De ce sunt evreii atât de puternici

De ce sunt evreii atât de puternici?

Există doar 14 milioane de evrei în lume:  șapte milioane în cele două Americi, cinci milioane în Asia, două milioane în Europa și 100.000 în Africa. Pentru fiecare evreu din lume, există 100 de musulmani. Cu toate acestea, evreii sunt de o sută de ori mai puternici decât toți musulmanii la un loc. V-ați întrebat vreodată de ce?

Iisus din Nazareth a fost evreu. Albert Einstein, cel mai influent om de știință din toate timpurile, desemnat de revista TIME „Omul Secolului”, a fost evreu. Sigmund Freud – sinele, eul, supraeul – părintele psihanalizei, a fost evreu. La fel și Karl Marx, Paul Samuelson și Milton Friedman.

Iată câțiva alți evrei a căror activitate intelectuală a îmbogățit întreaga omenire:

Benjamin Rubin a dat lumii acul pentru vaccinuri. Jonas Salk a creat primul vaccin anti-polio. Alert Sabin a dezvoltat vaccinul anti-polio live îmbunătățit. Gertrude Elion ne-a dat un medicament împotriva leucemiei. Baruch Blumberg a creat vaccinul împotriva hepatitei. Paul Ehrlich a descoperit un tratament pentru sifilis (boală cu transmitere sexuală). Elie Metchnikoff a câștigat Premiul Nobel în domeniul bolilor contagioase. Bernard Katz a câștigat Premiul Nobel pentru descoperiri în domeniul transmisiei neuromusculare. Andrew Schally a câștigat un Nobel în endocrinologie (boli ale sistemului endocrin; diabet, hipertirodoism). Aaron Beck a pus bazele Terapiei Cognitive (psihoterapia pentru boli nervoase, depresie și fobii). Gregory Pincus a dezvoltat prima pilulă contraceptivă orală. George Wald a câștigat un Nobel pentru progrese în cercetarea ochiului uman. Stanley Cohen a câștigat Nobelul pentru activitatea în embriologie (studiul embrionilor și al dezvoltării lor). Willem Kolff a inventat aparatul de dializă.

În ultimii 105 ani, 14 milioane de evrei au câștigat 180 de premii Nobel, în timp ce doar trei premii Nobel au fost câștigate de musulmani (cu excepția celor pentru Pace).

De ce sunt evreii atât de puternici?

Stanley Mezor a inventat primul chip de micro-procesor. Leo Szilard a dezvoltat primul reactor nuclear în lanț. Peter Schultz, cablul de fibră optică; Charles Adler, semaforul; Benno Strauss, oțelul; Isador Kisee, filmele cu sonor; Emile Berliner, microfonul pentru telefon și Charles Ginsburg, înregistrarea video pe casetă.

Între finaliștii faimoși în întreaga lume ce fac parte din această religie se numără Ralph Lauren (Polo), Levis Strauss (Levi’s Jeans), Howard Scultz (Starbuck’s), Sergey Brin (Google), Michael Dell (Dell Computers), Larry Ellison (Oracle), Donna Karan (DKNY), Irv Robbins (BASKINS & Robbins) și Bill Rosenberg (Dunkin Donuts).

Richard Levin, președintele Universității Yale, este evreu. La fel și Henry Kissinger (secretar de stat american), Alan Greenspan (președinte al Rezervei Federale în mandatele lui Reagan, Bush, Clinton și Bush), Joseph Lieberman, Madeleine Albright (secretar de stat american), Maxim Litvinov (ministru de externe al URSS), David Marshal (primul prim-ministru al Singapore), Issac Issacs (guvernator-general al Australiei), Benjamin Disraeli (om de stat britanic și scriitor), Yevgeny Primakov (prim-ministru rus), Jorge Sampaio (președintele Portugaliei), Herb Gray (vice prim-ministru al Canadei), Pierre Mendes (prim-ministru al Franței), Michael Howard (ministru de interne al Marii Britanii), Bruno Kreisky (cancelar al Austriei) și Robert Rubin (fost secretar al trezoreriei al SUA).

În mass-media, printre evreii renumiți se numără:

Wolf Blitzer (CNN), Barbara Walters (ABC News(, Eugene Meyer (Washington Post), Henry Grunwald (redactor șef al Time), Katherine Graham (director al The Washington Post), Joseph Lelyyeld (redactor executiv, The New York Times) și Max Frankel (New York Times).

