Planeta Paradis: O nouă lovitură

Contracțiile au început cu vreo două săptămâni înainte de data socotită de Olguța. Poate că n-a calculat ea bine sau pe aici altfel trebuia socotit timpul, dar era clar că-i venise sorocul să nască. În acea seară de început de vară, toată familia de pământeni a intrat în alertă când femeii i s-a rupt apa. Florica îi dirija ca o moașă cu experiență și nimeni nu mișca fără aprobarea sau indicațiile ei. Relu era alături de nevasta lui dragă, vorbindu-i și ținând-o de mână. Doar că durerile erau mari și se prelungeau ore în șir. Copilul nu voia să iasă, cu tot efortul depus de mămică.

Ceva nu era în regulă și Florica își frângea mâinile a neputință. Se gândea la cordonul ombilical, care putea fi răsucit în așa fel încât să împiedice ieșirea fătului. Poate chiar în jurul gâtului, cazuri de care a auzit frecvent. Sau poate pruncul avea o greutate prea mare, iar Olguța nu avea putința să facă față unui astfel de efort. În acest caz era nevoie de cezariană, dar cine ar fi avut curajul să taie cu cuțitul, având în vedere că nimeni nu văzuse măcar cum se face?! Poate chiar moașa de ocazie, însă știa că dacă nu ar fi izbândit, Relu n-ar fi iertat-o toată viața. Așa că nici prin gând nu-i trecea să riște.

Către dimineață, Olguța își pierduse cunoștința, iar Relu privea speriat și neputincios la trupul slăbit al femeii, ce abia mai respira. Degeaba îl întreba Florica de operație și îi aduse chiar un cuțit; n-avea putere să se miște de lângă capătul patului și să se despartă de încleștarea reciprocă a mâinilor lui cu ale nevestei sale. Era ca într-o transă și nici nu putea fi vorba să pună mâna pe acea armă ascuțită, darămite să mai taie și în carne vie. Nici Gavrilă nu voia să riște, dar a avut ideea să facă un foc în fața casei și, prin semnalele de fum, să-i cheme în ajutor pe halani. Dacă ar ajunge la timp, sigur ei știau ce e de făcut și aveau îndemînarea necesară.

Ce repede și dureros se schimbase situația! Până ieri toate păreau la locul lor și viitorul părea foarte promițător. Relu se vindecase complet de melancolia sirenelor și împreună au luat cu asalt lucrările planificate. Haznaua sau depozitul pentru resturi menajere, alimente alterate și alte deșeuri potrivite pentru producerea biogazului era gata de o lună. Halanii le-au adus materialele solicitate pentru generator și balon, iar nacela era aproape terminată. Pielea se lipea foarte bine cu o soluție naturală eficientă, iar balonul mult visat devenise realitate. Legumele din grădina Floricăi s-au făcut parcă mai frumoase decât pe Pământ și au mâncat cu o bucurie nostalgică din roșiile zemoase, ardeii mari și grași, castraveții lungi și înmiresmați, păstăile fragede și salata în buchete îmbietoare. Începeau să simtă cu adevărat binecuvântarea unui paradis și se gândeau cu mari speranțe la copilul ce va să vină. Astfel se gândea Gavrilă în timp ce, alături de Bogdănel, transmitea apelul de ajutor către singurii prieteni care i-ar fi putut ajuta.

Dar ei erau departe și până spre seară nu au reușit să ajungă, iar atunci nu se mai putea face mare lucru. Olguța era moartă, iar Relu era mai mult inconștient și a fost nevoie să i se dea o băutură sedativă pentru a-l adormi. Hita a fost cel care a scos fătul mort din femeie, după ce a tăiat-o sub ochii îngroziți ai Floricăi. Era un băiat de cel puțin șase kilograme, ceea ce explica, în mare parte, chinul prin care a trecut femeia încercând cu disperare să-l împingă afară.

Pregătirile și înmormântarea Olguței și a fătului s-au făcut rapid, profitând de somnul indus lui Relu și scutindu-l, în același timp, de niște momente și imagini devastatoare. Gavrilă și halanii au săpat o groapă, încă înainte de a se lumina, în timp ce Bogdănel o consola cum putea mai bine pe Carmen. Fetița nu mai avea lacrimi și suspina întruna, ca un tic ce se perpetua de mai bine de 24 de ore. Doar la pieptul prietenului ei simțea căldura de care avea atâta nevoie în aceste momente.

