, iar motoarele avionului s-au oprit, pilotul fiind obligat să aterizeze pe insulă.

Discurile luminoase au stat nemișcate, monitorizând echipajul minute în șir. Autoritățile au trimis în interiorul insulei câini special dresați, pentru a descoperi persoanele dispărute. Aceștia nu s-au mai întors. Autoritățile au luat decizia de a trimite un tanc, închis ermetic, iar pe caroserie au așezat mai multe aparate de măsurat.

Tanchistul a fost instruit să nu iasă din tanc și să mențină în permanență legătura radio cu cei rămași la țărm. Mai mult, tancul a fost legat cu un cablu metalic pentru a împiedica dispariția acestuia. Tancul a înaintat o bucată de vreme, tanchistul raporta ceea ce vedea, până când transmisia s-a întrerupt. Cei de la țărm au tras tancul spre mal și au constatat că acesta era acoperit cu un strat gros care semăna cu gheața. Când au deschis tancul, au constatat că tanchistul dispăruse, scrie efemeride.ro. Mostre din gheață au fost duse la Moscova pentru a fi cercetate și s-a ajuns la concluzia că particulele sunt de origine necunoscută.

Vadim Cernobrov, cercetător rus, vorbește despre faptul că pe insulă ar fi amplasată o bază a extratereștrilor, iar pâcla este un scut de protecție a acesteia. În prezent insula este nelocuită, iar autoritățile au interzis accesul.

Sursa: e-mail, Google

Advertisements

29 thoughts on “Locul de pe Terra de unde nimeni nu s-a mai întors

   1. Corect!
    Oricum, trec aceste povești prin filtrul meu propriu și aleg ceea ce-mi pare credibil, funcție de cunoștințele de care dispun.

 1. Ce coincidenta, acum cateva zile tocmai am primit un mail despre acest subiect! Cred ca sunt multe astfel de locuri ciudate in lume, de multe nici nu stim, sigur ascund ceva ce nu trebuie sa aflam noi, muritorii de rand.Si nu toate “secretele” sunt de natura extraterestra…

 2. Relatarea aceasta mi-a amintit de Triunghiul Bermudelor, locul despre care s-a tot spus ca au disparut oameni, avioane si vapoare…Mi-a ramas in memorie scena dintr-un film in care, tot prin ceata, prin niste fenomene ciudate contradictorii, Ifrig afara si bara de metal care frigea la atingere!!! ) disparea o nava, cu oameni cu tot… 🙂 Cat adevar si cata fictiune o fi…numai Dumnezeu stie sau oamenii care ar face experimente de gen. Oricum, cu siguranta ceva se intampla in astfel de locuri de pe Pamant….Vorba de mai sus: nu iese fum fara foc. O duminica linistita tuturor!

  1. Uite un loc în care nu ți-aș recomanda să mergi, oricât spirit de aventură ai avea. Călătoriile tale sunt frumoase și realiste, dar nu au nevoie de tragedii care țin de domeniul SF. Să-i lăsăm pe cercetători sau să așteptăm concluziile istoriei.

   1. Draga prietene, multam mult pt. grija acordata. Sa vreau sa ajung acolo si n-am cum… sunt prea multe motive ce tin contra curiozitatii mele de a trece prin Bermude. Eventual le prefer pe cele sub forma de nadragi. 🙂 Asteptam noi concluziile cercetatorilor…care cine stie cand/ daca vor fi date in vileag vreodata…In fond putin mister nu strica ci ne alimenteaza imaginatia. 🙂

  1. SF-urile ne atrag pe mulți dintre noi, dar majoritatea preferăm să le auzim și nu să le vedem cu ochii noștri. Altfel, n-ar mai fi SF-uri! 😉
   O zi superbă îți doresc și eu, dragă prietenă! 🙂

 3. ” Cel din urma, va fi cel dintai” 🙂
  Felicitari pentru postare ! 🙂
  TERRA este inca NECUNOSCUTA multor oameni ! 😦
  Ai spus bine : ” nu iese FUM fara FOC ” ! 🙂
  La mine este CEATA de -ti bagi degetele-n ochi
  De-aceea dimineata si seara stau in casa
  Caci nu as vrea sa fiu atins de vreun deochi
  Ce-l zamisleste vreo vrajitoare grasa ! 🙂
  O seara de duminica fara “CEATA ” ! 🙂
  Aliosa.

  1. Nici eu nu suport ceața, mai ales în trafic, așa că stau foarte mult în casă și o „admir” prin fereastră. Azi, însă, nu e cazul. Doar niște nori încăpățânați mai persistă pe cer, obstrucționând soarele.
   S-auzim numai de bine, Sandule! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s