Cunoașteți numele celui mai prolific filantrop din istoria omenirii?

Este George Soros, evreu, care a donat până acum suma colosală de 4 miliarde USD, majoritatea pentru cercetători și universități din întreaga lume, și… „unul dintre cei care au declanșat criza mondială”…

Al doilea după George Soros este Walter Annenberg, un alt evreu, care a construit o sută de biblioteci, donând o sumă estimată la 2 miliarde USD.

La Jocurile Olimpice, Mark Spitz a stabilit un record, câștigând șapte medalii de aur. Lenny Kraycelburg a câștigat medalia olimpică de aur de trei ori. Spitz, Krayzelburg și Boris Becker sunt cu toții evrei.

Actori. Știați că Harrison Ford, George Burns, Tony Curtis, Charles Bronson, Sandra Bullock, Billy Crystal, Woody Allen, Paul Newman, Peter Sellers, Dustin Hoffman, Michael Douglas, Ben Kingsley, Kirk Douglas, William Shatner, Jerry Lewis și Peter Falk sunt cu toții evrei? De fapt, Hollywod-ul însuși a fost fondat de un evreu.

Dintre directori și producători, Steven Spielberg, Mel Brooks, Oliver Stone, Aaron Spielling (Beverly Hills 90210), Neil Simon (The Odd Couple), Andrew Vaina (Rambo 1/2/3), Michael Man (Starsky and Houtch), Milos Forman (Zbor deasupra unui cuib de cuci), Douglas Fairbanks (Hoțul din Bagdad) și Ivan Reitman (Ghostbusters) sunt tot evrei.

Cu siguranță, Washingtonul este principala capitală a lumii, iar la Washington, organizația de lobby care contează este American Israel Public Affairs Committee, sau AIPAC (Comitetul pentru Afaceri Publice Americano-Israelian). Washingtonul știe că dacă premierul Ehud Olmert ar descoperi că Pământul este plat, AIPAC ar reuși să convingă Congresul american să adopte o rezoluție prin care să-l felicite pe Olmert pentru descoperire.

William James Sidis, cu un IQ de 250-300, este cel mai inteligent om din toate timpurile. Ghici cărei religii îi aparține?

Așadar, de ce sunt evreii atât de puternici? Răspuns: educația.

De ce sunt musulmanii atât de neputincioși?

Se estimează că sunt 1.476.233.470 de musulmani pe suprafața pământului: un miliard în Asia, 400 de milioane în Africa, 44 de milioane în Europa și 6 milioane în cele două Americi. A cincea parte din populația lumii este musulmană. La fiecare hindus există doi musulmani. La fiecare buddhist există doi musulmani. La fiecare evreu există o sută de musulmani. V-ați întrebat vreodată de ce sunt musulmanii așa lipsiți de putere?

Iată de ce: există 57 de state membre ale Organizației Conferinței Islamice (OIC), și toate la un loc au în jur de 500 de universități, adică o universitate la fiecare trei milioane de musulmani. SUA are 5.758 de universități. India are 8.407.

În 2004, Universitatea Shanghai Jiao Tong a publicat un „Clasament Academic al Universităților din Lume”, și, surprinzător, nici măcar una singură din statele musulmane nu era în top 500.

Conform datelor strânse de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), rata alfabetizării în lumea creștină este de aproape 90 la sută, iar 15 țări majoritar creștine au o rată a alfabetizării de 100 la sută. Spre deosebire de ele, un stat majoritar musulman are o rată medie a alfabetizării de aproape 40 la sută, și nu există nicio țară majoritar musulmană cu o rată a alfabetizării de 100 la sută. Cam 98 la sută din „alfabetizații” din lumea creștină au terminat școala primară, față de sub 50 la sută din „alfabetizații” lumii musulmane. Aprox. 40 la sută din „alfabetizații” lumii creștine au absolvit o universitate, în timp ce doar doi la sută din cei ai lumii musulmane au studii superioare.

Țările majoritar musulmane au 230 de oameni de știință la un milion de musulmani. SUA are 4.000 de oameni de știință la un milion de locuitori, iar Japonia 5.000. În întreaga lume arabă, numărul total de cercetători angajați full-time este de 25.000, și există doar 50 de tehnicieni la un milion de arabi (în lumea creștină există până la 1.000 de tehnicieni la un milion). Mai mult, lumea musulmană cheltuie 0,2 la sută din PIB pe cercetare și dezvoltare, spre deosebire de cinci la sută din PIB în lumea creștină.