Relu și-a revenit târziu, ca dintr-un coșmar, și poate spera ca totul să nu fi fost aievea. De data aceasta el era prioritatea numărul unu, pentru toți cei din jurul său, pregătiți fiind să facă față unei crize majore. Dar omul nu a scos niciun cuvânt și nici n-a reacționat cu gesturi extreme. Privirea lui era tristă și pierdută, dar nu disperată. Știa că visul lui se stinsese, odată cu iubirea și speranța de a fi tată. A cerut doar să se reculeagă singur în fața mormântului și a crucii proaspete, pe care nici numele nu era trecut încă. Doar că prietenii stăteau la doi pași în spatele lui, împărtășindu-i durerea. Carmen auzi chemarea blândă a lui Relu și urmă o îmbrățișare lungă între cei doi.

– Te rog să mă ierți, draga mea copilă!, șopti omul sărutând-o pe frunte.

Dar Carmen nu știa ce trebuie să ierte și primi sărutul ca pe o ușurare. Acum simțea că mai avea un părinte care o iubește.

Advertisements

18 thoughts on “Planeta Paradis: O nouă lovitură

   1. Mi-a trecut prin cap in aceeasi clipa, citind, ca trebuie sa vina altceva in loc. 😀 Dar asa se cade, sa jelim si pe cei care nu exista, ma refer la personajele de fictiune. 😯 Ma prefac in continuare cat de rau imi pare dupa Olguta si o sa ma prefac ca imi trebuie timp sa ma acomodez cu noua realitate si, la timpul potrivit, cu viitoarele personaje. 😀

   2. Știam eu că mă tachinezi, mai ales că-i o fantezie care poate deveni tristă doar atunci când ia naștere monotonia. Ăsta-i primul lucru pe care caut să-l evit! 🙂

   3. si uite cum sarmanul dionis, pardon! autor, ajunge sa fie privit ca un criminal in serie! mai intai diana, acum olguta… si nici sirenei nu stim daca-i merge prea bine.
    mi te imaginez povestind liber despre personajele tale. olguta, fata simpatica, mi-a fost tare draga. dar a trebuit sa o omor in episodul al 16-lea…

    scuze de impromptu! 🙂

 1. Doamne, nu-mi place! Nu, nu vreau asa ceva…Dar trebuie sa admit, pt. ca asa este viata, cu bune dar si cu rele. M-ai intristat rau, fdraga prietene! 😦 Sper ca soarele sa straluceasca iarasi cu speranta si optimism in sufletele eroilor si pe cerul Paradisului…Spor la scris si astept continuarea…

  1. Precum bine spui, viața are bune și rele, iar povestirile trebuie să respecte acest lucru, chiar dacă e o fantezie ce se petrece pe o planetă foaaaarte îndepărtată. Și tot ca în viață, după timp urât și furtună, apare soarele, ce poate străluci și mai tare ca înainte. 🙂

 2. E greu de acceptat dar se intampla ca sa nu ai niciodata un copil mult dorit! Dar eu zic ca totul se intampla cu un scop in viata!Astept cu mult interes continuarea! O seara cat mai placuta iti doresc!

  1. „Ce nu te omoară, te întărește”, e sintagma care se poate aplica în cazul lui Relu și a celorlalți pământeni. Iar ei au nevoie de tărie pentru ce-i așteaptă.
   O zi de joi frumoasă, nu precum cea de la noi, îți doresc, dragă Gabi! 🙂

 3. Asta seara am reusit sa parcurg, cap-coada, toata povestea asta. Tocmai pe Olguta te-ai hotarat sa o omori?! Gavrila nu ar fi fost atat de afectat de disparitia Floricai, ca doar el recunoaste ca nu a fost foarte tandra cu el. Dar tu hotarasti ce faci cu personajele tale……. si cu noi!!

  1. Mă bucur că ai găsit timpul necesar lecturării întregii povestiri, dragă prietenă! Dacă vei avea aceeași răbdare și în continuare, vei vedea care e scopul dispariției din scenă a Olguței. 🙂

 4. Eroii tăi sunt loviți din toate părțile. Pe de o parte sunt nevoiți să se adapteze condițiilor extraterestre, să lupte cu diferitele primejdii care le pun viața și sănătatea în pericol. Pe de altă parte tragedia întâmplată reamintește condiția lor de muritori pierduți în spațiu și schimbă tonul optimist al poveștii. Aștept cu interes să văd ce alte personaje își vor face aparița. 🙂

  1. Ar fi fost prea frumos ca fericirea să fie obținută fără sacrificii și povestea lor n-ar mai fi avut farmec. Chiar și Raiul, atunci când a fost primit pe tavă de către Adam și Eva, nu a fost apreciat cum trebuie și astfel a fost pierdut. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s