Ce dispozitive inteligente vor fi la modă anul viitor?

De la căciuli muzicale până la tricouri care monitorizează bătăile inimii, tot ce părea de domeniul fantasticului în trecut, iată că vor deveni lucruri reale în 2015, informează CNN. Și, ceea ce este și mai important, este că toate aceste invenții vor fi în pas cu moda, pentru a putea fi purtate cu plăcere de oricine.

ICEEFEST 2014 - BUCURESTI

TOPUL gadgeturilor care vor fi la modă în 2015:

Tricoul Ralph Lauren Polo Tech

A fost purtat pentru prima dată de copiii de mingi prezenți la ediția din acest an a turneului de tenis US Open, dar va putea fi folosit de cei interesați oricând începând din 2015. Tricourile cu compresie sunt echipate cu senzori biometrici a căror funcționalitate este similară cu cea a brățărilor inteligente. Senzorii sunt ascunși în tricou și pot monitoriza bătăile inimii, datele fiind trimise către o aplicație iOS de pe un smartphone sau tabletă ce va putea oferi informații în timp real despre activitatea efectuată, numărul de calorii arse, ritmul cardiac sau respirație.

Ceasul Apple (Apple Watch)

Lansat în 2014 de Apple, primul ceas inteligent al companiei americane va fi disponibil de la începutul anului 2015. Ceasul Apple Watch va combina funcțiile de monitorizare a sănătății și a activității de fitness cu comunicațiile. Apple Watch include aplicații pentru hărți, fotografii, muzică și mesaje. Pentru a putea funcționa, Apple Watch trebuie să fie conectat la un iPhone.

Aplicații pentru călătorii

Aplicațiile pentru călătorii vor deveni și mai integrate, potrivit CNN. Principalul obiectiv în 2015 va fi cât de repede poți să ajungi într-un mijloc de transport, cu doar o planificare minimă, fără a folosi un calculator sau un agent de turism. Printre aplicațiile recomandate sunt Flight Tonight, care monitorizează zborurile disponibile pe aeroporturile preferate, sau Triplt Pro, care poate găsi curse alternative în cazul anulării celor programate.

Aplicațiile pentru navigare

Google maps a revoluționat lumea, făcând ca hărțile pe hârtie să pară niște relicve. Dar, se pare că în 2015 aplicațiile noi vor fi din ce în ce mai revoluționare. Realitatea augumentată va fi un sprijin pentru cei ce călătoresc. Realitatea augumentată este o tehnologie ce suprapune informațiile peste ceea ce se vede în realitate. Asta înseamnă indicarea automată a obiectivelor turistice sau a oricărei clădiri în timp ce sunt privite. Printre cele mai cunoscute aplicații sunt Wiktude, disponibile pentru telefoanele Apple, Android, Windows și ochelari inteligenți sau Yelp Monocle.

Ochelarii Google Glass

Google Glass constă dintr-o pereche de ochelari cu un ecran de mici dimensiuni deasupra ochiului drept. Glass poate face poze și înregistrări video cu o cameră controlată vocal. Pe ecranul Glass, vizibil doar pentru utilizator, pot fi afișate informații la cerere. Dispozitivul utilizează programul Android al Google și are nevoie de un smartphone pentru conexiunea la internet. Acești ochelari ar putea avea un concurent în 2015 – Gear Blink, de la Samsung.

Căciula muzicală

Cum ar fi să experimentăm muzica într-un mod călduros și fără niciun fir? 1voice a dezvoltat o căciulă cu căști Bluetooth încorporate, care ne vor ajuta să ascultăm muzica fără a mai folosi niciun fir. De asemenea, pentru cei care vor dori să se izoleze de orice zgomote nedorite va exista un nou dispozitiv – prima cască de ureche inteligentă, denumită Hush. Ea va filtra zgomotele nedorite, permițând în schimb apelurile importante.

Sursa:Mediafax

16 thoughts on “Ce dispozitive inteligente vor fi la modă anul viitor?

 1. Mă întreb dacă e chiar utilă tehnologizarea asta? Bunicii noștri au crescut fără și s-au descurcat foarte bine. Au fost poate chiar mai sănătoși…

  1. Vrem nu vrem, utilă sau dăunătoare uneori, tehnologia vine peste noi și trebuie să ne adaptăm. Țin minte că bunica i-a reproșat mamei atunci când a cumpărat primul radio, crucindu-se la ce drăcovenie a mai inventat omul.

 2. Ce ocazie grozavă ar fi dacă românii ar lansa cuşma-muzicală! Căciula tradiţională din blană de oaie, dotată cu căşti bluetooth! Ar fi un real succes! Un succes mioritic! 😀

  1. Primul care ar purta-o, trebuie să fie ciobanul Ghiță, că el e cel mai tehnologizat din branșă. Mă întreb, totuși, unde a dispărut, că n-am mai auzit nimic de el. 🙄

 3. Multumim pentru informare, Petru ! 🙂
  Intrebarea mea este :
  – Cati ROMANI onesti, isi permit sa cumpere aceste noi dispozitive ???
  O seara buna ! 🙂
  Aliosa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.