Concluzie: lumea musulmană nu are capacitatea de a genera cunoaștere. Numărul de ziare cotidiene la mia de locuitori și numărul de cărți pe un milion de locuitori sunt doi indicatori ai măsurii în care cunoașterea este difuzată în societate. În Pakistan există 23 de cotidiene la mia de locuitori; în Singapore rata este de 360. În Marea Britanie numărul de cărți pe un milion de locuitori este de 2.000, în timp ce în Egipt este de 20.

Concluzie: lumea musulmană nu poate difuza cunoștințe. Exporturile de înaltă tehnologie ca procent din exporturile totale reprezintă un important indicator al aplicării cunoștințelor. Exporturile de înaltă tehnologie ale Pakistanului ca procent din exporturile totale reprezintă unu la sută. În cazul Arabiei Saudite, el este de 0,3 la sută; Kuweit, Maroc și Algeria sunt toate la 0,3 la sută, în timp ce Singapore a ajuns la 58 la sută.

Concluzie: lumea musulmană nu poate aplica cunoștințele. De ce sunt musulmanii lipsiți de putere? Pentru că nu produc cunoștințe.

De ce sunt musulmanii lipsiți de putere? Pentru că nu difuzează cunoștințe.

De ce sunt musulmanii lipsiți de putere? Pentru că nu aplică cunoștințele.

Iar viitorul aparține societăților bazate pe cunoaștere.

Un fapt interesant: PIB-ul total al celor 57 de membre OIC este de 2 trilioane USD. America singură produce bunuri și servicii în valoare de 12 trilioane USD. China de 8 trilioane, Japonia de 3,8 trilioane, iar Germania de 2,4 trilioane (pe baza parității puterii de cumpărare). Statele bogate în petrol – Arabia Saudită, EAU, Kuweit și Qatar produc în total bunuri și servicii (majoritatea petroliere) de 500 de miliarde USD; Spania singură produce bunuri și servicii în valoare de peste un trilion, Polonia catolică de 489 miliarde, iar Thailanda buddhistă de 545 miliarde. (PIB-ul țărilor musulmane, ca procent din cel mondial, este în scădere rapidă).

Așadar, de ce sunt musulmanii lipsiți de putere? Răspuns: lipsa educației!

Sursa: e-mail

23 thoughts on “De ce sunt evreii atât de puternici

 1. Ce raspuns obraznic imi statea pe varful limbii,dar nu ma risc… 😛
  Zic eu ca natia lor este cu mult respect pentru regulile sociale si pentru invatatura.Nu prea am auzit de persoane din comunitatea lor care sa ajunga la inchisoare sau care sa fie saraci lipiti pamantului.

 2. Frumos expozeu, Petru! 🙂

  „Poporul cărții” și „sursă de înțelepciune universală”, emblema iudaismului conform izvoarelor culturale. Iar strict religios, temelia creștinismului. Fără temelie nu rezistă nici o construcție…

  1. M-am gândit că această expunere vine ca o completare la o postare precedentă cu titlul „De ce sunt evreii atât de deștepți”. Răspunsul la ambele întrebări e același.
   Mulțumesc pentru apreciere! 🙂

 3. ,, “Dati-mi un peste si voi manca azi, invatati-ma sa pescuiesc si voi avea ce manca o viata ”
  Cam așa ar fi bine să gândim. 🙂

 4. E Geoge Soros mare filantrop cum sunt eu soprana la Opera din Milano! Alea-s spagi mascate, nu donatii filantropice.
  Am toata admiratia pentru poporul evreu, au o tenacitate de invidiat, dar pentru “capii” lor am un dispret profund, prea vor sa conduca lumea si se joaca cu destinele umanitatii in functie de interesele lor numai fiindca isi permit financiar s-o faca. Multi evrei au aduc beneficii lumii, dar si mai multi au impins-o pe marginea prapastiei. Ce e cel mai important la natia asta? Cred ca solidaritatea si sentimentul de apartenenta exclusiva la o natiune unitara. Exact ce ne lipseste noua!

  1. Și eu am cunoscut câțiva evrei și trebuie să recunosc că m-au fascinat prin stilul lor de viață, obiceiurile și gândirea lor. Când era fată, mama a fost menajeră la o familie de acest rit și acolo a învățat multe rețete de mâncare cu care ne-a încântat apoi. E drept că și la ei sunt înavuțiți pe căi mai puțin ortodoxe, ca în orice comunitate.

 5. Foarte interesant articolul postat de tine ,sunt lucruri foarte interesante care nu am stiut, actorul Paul Newman a fost evreu, am cuoscut multi evrei unii cu o capacitate intelectuala maxima, Deci nu degeaba domina ei lumea! O seara cat mai placuta iti doresc!

  1. Nici eu nu-i știam pe toți cei enumerați în articol, dar faptul că evreii domină cetatea filmului, precum și cele mai influente domenii de activitate este de netăgăduit.
   Să fii iubită și fericită, dragă Gabi! 🙂

 6. Daca ar comenta fratele meu, care traieste in Maroc de prin ’94, ar fi zis ca sigur ai dreptate. Si eu inclin sa-i dau dreptate fratelui meu, caci el chiar traieste acolo.
  Dar cred ca toate astea scrise in articol care duc la puterea evreilor si la slabiciunea arabilor- au si ele o cauza. Sau mai multe cauze. 🙂
  Evreii sunt putini, dar uniti, pe cand arabii sunt multi, dar sunt divizati. Evreii au strans averi inca din Evul Mediu si acum sunt influenti in cele mai inalte cercuri ale puterii din foarte multe tari puternice.
  Sa ma opresc doar la cauzele astea, care ar trebui sa ne dea de gandit si noua. 🙂

  1. Calitățile și averile strânse de evrei de-a lungul vremurilor le-a atras și invidia. Din această cauză au luat naștere diferite teorii ale conspirațiilor, ce au condus la nașterea mai multor grupări antisemite cu țelul de a pune capăt supremației mozaice. Doar că prin terorism, atentate sau chiar război de exterminare nu poți combate cultura și educația unui popor, și asta s-a văzut în ultima confragație mondială.

 7. Ovreii de când exista, au avut mijloace de a breveta inventiile. Pe cand amaratii ca noi… ori ni se fura inventiile, ori le dam altora sa le breveteze. Pentru ca nu avem mijloace… nici in buzunar si poate nici suficiente in tartacuta. 😉 Iar musulmanii sunt indobitociti de mici asa pentru a putea fi condusi si manipulati de catre partea aia de 2% care e cea mai scolita. Ai vazut tu un mare lider de-al lor care sa isi dea foc in vreo piata, sau in vreo actiune gen kamicaze…? ca eu nu…. .

  1. Cele mai importante mijloace pe care le au evreii sunt banii. Dar ei știu și cum să-i investească, cu folos. Dacă un român căștigă la loto un milion de euro, de obicei îi cheltuie sau îi pierde în afaceri nerentabile. Educația evreului îl face să știe unde trebuie să plaseze banii pentru a câștiga și mai mult. Evreii nici măcar nu joacă la loto! 😉

 8. Foarte interesant articol. O lista atât de lungă de mari personalităţi. Bine, ar putea să continue şi cu personaje negative celebre în istoria lumii.
  Cert este că acest popor mic la număr, a ştiut să reziste în istorie şi să de lumii oameni mari. Au ştiut să aibă conştiinţa propriei valori, au ştiut să-şi crească bine copiii, căci ei sunt cea mai importantă investiţie de viitor. Şi mai au şi multe alte calităţi. Avem de învăţat de la ei, căci în multe privinţe noi ne situăm exact la polul opus şi nu realizăm cât greşim de mult.

  O zi frumoasă, dragă Petru! 🙂

  1. Capacitatea de a învăța este chintesența progresului unei națiuni. Nimeni nu s-a născut înțelept, nici chiar evreii, care, prin stilul lor caracteristic, au privit cu atenție, au luat aminte, au tras învățăminte și apoi le-au pus în practică. Noi îi privim și ne minunăm, dar nu asimilăm, ci mai degrabă căutăm nod în papură.
   Weekend desăvârșit îți doresc, dragă Alex! 🙂

 9. Multumim pentru postare, Petru ! 🙂
  Raspunsul la intrebarea din final cred ca este opera unui evreu , ! 😦
  Sunt convins ca si articolul original a fost conceput tot de un evreu ! 😦
  Aliosa.

  1. E de înțeles ca autorul articolului să fie evreu, dar e și lăudabil. Așa cum e remarcabil când un român vorbește despre realizările poporului nostru. Din astfel de elogii avem cu toții de învățat. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.